Μικρές απώλειες σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά το χθεσινό sell-off που οδήγησε σε βουτιά άνω των 800 μονάδων τον βιομηχανικό Dow Jones.
Η κατρακύλα των δεικτών της Wall Street οδήγησε σε μαζικές απώλειες τα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ με αρνητικό πρόσημο κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τη διόρθωση πάντως να παραμένει πιο συγκρατημένη.
Λίγο πριν το ξεκίνημα των συναλλαγών, τα futures του Dow Jones χάνουν 65 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 2,5 μονάδες. Τα futures Nasdaq στο μεταξύ χάνουν 9,75 μονάδες
Ο Dow Jones έχασε χθες 831,83 μονάδες ή 3,2% κλείνοντας στις 25.598,74 μονάδες. Αυτή ήταν η χειρότερη ημέρα από τον περασμένο Φεβρουάριο για τον βιομηχανικό δείκτη.
Ο S&P 500 υποχώρησε 94,66 μονάδες ή 3,3% συμπληρώνοντας πέντε διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις που αποτελεί το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το Νοέμβριο του 2016.
Ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 315,97 μονάδες ή 4,1% που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση του 2018.
Οι κλυδωνισμοί στη Wall Street ακολούθησαν το εντυπωσιακό ράλι στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να σκαρφαλώνει την Τρίτη σε υψηλό άνω των επτά ετών πάνω από το 3,26%. Η απόδοση του 10ετούς χάνει σήμερα 5 μ.β. στο 3,17%.
Το ράλι των αποδόσεων αυξάνει το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελκυστικότητα των κρατικών ομολόγων.
Με φόντο την άνοδο των επιτοκίων οι επενδυτές έστρεψαν σήμερα την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία έδειξαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν συγκρατημένες, καθώς η Federal Reserve συνεχίζει τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων της.
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε μόλις 0,1% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, μετά από μηνιαία άνοδο 0,2% τον Αύγουστο. Ο δομικός δείκτης ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια επίσης αυξήθηκε 0,1%.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,2% και των δύο δεικτών τον Σεπτέμβριο.
Σε ετήσια βάση ο δείκτης αυξήθηκε κατά 2,3%. Αυτή είναι η μικρότερη ετήσια άνοδος από τον περασμένο Φεβρουάριο. Παράλληλα, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 2,2%.
Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 2,4% στις συνολικές τιμές και 2,3% στις δομικές.
Παράλληλα, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας παρέμεινε κοντά στα ιστορικά του χαμηλά παρά την μικρή αύξηση των αιτήσεων κατά 7.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 214.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.