Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 4,16% με πτώση της τάξης του 1,4% από χθες και στα επίπεδα που βρισκόταν στις 9 Φεβρουαρίου όταν και ξεκίνησε το πρόσφατο sell-off πυ έσβησε σημαντικό μέρος του ράλι που είχε σημειωθεί στην αγορά το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου.
Η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,397% με πτώση της τάξης του 1,5% από χθες, ενώ στο η απόδοση του νέου 7ετούς ομολόγου διαπραγματεύεται στο 3,76% από 3,80% χθες.
Για τους επενδυτές της αγοράς ομολόγων το σημαντικό είναι πως έχει πια εξαλειφθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος ρήξης με τους πιστωτές και εκτροχιασμού του προγράμματος, αφού οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας-Θεσμών είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ το γεγονός ότι το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους μπαίνει και επίσημα πλέον στο τραπέζι, αυξάνει τις προοπτικές για τους ελληνικούς τίτλους, καθώς το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αντιμετωπίζεται.
Παράλληλα, η νέα κίνηση του Ελληνικού Δημοσίου προς τις αγορές η οποία γίνεται με σκοπό να καλύψει ένα ακόμα σημείο (αυτό του 12αμήνου) στην καμπύλη των εκδόσεων, και όχι την άντληση σημαντικού ποσού κεφαλαίων (στόχος είναι τα 625 εκατ. ευρώ), στέλνει ένα ισχυρό σήμα στην αγορά αφού δείχνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη ρευστότητας αλλά περαιτέρω βελτίωσης της αγοράς των ελληνικών τίτλων, ειδικά την στιγμή που το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί κάτω από 1,5%, ενώ πριν 8 χρόνια το τελευταίο έντοκο 12μηνης διάρκειας είχε επιτόκιο 4,85%, υποδηλώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου από τα μνημόνια.