Δεσμεύσεις για την ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά και τη μελέτη των προτάσεων για την πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων, έλαβε επταμελές κλιμάκιο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κατά την συνάντηση του με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΒΕΠ.
«Ο Νόμος που έρχεται στη Βουλή, την Τρίτη 6 Αυγούστου περιλαμβάνει μέρος από τα αιτήματα που διατυπώνει ο κόσμος της βιοτεχνίας και των επιχειρήσεων, από τις οποίες στηρίζεται η προσπάθεια απόλυτης υπέρβασης των προβλημάτων που άφησε η κρίση. Κατανοούμε απολύτως τις θέσεις σας και προχωρούμε στις απαιτούμενες πρωτοβουλίες με το φορολογικό νομοσχέδιο.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο ανεβαίνουν οι ρυθμοί ανάπτυξης, θα κατεβαίνουν οι φόροι», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρει η ανακοίνωση του ΒΕΠ:
Πρόκειται για ένα πραγματικό έλλειμμα για τη χώρα η υστέρηση της τεχνικής εκπαιδεύσεως, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης επισημαίνοντας πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον για τον εκσυγχρονισμό της.
Ο κ. Παπαθανάσης από την πλευρά του επισήμανε ότι θα επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν στις αδειοδοτήσεις και θα δοθούν νομοθετικές λύσεις όπου καταγράφονται καθυστερήσεις ή κωλύματα σε επενδυτικά σχέδια.
«Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στο φορολογικό μέσο όρο της Ευρώπης σε μια διετία από σήμερα. Παράλληλα θα δοθούν λύσεις σε θέματα εργοδοτικών εισφορών με λύσεις και κίνητρα που θα κινούνται στο πλαίσιο ‘Ανάπτυξη – Διαπραγμάτευση – Δημοσιονομικός χώρος – Φοροελαφρύνσεις – Ενίσχυση του επιχειρείν’. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαστε αποφασισμένοι να τον πετύχουμε», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης προς το κλιμάκιο του ΒΕΠ.
Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Ανδριανός Μιχάλαρος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την συνάντηση, κατά την οποία εκτός από το ζήτημα της τεχνικής εκπαίδευσης, έθεσε επίσης το θέμα της χρήσεως της γης, προτείνοντας τη διατήρηση αλλά και την ενίσχυση των αγροτικών και γεωργικών δραστηριοτήτων στο νομό Αττικής.
Παράλληλα κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στις συγκοινωνιακές υποδομές, που χρήζουν υποστήριξης ώστε να μειωθούν τα προβλήματα και τα κόστη στις μετακινήσεις εμπορευμάτων. Επίσης το κλιμάκιο του ΒΕΠ ζήτησε την προσοχή του υπουργείου για την ανάπτυξη των “start up” εταιριών και την καινοτομία.
Τέλος ένα ακόμα θέμα που τέθηκε στη συνάντηση αφορά την ανάγκη επιβράβευσης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που είναι συνεπείς ως προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.