Ακόμη και αν κερδίσει τη μάχη για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ, ο Λεωνίδας Μπόμπολας σχεδιάζει να ανοίξει δρόμο για μια νέα ηγεσία στη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Ελλάδας, σύμφωνα με συνέντευξή του στο Bloomberg.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο Λ. Μπόμπολας ελπίζει ότι η κίνησή του θα βοηθήσει να δοθεί τέλος σε μια πικρή εσωτερική διαμάχη σχετικά με το πώς θα αναβιώσει η επιχείρηση που έχασε εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια και που έχει δει τις επιδόσεις της μετοχής της να υπολείπονται σε σχέση με τους ομολόγους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης παραιτήθηκε τον προηγούμενο μήνα και ξεκίνησε μία προσπάθεια αντικατάστασης της διοίκησης, όμως ο Λ. Μπόμπολας τονίζει πως η εταιρεία είχε ήδη προσλάβει συμβούλους για την αναδιοργάνωση της κυβερνητικής της δομής, για όποτε αυτή συμβεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Λ. Μπόμπολας θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου πριν από τον Ιούνιο του 2019, ώστε να αναλάβει τη θέση κάποιος νέος.

“Πιστεύω ότι με όλα όσα έχουν συμβεί, το καλύτερο για εμένα θα ήταν να παραδώσω τη θέση σε ένα χρόνο, και να προσληφθεί ένας επαγγελματίας CEO από το νέο συμβούλιο”, δήλωσε ο Λ. Μπόμπολας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Θα ήθελα να μείνω στο δ.σ.. ελπίζω να έχω έναν μη εκτελεστικό ρόλο και να υποστηρίζω τους νέους ανθρώπους στην εφαρμογή του project που έχουμε ήδη ξεκινήσει”, ανέφερε.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Ελλάκτωρ δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση το 1999 της Ελληνικής Τεχνοδομικής που ελέγχεται από τον κ. Καλλιτσάντση και τον αδερφό του και την Άκτωρ, που ελέγχεται από την οικογένεια Μπόμπολα.

Η συγχώνευση οδήγησε σε έναν όμιλο με συμφέροντα σε αιολικά πάρκα, παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων και διαχείρισης αποβλήτων, και στη διάσπαση του δ.σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ η εταιρεία είχε τα τελευταία πέντε χρόνια ζημιές 370 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματιστηριακή της αξία υποχώρησε κάτω από αυτή της ανταγωνιστικής ΓΕΚ Τέρνα.

«Οι εταιρείες που συνδέονται μέσω της Ελλάκτωρ ήταν οικογενειακές επιχειρήσεις, και επειδή ακολούθησαν μια οικογενειακή λογική, εκπροσωπούνταν στο δ.σ. από μέλη των εταιρειών από τις οποίες προερχόταν η Ελλάκτωρ. Αυτό το μοντέλο ολοκλήρωσε την πορεία του και τώρα ήρθε ώρα να αλλάξει», τόνισε ο Λ. Μπόμπολας.

Εκτός από την εταιρική διακυβέρνηση, η κεντρική διαφορά μεταξύ του οράματος των δύο πλευρών για το μέλλον της εταιρείας, είναι ο ρόλος της μονάδας ΑΠΕ, Ελτέχ Άνεμος, αναφέρει το Bloomberg, και σημειώνει ότι για την πλευρά Καλλιτσάντση, πρέπει να γίνει βασικό κομμάτι των δραστηριοτήτων.

Αντιθέτως ο Λ. Μπόμπολας εκτιμά ότι η εταιρεία θα πρέπει να εστιάσει στις κατασκευές, στις παραχωρήσεις έργων και στη διαχείριση αποβλήτων.

Η πώληση της Άνεμος στη σωστή τιμή θα επιτρέψει στην Ελλάκτωρ να μειώσει το χρέος και να έχει κεφάλαια για περαιτέρω επενδύσεις στον πυρήνα των βασικών δραστηριοτήτων, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Λ. Μπόμπολα, υπάρχει ενδιαφέρον για την εν λόγω μονάδα από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια σε καλή τιμή.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά της Άνεμος από ξένους επενδυτές που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την ελληνική γραφειοκρατία αλλά πιστεύουν στην Ελλάδα. Υπάρχει ένα momentum στην αγορά για τέτοιες περιπτώσεις, που δίνει ευκαιρίες πώλησης εάν πάρουμε μια καλή τιμή», τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης