Στα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας τον Απρίλιο του 2009 σημειώνοντας μείωση κατά 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που οι εισαγωγές ήταν στα 14 δισεκατομμύρια ευρώ. Αποτέλεσμα αυτού το εμπορικό έλλειμμα να μειωθεί από 12,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε σχέση με το 2008, οι ελληνικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 17%, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης κατά 23%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Eurostat, το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα στους “27” εμφανίζει η Γερμανία με 36,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα εμφανίζει η Μεγάλη Βρετανία με 31,2 δισεκατομμύρια ευρώ και ακολουθούν η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Οι στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ πορεύονται σαφώς καλύτερα από τα κράτη μέλη της ΕΕ των 27. Στην ευρωζώνη, το Μαϊο του 2009, σημειώθηκε εμπορικό πλεόνασμα, ενώ για τους “27” διαπιστώνεται εμπορικό έλλειμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης