Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, «στόχος της κατοχύρωσης του ελληνικού γιαουρτιού ως ΠΓΕ είναι η προστασία του από προσπάθειες απομίμησης, που παρατηρούνται σε αγορές του εξωτερικού με τη χρήση ονομασιών ”Greek yogurt” ή ”Greek style yogurt” και ταυτόχρονα η ανάδειξη των μοναδικών ποιοτικών χαρακτηριστικών».
Παράλληλα, σημειώνεται πως «η καταχώριση του ελληνικού γιαουρτιού στον κατάλογο των προϊόντων ΠΓΕ θα συνεισφέρει στη δυναμική ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, μέσω της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης του προϊόντος, το οποίο χαρακτηρίζεται από μακρά παράδοση και είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη διατροφική κουλτούρα των Ελλήνων. Η αύξηση της ζήτησης και της παραγωγής του προϊόντος θα ενισχύσει την αγροτική μας οικονομία και ειδικότερα τους κλάδους που εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας του γιαουρτιού».
Πηγή: ΑΠΕ