Ανάπτυξη τουρισμού χωρίς ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα, δεν εννοείται. Κι αυτό επειδή οι ανάγκες στον τουρισμό πολλαπλασιάζονται και υπάρχει άμεση ανάγκη αύξησης των αγροδιατροφικών προϊόντων, συνοδευόμενα βέβαια από ποιότητα.
Ο τουριστικός κλάδος έχει συνειδητοποιήσει από χρόνια αυτή την προϋπόθεση και συνδράμει από την πλευρά του στην ενίσχυση των προσπαθειών προώθησης και προβολής του αγροδιατροφικού τομέα, με στόχο την άμεση διασύνδεσή του με τον τουρισμό.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι ενέργειες της Ομοσπονδίας τουριστικών γραφείων FedHATTA, που στηρίζει την πανελλήνια διοργάνωση «Φέτα 2018» η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο (14-16/9).
Σκοπός είναι αφ’ ενός να κατοχυρωθεί το προϊόν ως καθαρά ελληνικό προϊόν (ΠΟΠ) αρχικά στην συνείδηση των Ελλήνων αλλά και όλων των καταναλωτών, και αφ’ ετέρου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις δικτύωσης, προώθησης, κινητοποίησης νέων επιχειρηματιών.
Με πρώτο πιλοτικό σταθμό την επαρχία Ελασσόνας, οι Δρόμοι της Φέτας ξεκινούν την πορεία τους.
Αυτό που διακρίνει η Ομοσπονδία FedHATTA, είναι μια άριστη ευκαιρία δημιουργίας ενός νέου τουριστικού προϊόντος, το οποίο υποστηρίζει έμπρακτα τον δωδεκάμηνο τουρισμό, αλλά και προωθεί σε μια ευρεία γκάμα τουριστών μια μορφή αγροτουρισμού.
Στις περιοχές που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα Δρόμοι της Φέτας, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει γραφικούς προορισμούς, να επισκεφθεί ονομαστά τυροκομεία, να δοκιμάσει το προϊόν στον χώρο που παράγεται και να γνωρίσει τους ανθρώπους που το φτιάχνουν.
Αρχίζοντας την δημιουργία των Δρόμων της Φέτας από την Ελασσόνα με το φυσικό κάλλος, και φυσικά τον Όλυμπο (περιοχή παραγωγής της φέτας), αγγίζουμε τομείς που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων για τους επισκέπτες της χώρας μας: Ιστορία, Πολιτισμός, Μύθος, Περιήγηση, Δραστηριότητες.
Με εμπιστοσύνη στο όραμα των διοργανωτών, η Ομοσπονδία εκτιμά ότι σύντομα θα μπορούμε να παρουσιάσουμε αυτό το σημαντικό εργαλείο στους επαγγελματίες του τουρισμού της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.
Πηγή: cretalive.gr