Ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας για ακόμη μία συνεδρίαση να ανακάμψει από το sell off της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ εισέρχεται στη μεταμνημονιακή εποχή της χώρας χωρίς τυμπανοκρουσίες και… προσδοκίες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,09% στις 718,11 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια.
Άνοδο 1,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.897,68 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,62% στις 731,86 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από 8 χρόνια και 3 μήνες, αλλά και 3 μνημόνια, ο κύκλος των “προγραμμάτων” ολοκληρώνεται. Από σήμερα, 21 Αυγούστου ξεκινά η εποχή της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας, κατά την οποία, σύμφωνα με το Capital.gr, η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει υψηλότατα πρωτογενή πλεονάσματα, επιχειρώντας παράλληλα να διανύσει τον ανηφορικό δρόμο εξόδου από την κρίση και να αναπληρώσει μέρος των τεράστιων απωλειών που βίωσε η οικονομία και η κοινωνία.

Ουσιαστικά, πάνω από 1 στα 2 ευρώ είτε χάθηκε στη “χοάνη” της ύφεσης, είτε δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα στην οικονομία και στα δημοσιονομικά μεγέθη, επισφραγίζοντας και την αποτυχία των προβλέψεων των δανειστών (ειδικά τα πρώτα χρόνια όταν η ύφεση χτύπαγε κόκκινο με την πτώση του ΑΕΠ να φτάνει έως το 9,1% το 2011), την αστοχία πολλών μέτρων, αλλά και καθρεφτίζοντας τις επιπτώσεις όσων έγιναν το 2015.

Φυσικά σε κάθε περίπτωση το διεθνές κλίμα παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά η προσήλωση στην προσέγγιση επενδύσεων ενδέχεται να στηρίξει σε μία μη ευνοϊκή περίοδο. Δεν έχει αλλάξει η άποψή μας για την εικόνα του ΓΔΧΑ, ο οποίος δύσκολα υπό τις τρέχουσες συνθήκες μπορεί να κινηθεί υψηλότερα των 750 μονάδων. Τα πρώτα κρίσιμα σημεία στήριξης εντοπίζονται στην περιοχή των 700 – 680 μονάδων, προσθέτει ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική σημειώνει κέρδη 3,22%, με τις Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank και ΔΕΗ να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 2%. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Βιοχαλκο, ΟΤΕ, Τιτάν, ΕΧΑΕ και Λάμδα.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Grivalia, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος, με τις Φουρλής και Aegean να μην έχουν ακόμη πρόσημο.

Στον αντίποδα, Motor Oil και ΟΛΠ καταγράφουν μικρές απώλειες, με τον ΑΔΜΕ να είναι στο -1,21%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης