«Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου είναι μία ιστορία συμφωνημένη με τους θεσμούς από τον Σεπτέμβριο» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “News 24/7”.
Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις εξελίξεις γύρω από το ονοματολογικό η κ. Φωτίου σημείωσε:
«Το Μακεδονικό, εκτός από την απομόνωση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, δηλητηρίαζε για χρόνια την εσωτερική πολιτική ζωή. Η διαφορά μας με τους γείτονες μπορούσε να λυθεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Τότε, η διένεξη στο εσωτερικό της ΝΔ με τον τυχοδιωκτισμό Σαμαρά από τη μια και η επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει τους φόβους του ελληνικού λαού τότε για να επικρατήσει πολιτικά από την άλλη, δημιούργησαν μια αδιέξοδη κατάσταση».
«Από το 2007 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητάνε σύνθετη ονομασία. Άρα, πώς καπηλεύονται τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα; Όσοι διαδήλωσαν θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στον προσδιορισμό της γειτονικής χώρας. Τα δύο κόμματα κρύβονται, δεν λένε ότι θέλουν σύνθετη ονομασία για να προσποριστούν ψήφους» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, «ξαναζούμε αυτό που συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Εθνικιστικές κραυγές και άκρατη φιλοδοξία για να χτίσουν πολιτικές καριέρες πάνω στο Μακεδονικό. Επίσης, η πολεμική κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι μέρος της προσπάθειάς τους να ανατρέψουν όσα κατάφερε ο ελληνικός λαός με αυτήν την κυβέρνηση, σ’ αυτό επενδύουν και για αυτό κρύβονται».
«Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλλιεργεί φοβίες που έρχονται από παλιά ταραγμένα χρόνια κι έτσι δίνει χώρο σε εγκληματικά στοιχεία που πήγαν να καταλάβουν τη Βουλή και επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους. Δεν μου αρκεί η προμετωπίδα τής εναντίωσης στη βία, απ’ όπου και αν προέρχεται» τόνισε.
«Η προσπάθεια η δικιά μας που θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών γίνεται και για να αποκτήσει η Δημοκρατία το κοινωνικό της πρόσωπο διότι διαφορετικά οι άνθρωποι γίνονται εύκολα θύματα των γυρολόγων του φόβου» κατέληξε η κ. Φωτίου.