Θετικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αψηφούν τα αδύναμα macro από την Κίνα και εστιάζουν σε μια ενδεχομένως υποσχόμενη θεραπεία κατά του κορωνοϊού και στα σχέδια για επανέναρξη των μεγάλων οικονομιών.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 2,61%, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 2,81%, και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 2,74%. Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 2,45% και ο ισπανικός IBEX ενισχύεται 2,46%. Ο Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 2,55%.
Νωρίτερα, και τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε ανοδικούς ρυθμούς, με τον Nikeei 225 στο Τόκιο να πραγματοποιεί άνοδο 3,15%, τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνει κέρδη 1,65%, στη Σαγκάη να καταγράφονται κέρδη 0,66%, ο δείκτης Sensex να ενισχύεται 1,66%.
Τα κέρδη για τους ευρωπαϊκούς δείκτες έρχονται καθώς ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Σικάγο, έκαναν λόγο για «ταχεία ανάρρωση» 125 ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αφού πήραν ένα πειραματικό φάρμακο remdesivir της Gilead στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών.
Επίσης οι επενδυτές φαίνεται ότι αψήφησαν τα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας, η οποία συρρικνώθηκε 6,8% στο α΄ τρίμηνο, για πρώτη φορά από το 1992 τουλάχιστον, όταν υπάρχουν και τα πρώτα στοιχεία για την οικονομία.
Εξάλλου οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση βυθίστηκαν 55,1% τον Μάρτιο, εξαιτίας του lockdown σε μεγάλα τμήματα της οικονομίας που επέβαλαν οι εθνικές κυβερνήσεις.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) ανακοίνωσε ότι οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν στα 567.308 οχήματα τον Μάρτιο, από τα 1,26 εκατ. οχήματα πριν από έναν χρόνο, υπογραμμίζοντας την ξαφνική επίδραση του shutdown στην ΕΕ.