Το ΠΑΜΕ κάνει κριτική στον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ που ανακοινώνει η κυβέρνηση και τονίζει τα εξής: «Με προσφιλή τακτική τις συνεντεύξεις, ο σφαγέας των εργατικών δικαιωμάτων, Χατζηδάκης, επιχειρεί μετά τον “εκσυγχρονισμό” του ημερήσιου χρόνου δουλειάς να “εκσυγχρονίσει” και τον ΕΦΚΑ, συνεχίζοντας την προσπάθεια να ολοκληρωθεί το συντομότερο η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Παλιά και χιλιοπαιγμένη και η μέθοδος που χρησιμοποιεί, αφού, για να κρύψει τις διαχρονικές και τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, τις καθυστερήσεις στην απονομή των πετσοκομμένων συνάξεων και παροχών, ρίχνει το φταίξιμο στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, προαναγγέλλοντας τη λειτουργία του Οργανισμού με όρους “αγοράς”.
Μόνο που η εισαγωγή “νέων μεθόδων μάνατζμεντ” όχι μόνο δεν πρόκειται να αποδώσει αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές, αλλά θα αποτελέσει ένα ακόμη εργαλείο συρρίκνωσης ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παράλληλα νέες εισφοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο.
Αυτό εγγυώνται, άλλωστε, τα 5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης προς τους επιχειρηματικούς ομίλους για προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων, απόκτησης “δεξιοτήτων” και ψηφιοποίηση των υποδομών του ΕΦΚΑ, την ώρα που οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης φτωχοποιούν εργαζομένους και λαϊκά στρώματα.
Στη συγκεκριμένη, μάλιστα, συνέντευξη κατάπιε ακόμη και τη συμβολική “αύξηση” 2% (0,52 ευρώ την ημέρα) που ανακοίνωσε το καλοκαίρι η κυβέρνηση, παραπέμποντας τη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό στις αρχές του νέου χρόνου, πάντα στα πλαίσια που προβλέπει ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου (Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ), που στερεί από τα Συνδικάτα και τους εργαζομένους το δικαίωμα να διαπραγματεύονται τους όρους αμοιβής και εργασίας, που με το πρόσφατο αντεργατικό τερατούργημα θα εργάζονται απλήρωτα 10ωρα και 12ωρα.
Επειδή οι ανάγκες όπως και τα δικαιώματα των εργαζομένων συνθλίβονται στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ήδη εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα συντονίζουν τη δράση τους και εντείνουν τον αγώνα ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, θέτοντας στο επίκεντρο τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, αυξήσεων στους μισθούς και τη διεύρυνση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Αυτήν την απάντηση έδωσαν και δίνουν στη Ν.Δ. και τον υπουργό της εργοδοσίας πάνω από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα με το σύνθημα “Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά”. Προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 4 Νοέμβρη, κλιμακώνοντας την πάλη με Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία».