ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ !

Κοντοζυγώνει η στιγμή που τα δελτία ειδήσεων θα κυκλοφορούν στα Τούρκικα. Μου το είπε οδηγός ταξί, χτες το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τι κάνει η τηλεόραση;» με ρώτησε ο περιπτεράς στην πλατεία Συντάγματος.

«Τρέχει να γίνει σερβιτόρα».

Τι να κάνει και η καψερή η τηλεόραση;;;; Αν ήταν σκάφος, θα έμοιαζε σαν ναυάγιο που προεξέχει επτά εκατοστά από την επιφάνεια του νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΨΗ

Όταν έχετε νεύρα, πιείτε Μανώλη νερά, πάρτε ένα μαξιλάρι και ρίχτε μπουνίδια σε κορμούς δέντρων στο δάσος του Παπάγου, «φουσκώστε» σακούλες χάρτινες του μπακάλη με μικρές εκπνοές, ανεβείτε την οδό Αλευρά που είναι φουλ ανηφόρα με ορθοπεταλιές, κρατηθείτε μακριά από πληκτρολόγια πάντως γιατί μπαίνετε σε περιπέτειες μεγάλες.

Εγώ προσωπικά μετά το μωβ χάπι που πίνω κάθε μέρα, αλυσοπρίονο δεν θα πιάσω να κόψω την μουσμουλιά που έσπασε, ούτε ψαλίδι για παρανυχίδες βάζω στην τσάντα πια.

ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ ΚΑΨΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ «ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ»

Το έγραψε η Ναυτεμπορική, και από εκεί το αναδημοσίευσαν με σχόλιο στο exelixeis.gr. «Μελετάνε σχέδιο να φορολογηθούν οι πτυχιούχοι, οι όσοι έχουν μεταπτυχιακό, οι όσοι έχουν διδακτορικό ενώ εκείνοι που έχουν υποτροφία από πανεπιστήμια του εξωτερικού, θα πρέπει να πουλήσουν τα παντατίφ της γιαγιάς τους, για να πληρώσουν ένα «φόρο μόρφωσης» !!!

Καταρχάς αν τολμήσεις αφεντικό να επιμείνεις σε κύκλους, ότι είμαι μορφωμένη και δίδασκα στο πολεμικό ναυτικό κάποτε, θα σου κάνω ισιωτική στην μπούκλα μόνιμης διάρκειας!

Καταρχάς αν προχωρήσει αυτή η κεφάτη ιδέα, θα ανατινάξω εγώ πρώτη το πανεπιστήμιο να χαθούν τα αρχεία μια και έξω. Αλλά άντε και το ανατίναξα, να «κάψω» και το πτυχίο της didacta (Εκεί έμαθα τυφλό σύστημα).

Τις επόμενες υπογραφές που θα μου ζητηθούν να βάλω πάντως θα είναι με «σταυρό».

Νύχτα πήρα φιλενάδα μου, που έχει οκτώ πτυχία από Αμερικάς ! «Κρύψου θα είσαι πιο καταζητούμενη από τον Πάσαρη κάποτε». Στην αρχή νόμιζε ότι είχα παραφρονήσει . Μπήκε στο διαδίκτυο, διάβασε για το σχέδιο φορολόγησης των πτυχίων και από χθες τα ξημερώματα, ξεκαρφώνει τα κάδρα από το σπίτι της μάνας της!

Ο ΓΑΠ πάντως που τελείωσε Χάρβαρντ και θα διδάξει (αχχχχχχχ θα σκάσουν τα πλευρά μου από τα γέλια, τους Αμερικάνους για το πώς διαχειρίζεται μια χώρα την κρίση) πόσο θα πληρώσει ως πτυχιούχος εξ Αμερικής;

Δηλαδή αυτό με την φορολόγηση πτυχίων θα «πιάσει» και τις φίλες κομμώτριες; Το γράφω για να κατεβάσουν από τους τοίχους τα σερτιφικά από loreal, amarados, agelos και βεβαιώσεις από συμμετοχές σε σεμινάρια Βιντάλ Σασούν.

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΛΙ ΤΙ ΚΕΦΙ…

«Αγαπητοί επιβάτες, σας ενημερώνουμε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα»

Και για να ολοκληρώσω με κάτι ιδιαίτερο

Δύο χρόνια τώρα στην έξοδο του μετρό στο Σύνταγμα, στέκεται όρθιος κρατώντας πανό ένας ηλικιωμένος. Στο πανό γράφει «ΕΧΩ ΟΓΚΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ»…

Δύο χρόνια, βρέξει, χιονίζει, με καύσωνα, με χημικά, με τοξοβόλους, με επιθέσεις, όρθιος με το πανό στα χέρια και τον όγκο «θεέ μου συγχώρα με» στην ίδια θέση.

Πόσο ωραίες εικόνες καθημερινότητας πλουτίζουν τις σκέψεις μου καθημερινώς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης