«Η εκτίμησή μας για την Ελλάδα παραμένει θετική» τονίζει στη «Wall Street Journal» o επικεφαλής της Union Investment Κρίστιαν Κοπφ, σχολιάζοντας την έκδοση του πενταετούς ομολόγου. «Με την έκδοση του ομολόγου η χώρα επιθυμεί να αποδείξει την ικανότητά της στις αγορές, με όφελος και για τον ελληνικό ιδιωτικό τομέα» προσθέτει.
Η «Wall Street Journal» εστιάζει στη μεγάλη ζήτηση που υπήρξε κατά την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης, μία κίνηση που η κυβέρνηση εκλαμβάνει ως ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα.
«Κατά το προηγούμενο έτος, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είχε αποδειχθεί πιο επισφαλής από ό,τι είχε αρχικά υπολογίσει η ελληνική κυβέρνηση μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Η Αθήνα στράφηκε στις αγορές δύο φορές από τον Ιούλιο του 2017, αλλά αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδιά της για περισσότερες δοκιμαστικές εκδόσεις λόγω των αναταράξεων στην αγορά από την κρίση στην Ιταλία και την Τουρκία. Η χθεσινή έξοδος θεωρήθηκε ως ευκαιρία για επιστροφή, αν και η έκδοση 10ετούς ομολόγου θεωρείται ακόμη παρακινδυνευμένη. Η χθεσινή χρονική συγκυρία θεωρήθηκε ευνοϊκή επειδή το κόστος δανεισμού είχε υποχωρήσει με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η συμφωνία αυτή δεν είναι καθόλου προσφιλής στην Ελλάδα και είναι πιθανό να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για τις επόμενες εκλογές, που ενδεχομένως να διεξαχθούν μέχρι τον Μάιο. Το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις, εντούτοις κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα ενισχύσουν τα ποσοστά τους όταν οι Έλληνες αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι η οικονομία ανακάμπτει από τη μακρόχρονη κρίση. Η κυβέρνηση τώρα σχεδιάζει να εστιάσει τις προσπάθειές της εκ νέου στην οικονομία και η χθεσινή επιτυχής έκδοση που πραγματοποιήθηκε χωρίς το προστατευτικό δίχτυ του προγράμματος διάσωσης στοχεύει να αποδείξει ότι η χώρα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των επενδυτών. Η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη, αλλά παραμένει η πιο αδύναμη οικονομικά χώρα στην Ευρωζώνη» καταλήγει στο δημοσίευμά της η «WSJ».