Η Ελλάδα συνεχίζει να αγοράζει πανάκριβα ελβετικά ρολόγια παρά τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος τα τελευταία χρόνια και την οικονομική κρίση που «σάρωσε» τη χώρα εδώ και 14 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ελβετικής ομοσπονδίας οι εξαγωγές στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 6,9 εκατ. φράγκα, από 7,2 εκατ. καταγράφοντας πτώση 4,3%. Σε σχέση με το 2021 είναι αυξημένες κατά 14,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξαγωγές ρολογιών έφτασαν το ρεκόρ των 26,7 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων σε αξία το 2023, αλλά ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων μειώθηκε μόλις 3,6% το δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς οι καταναλωτές εμφανίστηκαν περισσότερο επιφυλακτικοί.

Συνολικά εξήχθησαν 1,2 εκατομμύρια ρολόγια σε όλο τον κόσμο.

Το ρολόι είναι ένα κυρίαρχο ανδρικό κόσμημα, αλλά και μία σταθερή επένδυση, καθώς στη δευτερογενή αγορά των μεταχειρισμένων διατηρεί για πολλά χρόνια και κατά περίπτωση αυξάνει την αξία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο αριθμός των ρολογιών που εξήχθησαν με τιμή χονδρικής κάτω των 200 φράγκων αυξήθηκε κατά 5,5% λόγω της Swatch Group AG.

Η βιομηχανία ρολογιών πολυτελείας είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγικός τομέας στην Ελβετία και απασχολεί περίπου 60.000 άτομα.

Οι κορυφαίες ωρολογοποιίες από τη Rolex έως την Patek Philippe και τη Vacheron Constantin πρόκειται να αποκαλύψουν νέα μοντέλα στην ετήσια έκθεση Watches and Wonders στη Γενεύη τον Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης