Ψήφο εμπιστοσύνης στο «ψηφιακό άλμα», που μπορεί να κάνει η χώρα δίνει ο ΣΕΒ, εκμεταλλευόμενος στοιχεία από τη μελέτη που εκπονήθηκε από την Accenture Greece, με αφορμή σχετικό συνέδριο, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ώθηση της ψηφιακής οικονομίας μπορεί να ενισχύσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες ή αλλιώς κατά 7,5 δισ. ευρώ και να δημιουργήσει 50.000 ποιοτικές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.
Προνομιακή θέση θα έχουν οι νέοι η περίφημη γενιά των Millenials, αρκεί η χώρα να σταματήσει με δημιουργικές και καινοτόμες ενέργειες το δραματικό.
«Τώρα που μπήκε το νερό στο αυλάκι (με τη συμφωνία) είναι καιρός να δούμε πως θα γίνουν βήματα για την ανάπτυξη της χώρας. Αυτό που προτείνουμε είναι άλμα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας, υπογραμμίζοντας ότι ο «Σύνδεσμος θέλει να δώσει την αφορμή για την αφύπνιση που απαιτείται ώστε να ξεφύγει η χώρα από το χαμηλό σημείο στο οποίο έχει βρεθεί σε ό,τι αφορά την ψηφιακή τεχνολογία».
Πράγματι σύμφωνα με τη μελέτη της Accenture που παρουσιάστηκε, η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε ό,τι αφορά την κατάταξη των δεικτών για την ψηφιακή ωρίμανση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Προκειμένου να προχωρήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό δε χρειάζεται να δημιουργηθεί μια νέα Google στην Ελλάδα αρκεί να γίνουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα και να προωθηθούν δράσεις που θα ανεβάσουν τους δείκτες, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΣΕΒ.