Να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο Αχτσιόγλου για τα εργασιακά επιχείρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος διαβεβαίωσε πως οι θεσμοί μπορεί να έχουν “κάποιες αντιρρήσεις” αλλά δεν πρόκειται να είναι ένα “νομοσχέδιο back track”, δηλαδή να το πάρουμε πίσω, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο ΥΠΟΙΚ ανέβηκε αιφνιδιαστικά στο βήμα της Βουλής και τοποθετήθηκε θετικά για το νομοσχέδιο της Έφης Αχτσιόγλου για τα εργασιακά (αδήλωτη και απλήρωτη εργασία, υπερωρίες, κλπ) υπογραμμίζοντας ότι το εν λόγω νομοθέτημα είναι μέρος της εξόδου από την κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός σχολιάζοντας πληροφορίες για ενόχληση των θεσμών και ιδιαίτερα του ΔΝΤ για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, είπε ότι θα είναι ανακούφιση τόσο για το σώμα της Βουλής «όσο και για μένα ότι δεν έχουν μεγαλώσει τα αυτιά μου τις τελευταίες τρεις μέρες. Γιατί διαβάζω πως μου τράβηξαν τα αυτιά για τρεις λόγους».

Απαριθμώντας τους λόγους αναφέρθηκε στα εξής: ότι καθυστερούν οι ιδιωτικοποιήσεις, μπήκαν νέα προαπαιτούμενα, και ότι κάναμε νομοσχέδια χωρίς να τους έχουμε ενημερώσει και διαβεβαίωσε πως τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ισχύει. «Ούτε για ιδιωτικοποιήσεις έγινε κουβέντα στις Βρυξέλλες και στην συνάντηση που είχαμε με τον Γιώργο Χουλιαράκη με τον Πιέρ Μοσκοβισί, ούτε νέα προαπαιτούμενα μπήκαν, ήταν 113 και έχουμε 95 μέχρι τα Χριστούγεννα. Και το νομοσχέδιο το έχουμε δείξει στους θεσμούς. Μπορεί να έχουν κάποιες αντιρρήσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα το πάρουμε πίσω. Άρα τα αυτιά μου όπως τα έχετε συνηθίσει και αγαπήσει είναι στην θέση τους».

Ο ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε “δικαιωματικό” το νομοσχέδιο λέγοντας ότι διευρύνει τα δικαιώματα των εργαζομένων και υπογράμμισε ότι είναι μέρος της στρατηγικής εξόδου από την κρίση, μέρος του «σχεδίου μας ότι θα βγούμε και δεν θα επιστρέψουμε στο οικονομικό μοντέλο πριν το 2009».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τέλος της ολιγόλεπτης και αιφνιδιαστικής παρέμβασής του στην Ολομέλεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος ανήκει στην ίδια εσωκομματική τάση (τους 53) με την Εφη Αχτσιόγλου, επιφύλαξε και ένα σύντομο μάθημα περί Μαρξ, Κεφαλαίου, εργατών και δημοκρατίας…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης