Ενισχύθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα με τους επενδυτές να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα και στα στοιχεία για την κινεζική οικονομία.
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,10% στις 389, 59 μονάδες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κινήθηκε ανοδικά κατά 0,40% στις 12.150,03 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 επίσης ενισχύθηκε κατά 0,62% ενώ ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 σημείωσε οριακές απώλειες 0,01% στις 7.469,25 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,59% και ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB κινήθηκε ανοδικά κατά 0,39%.

Την επενδυτική προσοχή συγκέντρωσαν σήμερα και τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα τα οποία έδειξαν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,4% το α΄ τρίμηνο, εμφανίζοντας παρόμοιο ρυθμό ανάπτυξης με το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Τα στοιχεία, αν και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάπτυξη 6,3%, έδειξαν ότι η κινεζική οικονομία εμφανίζει τον ασθενέστερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2009.

H μετοχή της Commerzbank ενισχύθηκε κατά 1,9% μετά τις αναφορές πως η ΙΝG ανεπίσημα ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την τράπεζα. Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου το 83% των εργαζομένων της Commerzbank αντιτίθενται στη συγχώνευση με τη Deutsche Bank, σύμφωνα με μια εσωτερική έρευνα που ήρθε σε γνώση του Reuters.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει προσηλωμένο στα αποτελέσματα τριμήνου που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Το βράδυ της Τρίτης ο τεχνολογικός κολοσσός IBM ανακοίνωσε πτώση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η Netflix κατέγραψε αυξημένα κέρδη και ρεκόρ συνδρομητών το α τρίμηνο.

Στα κέρδη επέστρεψε η Ericsson AB στο α΄ τρίμηνο, τα οποία μάλιστα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, καθώς οι πάροχοι στη Βόρεια Αμερική συνεχίζουν να επενδύουν σε νέα δίκτυα πέμπτης γενιάς.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου ύψους 2,32 δισ. κορόνων (250,2 εκατ. δολαρίων) σε σχέση με τις ζημιές των 837 εκατ. κορόνων πριν από ένα χρόνο.

Στα μάκρο της ημέρας, εμπορικό πλεόνασμα ύψους 17,9 δισ. ευρώ εμφάνισε η ευρωζώνη τον Φεβρουάριο σε σχέση με τα 16,5 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2018.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι εξαγωγές αγαθών προς τον υπόλοιπο κόστος τον Φεβρουάριο, διαμορφώθηκαν στα 188,3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2018.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Μάρτιο επιβράδυνε στο 1,4% από 1,5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Στην Ε.Ε. ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,6% τον Μάρτιο, αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα.

Χαμηλότερα του στόχου παρέμεινε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι υψηλότερες τιμές των καυσίμων αντισταθμίστηκαν από το κόστος των τροφίμων και των παιχνιδιών για υπολογιστές.

Σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,9%, για τρίτο μήνα χαμηλότερα του στόχου της ΒοΕ για πληθωρισμό στο 2%, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.