Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη ψηφοφορία στη βουλή για τη συμφωνία για το Brexit καθώς είχε οριστεί να απορριφθεί από «σημαντικό αριθμό» βουλευτών.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ενώ υπάρχει ευρεία υποστήριξη για πολλές από τις πτυχές – κλειδιά της συμφωνίας, σε ένα ζήτημα, της Βόρειας Ιρλανδίας, παραμένει έντονη ανησυχία» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γι’ αυτό θα αναβάλλουμε την ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένη για αύριο και δεν θα συνεχίσουμε να διαιρούμε το κοινοβούλιο αυτή τη στιγμή».

Η πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα συζητήσει τη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους στον απόηχο των ανησυχιών για τα ιρλανδικά σύνορα.

Σημειώνεται ότι σχετικές πληροφορίες υπήρχαν από νωρίς και υποστήριζαν ότι η Τερέζα Μέι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, εν μέσω των ανησυχιών που φέρεται να τρέφει σχετικά με τις αυξημένες πιθανότητες οι βουλευτές να μην δώσουν την έγκρισή τους στη συμφωνία για το Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η βρετανική εφημερίδα «Guardian», θα υπάρξει και ανακοίνωση από την επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, η οποία θα περιλαμβάνει ενδεχομένως τις διαδικαστικές λεπτομέρειες της αναβολής της αυριανής ψηφοφορίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης