ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΚΑΪ… ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ 2 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΓΕΤΩΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Την Παρασκευή το πρωί, ο «διπλανός μου στο κρεβάτι» βλέπει από τον «αξημέρωτο» Λυριτζή-Οικονόμου και ξαφνικά, στις 08.00 το πρωί… αρχίζει να με «σκουντάει»… : «Δες
το κρόουλ του ΣΚΑΪ τι γράφει…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Τους τελευταίους μήνες, έχετε αντιληφθεί όσοι αγαπάτε τις εμμονές μου ότι ο ΣΚΑΪ με τα «σούπερ» έχει δραματικό διαζύγιο). Βλέπω, λοιπόν, από τις 08.00 το πρωί να «τρέχει» κρόουλ στη βάση της οθόνης του ΣΚΑΪ που αφορούσε το καιρικό: «Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 28 – 33 ενώ στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει μέχρι τους… 3 βαθμούς Κελσίου»!

Περιμένω να δω ότι από στιγμή σε στιγμή θα ξεπροβάλει η Χριστίνα Σούζη, για να ενημερώσει ότι η Βόρεια Ελλάδα θα «χτυπηθεί» από φυσικό φαινόμενο, με τους Θεσσαλονικείς να κυκλοφορούν σαν τους Πιγκουίνους, πριν τελειώσει ο Αύγουστος! «Λες να πέσει η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη στους 3 βαθμούς;» με ρωτάει ο «διπλανός μου στο κρεβάτι», ο οποίος ένα κόλλημα με τη σοβαρότητα του ΣΚΑΪ το έχει… «Μπα», απαντώ, «Τυπογραφικό θα είναι… ».

Έχουμε πια φτάσει να βλέπουμε στο «παράθυρο» τον εκπρόσωπο των αστυνομικών, τον κύριο Φωτόπουλο, ο οποίος, σε κατάσταση «έκρηξης», (βουνό το δίκιο του), μας ενημερώνει ότι ο μισθός του αστυνομικού, από τον οποίο εγώ περιμένω να με προστατέψει από τον εγκληματία, που για 50 ευρώ πια, μπορεί να μου «κόψει» το χέρι, λαμβάνει το ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ των 697 ΕΥΡΩ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας το γράφω από τώρα ότι στέκομαι όχι απλώς δίπλα τους, αλλά, αν κατέβουν στους δρόμους, με χαρά θα κρατήσω το πανό της πορείας. Κατ’ αρχάς ΔΕΝ γνωρίζαμε οι περισσότεροι ότι οι αστυνομικοί, από τους οποίους εμείς οι πολίτες ζητάμε προστασία, είναι ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΙ (τα έλεγε ο κύριος Φωτόπουλος στον «αέρα» του ΣΚΑΪ ), πληρώνουν τον εξοπλισμό από την τσέπη τους (αλεξίσφαιρα, χειροπέδες κ.λπ.), συντηρούν τις μηχανές επίσης με δικά τους έξοδα (ούτε βενζίνη δεν δίνει το κράτος, ούτε λάστιχα αλλάζουν στα περιπολικά) και οφείλουν να «ζήσουν» με 697 ευρώ τον μήνα!

Ο Φωτόπουλος το ξεκαθάρισε. «Αν υποστούν μειώσεις (!), θα κατεβούν στους δρόμους παρέα με τους υπόλοιπους από εμάς» Όοοοοοοοοοολη  αυτήν την ώρα, το κρόουλ για το καιρικό στη βάση της οθόνης του ΣΚΑΪ συνέχιζε να προειδοποιεί ότι «Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ».

Η ώρα πια έχει φτάσει 9 και 18 λεπτά! Ο «διπλανός μου στο κρεβάτι» μού συμπεριφέρεται, σχεδόν, σαν τον Μαλέλη σε περίπτωση που είχαμε χάσει από το «πλάνο» το περίπτερο που το «ρουφούσε» η γη στο «κέντρο της Αθήνας»… Κατ’ αρχάς (όχι ο Μαλέλης) ο διπλανός μου ΦΩΝΑΖΕΙ!  «ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ;».
 
Επειδή παραμένω όλο αυτό το διάστημα υπό την επήρεια των μοβ χαπιών της γιατρού μου, πιάνω το κινητό μου, του δείχνω στις «επαφές» τον αριθμό τηλεφώνου του κέντρου του ΣΚΑΪ και του προτείνω να πάρει τηλέφωνο.

 ΠΑΡΑΦΕΡΕΤΑΙ

… Το «κρόουλ», εν τω μεταξύ, να «λυσσομανάει» ότι η Θεσσαλονίκη έχει 3 βαθμούς Κελσίου! Του προτείνω πάντα με ψυχραιμία να καλέσουμε τον Μπουτάρη ή τον φίλο του, τον Μπίλη, που είναι από τη Θεσσαλονίκη…

Μου θυμίζει ότι ο Μπίλης έχει μεταναστεύσει στην Αυστραλία εξαιτίας της κρίσης. Σε ποιον
διευθυντή ειδήσεων, σε ποιον αρχισυντάκτη, σε ποιον αρμόδιο να απευθυνθώ. ΔΕΝ έχω και ΔΕΝ θέλω να έχω ΣΧΕΣΗ με αυτά που συμβαίνουν στα κοντρόλ μιας ενημερωτικής εκπομπής και με ΚΥΝΗΓΑΕΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΚΙΑ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ (ο οποίος με κακοποιεί, γιατί ΔΕΝ αλλάζει το σούπερ του καιρού στη βάση της οθόνης του ΣΚΑΪ).

Επειδή πια φωνάζει και επειδή φωνάζουν και τα σκυλιά, επειδή έχω ξεσηκωθεί με την «τιτλέζα» του κοντρόλ του σταθμού, είμαι πολύ κοντά στο να τηλεφωνήσω στον Τσακανίκα, στην Τσέλιου, στην Κοσιώνη (με ένα «σ», συγγνώμη Σία μου, αλλά οπτικώς το επίθετό σου μού κάθεται καλύτερα με δύο «σ») στον Γιαννίρη, στον Γιατζόγλου, στον Μπαμπανάτσα… σε όποιον απαντούσε στο τηλέφωνο, τέλος πάντων, μπας και γλύτωνα το «Ποιος βλέπει τώρα τι γράφει ο ΣΚΑΪ;». Αλήθεια, γιατί σε αυτήν τη ζωή να με κυνηγάει η «κατάρα του Μαλέλη», που τον ακούω δίπλα μου να ωρύεται, (για τα σούπερ), με τη διαφορά ότι έχει μαύρα μακριά μαλλιά κοτσίδα, φοράει δύο σκουλαρίκια στο αριστερό αυτί, έχει γαλανά μάτια και το βλέμμα του «ψυχάκια», όταν βλέπει λάθος «σούπερ»;

ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ και βλέπω MEGA. Τελικά, χαίρομαι που υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που πρέπει να συνταγογραφηθούν, που δεν νιώθω μοναξιά. Τα «παιδιά» εκεί (Χασαπόπουλος – Αναγνωστάκης) φιλοξενούν μελισσοκόμο από την Κερατέα!

Αυτός ο μελισσοκόμος μάς δείχνει πως φυλάει… τις μέλισσες με το στόμα! Έχει πιάσει το «τελάρο» με τις μέλισσες και τις φυλάει, όπως φύλαγε η Άντζελα Δημητρίου την εικόνα της Παναγιάς!

Οι παρουσιαστές εντυπωσιάζονται από το θέαμα. Εγώ ζούσα για τη στιγμή που θα θύμωναν οι μέλισσες, αλλά… (Σία μου, για σένα το γράφω και για τον Άρη Πορτοσάλτε, που, για χρόνια πολλά, γράφω το επίθετό του λάθος «Πρωτο-σάλτε», μεγάλο το κουσούρι μου, όπως η χρήση των σημείων στίξης), ο συμπαθέστατος φακίρης μελισσοκόμος αποκαλούσε τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο «ΧΑΣΑΠΑΚΗ» και τον Μανώλη Αναγνωστάκη «ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία της Αλεξάνδρας Τσόλκα με το queen.gr. Η αρθρογράφος – συγγραφέας αναλαμβάνει το ένθετο lifestyle του διαδικτυακού newpost.gr.

To έχω γράψει, θα το ξαναγράψω ότι η γραφή της Αλεξάνδρας είναι για μένα αντίστοιχη μιας σύγχρονης διανοούμενης που ζει το 2012 σε συνθήκες πολέμου. Υποκλίνομαι στον τρόπο με τον οποίο διατυπώνει την επιχειρηματολογία της, αν και διαφωνώ μερικές φορές που αφοσιώνει χρόνο για να υπερασπιστεί τον τομέα που υπηρέτησε για περισσότερο από είκοσι χρόνια.

Η γραφή της, όμως, είτε αναφέρεται στη Δέσποινα Βανδή είτε στον Μάνο Χατζηδάκη, είναι unique. Εγώ, φυσικά, διάβασα το κείμενο για τον Μάνο. Στην τελική, όμως, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να «μετριόμαστε», η Τσόλκα, συμφωνούμε – διαφωνούμε  με τις προσεγγίσεις της, γνωρίζει και  «από την καλή και από την ανάποδη» και την ιστορία της Παξινού, και τον Σοφοκλή και τη Μενεγάκη και τη Βίσση και τον Σάκη, αλλά και τη Σάνδη.

Επειδή είμαι από εκείνες που έχω τις δικές μου εμμονές, διαβάζω με συνέπεια Βαρουφάκη, Βασίλη Μπόνιο, Ακρίτα, Τσόλκα, Μπαζίνα, Γαλούπη, Μπρυκνέρ, Μπουκάι, Αριστοτέλη (ξαναδιαβάζω τα «Πολιτικά») και τον Αλέξανδρο Κρητικό (στο mylady), o oποίος με τον τίτλο «αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις», αναφερόμενος στον Διογένη, θυμίζει ότι «θριξ αιδοίου και ναυν σύρει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης