Εξηγήσεις γύρω από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων OMT, το οποίο χαρακτήρισε ένα «αναγκαίο, αναλογικό και αποτελεσματικό εργαλείο νομισματικής πολιτικής», έδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω της μηνιαίας έκθεσής της.

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ανέκαμψε ξεπερνώντας το 1,2900, παρά τις σημαντικές πιέσεις που δέχθηκε χθες στον απόηχο της υποβάθμισης της Ισπανίας από τον οίκο S&P, μόλις μία βαθμίδα από το «junk». Παράλληλα, στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλε η δημοπρασία ιταλικών ομολόγων λήξης το 2015, η οποία φαίνεται να ικανοποιεί τις αγορές, «μαζεύοντας» τις αποδόσεις στα ευρωπαϊκά περιφερειακά ομόλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις υπόλοιπες ισοτιμίες, το δολάριο έναντι του γιεν διαπραγματεύεται πάνω από τα 78,00 γιεν, στο 78,25, ενώ συνεχίζονται οι λεκτικές παρεμβάσεις Ιαπώνων αξιωματούχων για αποδυνάμωση του γιεν λίγο πριν από τη συνάντηση των G7 στο Τόκιο.

Το αυστραλιανό δολάριο έναντι του αμερικανικού εξακολουθεί να ενισχύεται, έχοντας φτάσει νωρίτερα μια ανάσα από το 1,0300, μετά την έκπληξη της αύξησης των θέσεων απασχόλησης στην Αυστραλία κατά 14.500, έναντι εκτίμησης για 5.100.

Πηγή: FXCΜ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης