«Γιατί το ελληνικό χρέος θα ήταν καλή αγορά, καθώς ο Τραμπ κλονίζει την αγορά ομολόγων» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Bloomberg, με το οποίο το πρακτορείο καλεί έμμεσα τους επενδυτές να τοποθετήσουν κεφάλαια σε ελληνικά ομόλογα μακροχρόνιας διάρκειας, καθώς ο κίνδυνος των τίτλων αυτών φαίνεται να είναι μικρότερος σε σχέση με τους άλλους χωρών της Δύσης (π.χ. ΗΠΑ, Γερμανίας).
Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται, εν μέσω αισιοδοξίας ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί μία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος
Ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα
Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται, εν μέσω αισιοδοξίας ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί μία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αναφέρει το Bloomberg. Ωστόσο, η καλύτερη επίδοση του ελληνικού χρέους αυτήν την εβδομάδα σημειώνεται, ενώ αυτό έχασε το ράλι μετά την απόφαση της Βρετανίας υπέρ του Brexit, προσθέτει.
Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται, εν μέσω αισιοδοξίας ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί μία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αναφέρει το Bloomberg«Αγοράστε Ελλάδα», δήλωσε ο Σνάουτς, προσθέτοντας: «Οι συμμετέχοντες στη διάσωση πιθανόν έχουν πολύ μικρή όρεξη να διακινδυνεύσουν το “φούντωμα” εκ νέου τους επόμενους μήνες των κινδύνων ενός Grexit». Ωστόσο, αρκετοί άλλοι οικονομικοί αναλυτές εφιστούν προσοχή αναφορικά με τις προοπτικές για τα ελληνικά ομόλογα, η αγορά των οποίων δεν έχει ρευστότητα και τα οποία είναι πολύ «ευαίσθητα» σε πολιτικές ειδήσεις.
«Είναι απίθανο να υπάρξει σύντομα η κατάλληλη αναδιάρθρωση για την Ελλάδα» δήλωσε ο Φρέντερικ Ντάκροζετ, οικονομολόγος της Ευρωζώνης στην εταιρεία «Pictet Wealth Management» στη Γενεύη, ο οποίος εμφανίζεται αρνητικός για τα ομόλογα. Από τη μεριά του, ο αναλυτής της ιταλικής τράπεζας UniCredit Λούκα Κατσουλάνι σημειώνει επίσης ότι οι συνθήκες ρευστότητας στην ελληνική αγορά ομολόγων είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητες» σε αλλαγές των κινδύνων και ότι η Γερμανία είναι απίθανο να προσφέρει σημαντικές παραχωρήσεις στην Ελλάδα πριν από τις εκλογές του επόμενου έτους.
Παρά την αισιοδοξία του, ο Σνάουτς σημειώνει ότι η ρευστότητα αποτελεί έναν περιορισμό στα όσα υποστηρίζει για τις ευκαιρίες που προσφέρει η τοποθέτηση κεφαλαίων στα ελληνικά ομόλογα. «Είναι πολύ δύσκολο να έχει κανείς μία ιδέα για το πόσο “σταθερές” είναι οι τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων, δεδομένου ότι η ρευστότητα στη δευτερογενή αγορά είναι πολύ χαμηλή μετά την έλλειψη προσφοράς από τον Σεπτέμβριο του 2014» πρόσθεσε.