Προσφορές που αναμένεται να φέρουν σημαντικές επενδύσεις και τις οποίες έχει μεγάλη ανάγκη η ελληνική οικονομία κρατά στα χέρια του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Όπως υποστήριξε πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόνο για τη νήσο Φλέβες, ένα μικρό νησάκι στον Σαρωνικό όπου συνήθως ασκούνται οι επίλεκτες ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, υπάρχουν δύο δελεαστικές προτάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, η μία πρόταση για επενδύσεις στις Φλέβες «είναι από την πλευρά του Άμπου Ντάμπι για ενοίκιο με 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού, και τη δημιουργία ενός resort 22 χιλιάδων θέσεων με επένδυση 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ» ενώ η δεύτερη πρόταση «από την πλευρά του Ισραήλ, για τη δημιουργία του Silicon Island, δηλαδή πρότυπου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί αυτή η περιουσία».

Σήμερα, το zougla.gr φέρνει στο φως, κατ’ αποκλειστικότητα, τις προτάσεις που έχει στα χέρια του ο κ. Καμμένος από το Ισραήλ, οι οποίες, αν τελικά πάρουν σάρκα και οστά, πρόκειται να δώσουν μια νέα πνοή στην πολύπαθη ελληνική οικονομία. Στο επίκεντρο, λοιπόν, των αναπτυξιακών σχεδίων που εξετάζονται βρίσκονται τρεις ελληνικές περιοχές: οι Φλέβες, η Αίγινα και η Πρέβεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προτάσεις που είχαν πέσει αρχικά στο τραπέζι έκαναν λόγο για τη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στις Φλέβες, ενός τουριστικού θερέτρου με παραλίες και δασικό πάρκο στην Αίγινα και μιας μεγάλης τουριστικής μονάδας στην Πρέβεζα.

Ωστόσο, πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι εν τέλει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οδηγήθηκε στην απόφαση το κέντρο έρευνας να μη δημιουργηθεί στις Φλέβες αλλά στην Αίγινα.

Σκοπός των παραπάνω επενδύσεων είναι:
– η αναστήλωση της ελληνικής οικονομίας
– η δημιουργία καινοτόμων και εκπαιδευτικών κέντρων και
– η ανάδειξη της Ελλάδας σε μία από τις ηγέτιδες στον χώρο της τεχνολογίας



Όσον αφορά το Ισραήλ με το οποίο πρόκειται να συνεργαστεί η χώρα μας, πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά τον μικρό του πληθυσμό, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο δημιουργίας καινοτόμων κέντρων και επενδύσεων στον κόσμο μετά τη Σίλικον Βάλεϋ.

Άλλωστε, στον τομέα των επενδύσεων, το Ισραήλ βρίσκεται ψηλότερα τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Κίνα αλλά και την Αμερική.


Αναφορικά με τα οφέλη που θα αποφέρει η συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, πρέπει να σημειωθεί ότι η φορολογική πολιτική της συγκεκριμένης χώρας ενθαρρύνει τέτοιου είδους επενδύσεις.

Στα σχέδια που εξετάζονται από την κυβέρνηση είναι η συνεργασία με μεγάλα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, όπως το ΜΙΤ, το Weizmann Institute of Science κι άλλα, καθώς και η δημιουργία μαρίνων, ξενοδοχείων, εστιατορίων, καταστημάτων και ελικοδρομίων.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε την αύξηση των θέσεων εργασίας που θα επιφέρει η εν λόγω συνεργασία αλλά και τα έσοδα από φόρους που πρόκειται να εισπράξει το κράτος:



Όσον αφορά στον τουριστικό τομέα και στην κατασκευή τουριστικών θερέτρων, σχεδιάζεται η δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων και δωματίων τόσο δίπλα στη θάλασσα όσο και σε δασώδεις περιοχές με υπηρεσίες όπως γυμναστήρια, spa, yoga, ψάρεμα και σπορ θαλάσσης.









σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης