Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου εν μέσω ενίσχυσης του δολαρίου και ενώ οι ανησυχίες για την Ισπανία αλλά και το φρένο στις προσδοκίες για μέτρα τόνωση της κινεζικής ανάπτυξης επιδείνωσαν τις προοπτικές για ζήτηση “μαύρου χρυσού”.

Η τιμή του συμβολαίου, παραδόσεως Ιουλίου, σημείωσε πτώση 2,94 δολαρίων ή 3,2% στα 87,82 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, φτάνοντας στο χαμηλό ημέρας έως τα 87,49 δολάρια. Από την αρχή του τρέχοντος μηνός η τιμή του αργού έχει απολέσει 16% της αξίας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές παίρνουν αποστάσεις από τα πιο επικίνδυνα πάγια καθώς οι ανησυχίες για την κατάσταση της ισπανικής οικονομίας αναζωπυρώνουν τους φόβους για το σύνολο της Ευρωζώνης.

Χθες ο οίκος Egan-Jones υποβάθμισε για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας επικαλούμενος την άσχημη εικόνα του τραπεζικού κλάδου και την επιδείνωση της θέσης των ισπανικών περιφερειών. Ο Egan-Jones, ο μικρότερος από τους τρεις αμερικανικούς οίκους, υποβάθμισε σε B από BB-την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας.

“Η ισπανική υποβάθμιση υπενθυμίζει σε όλους πως τα ευρωπαϊκά προβλήματα εκτείνονται πέρα από την Ελλάδα”, σχολιάζει ο Matthew Parry, αναλυτής της αγοράς πετρελαίου της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ ο δείκτης δολαρίου, που μετρά την απόδοση του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων, ενισχύθηκε στις 82,995 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης