Πρόστιμα ύψους 61.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στην εταιρεία FIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ με έδρα την Θεσσαλονίκη, διότι προέβη σε δημόσια προσφορά κινητών αξιών σε επενδυτές, χωρίς να έχει δημοσιεύσει ενημερωτικό δελτίο.

– Επέβαλε πρόστιμο 16.000 ευρώ στην εταιρεία ORANGE PARTNERS ΑΕΠΕΥ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας αναφορικά με την παροχή πιστώσεων σε πελάτες της.

– Επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στην ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ διότι δεν είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων πελατών και της αποτροπής της χρήσης των κεφαλαίων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση:

– Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας Ιμπέριο σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια προσφορά υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.Α.

– Χορήγησε άδεια στην CAPITAL ΑΕΠΕΥ να παρέχει πρόσθετες υπηρεσίες σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 3606/2007.

– Ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας των εταιρειών ACCESS ΑΕΕΔ με έδρα την Άρτα και ΝΤΑΚΑΚΗΣ ΑΕΕΔ με έδρα ο Ρέθυμνο, μετά από αίτημα των μετόχων τους, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 21 του ν. 2690/1999.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης