Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη στο κλίμα αισιοδοξίας που δημιούργησε η συμφωνία πέντε Κεντρικών Τραπεζών να παράσχουν συντονισμένα ρευστότητα σε δολάρια σε ευρωπαϊκές τράπεζες.

Η τιμή του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 49 σεντς ή 0,5% στα 89,40 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό, τύπου brent έκλεισε με άνοδο 2,94 δολαρίων στα 115,34 δολάρια το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία σημαντική κίνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών προχωρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθώς σε συνεργασία με τέσσερις μεγάλες κεντρικές τράπεζες αποφάσισε τη διενέργεια πράξεων παροχής ρευστότητας σε δολάρια μέσω συμφωνιών επαναγοράς διάρκειας τριών μηνών.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας “αποφάσισε σε συνεργασία με την Federal Reserve, την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Τράπεζα της Ιαπωνίας να πραγματοποιήσει τρεις πράξεις παροχής ρευστότητας μέσω τίτλων διάρκειας περίπου τριών μηνών έως τα τέλη του έτους”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Αναλυτές ωστόσο εκτιμούν πως το σοβαρότερο πρόβλημα παραμένει και αυτό είναι οι θεμελιώδεις αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης