Εκατόν σαράντα διαδικτυακές επιχειρηματικές προγραμματισμένες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ψηφιακής εκδήλωσης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και την οποία παρακολούθησαν συνολικά 874 ενδιαφερόμενοι.

Από το σύνολο των 140 e-επαφών, τις οποίες διοργάνωσαν από κοινού το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Βιομηχανικών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, οι 80 ήταν μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών κι οι 60 μεταξύ επιχειρηματιών της ίδιας χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πλειονότητά τους οι συζητήσεις εστίαζαν στον κλάδο ενέργειας και στο περιβάλλον, ενώ ένας σημαντικός αριθμός αυτών αφορούσε στους τομείς Information and Communications Technology (ICT), Research and Development (R&D) και logistics.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, στη διάρκεια του τρίτου πάνελ της εκδήλωσης με τίτλο «Προκλήσεις κατά την είσοδο στην ελληνική και γερμανική αγορά – Ο υποστηρικτικός ρόλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου – Best Practices», το οποίο συντόνισε ο Γιώργος Θεοδωράκης, αναπληρωτής διευθυντής του παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, παρουσιάστηκαν τρία επιτυχημένα παραδείγματα γερμανικών εταιρειών, που επένδυσαν και συνεχίζουν να επενδύουν στη Β. Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην προώθηση της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του τρίτου πάνελ δηλώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Philipp Deutscher, Managing Director, TeamViewer Greece EPE: Θέλουμε να έρθουν περισσότερες διεθνείς εταιρείες στα Ιωάννινα. Μπορεί αυτό να σημαίνει μεγαλύτερο συναγωνισμό σε ό,τι αφορά ειδικευμένους εργαζόμενους, αλλά σε κάθε περίπτωση το οικοσύστημα της περιοχής θα αναπτυχθεί μέσα από νέες επενδύσεις και αυτό είναι κάτι που θα φέρει συνέργειες και θα είναι πλεονέκτημα και για εμάς.

– Christoph Körner, Managing Director (CEO), Prodyna SE: Σχετικά με την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα: Είμαστε ένας από τους λίγους «Χρυσούς Εταίρους» (Gold Partner) της Microsoft στην Ευρώπη, που υποστηρίζουν εταιρείες στη μεταφορά των υπαρχουσών εφαρμογών τους στο cloud. Εφόσον η υλοποίηση της επένδυσης της Microsoft εφαρμοστεί με συνέπεια, θα μπορέσει να επιταχυνθεί σημαντικά η ανάπτυξή μας στην ελληνική αγορά.

– Clemens Sontheim, SAP Consultant, Consolut Hellas: Ο Covid-19 δεν επηρέασε το έργο μας. Ακόμη και πριν από την πανδημία, εργαζόμασταν σε μεγάλο βαθμό με τηλεργασία. Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή μας, μένει ανεπηρέαστη από τον κορωνοϊό. Σχεδιάζουμε μέχρι το τέλος του έτους να προσλάβουμε περισσότερους SAP Consultants στο υποκατάστημα μας στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Norbert Pestka, Senior Advisor του Εντεταλμένου της Καγκελαρίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV): Κάθε χρόνο η Ελλάδα παράγει 700.000 τόνους πλαστικών ή/και 2 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια, τα οποία δεν ανακυκλώνονται αλλά καταλήγουν σε χωματερές. Αυτό το παράδειγμα δείχνει πόσο μεγάλο δυναμικό υπάρχει για γερμανικές εταιρείες στον τομέα των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης