ΑΦΟΥ Ο …ΚΑΦΕΣ  ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ….ΜΗΠΩΣ ΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΠΙΕΙΤΕ …ΣΟΥΜΑΔΑ ;

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

(Και κατά περίπτωση ξουρίζει ο Σχιζο Μπαρμπέρης της οδού Ναυσικάς)

Μα τώρα φταίω εγώ; Πόσο «κυρία» να παραμείνω …Το επεχείρησα. Δύο μέρες αφεντικό, παρακολουθώ τις εξελίξεις σιωπηλά… Αλλά , η  ψιλικατζού (μου), η  θεία Ασημούλα , και η  σύζυγος του αρχηγού αεροπορίας εν αποστρατεία, που μένει  «πίσω» μας …., θέλουν επιτακτικά πλέον απάντηση …για το τι «θα γίνει με τον καφέ» …..

 

Να σκεφτείς αφεντικό, ότι πήγα στην κυρία του μπακάλικου και πήρα τα μισά, απ’ όσα ήθελα … ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ (τέλος) 

 

Θέλω να σας ορκιστώ, ότι εγώ έτσι αλαφιασμένες δεν τις θυμάμαι παρά μόνο στην εποχή του Τσέρνομπιλ , που είχανε ξαμολυθεί να αγοράζουν μακαρόνια για τρία χρόνια …Τώρα; Μετά την Καγιά …είναι αφιονισμένες .Αυτές, οι περισσότερες, είναι «Αντενικές»…Καταρχάς λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, καταλαβαίνεις αφεντικό. Κολλημένες με Αντένα από την εποχή της ιδρύσεως. Με το που «σκάσανε» τα μαντάτα, μαζεύουν υπογραφές διαμαρτυρίας. Όχι καλέ για την διάσωση της Καγιά. Μεταξύ μας, αν δεν ήταν η Πατέρα, ούτε που θα βλέπανε … Αυτές, θέλουνε για ιδεολογικούς λόγους, να σταματήσει η διαπόμπευση του σταθμού.

 

Με το που ζήτησα δέκα φέτες ζαμπόν και ενάμιση κιλό φέτα στην κυρία του Μπακάλη , μου λέει : «Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν φτάνει μόνο να είναι μια κοπελίτσα όμορφη για να την δούμε; Πως κάποιες εποχές ψάχνανε και βρίσκανε και το Μέγκα και ο Αντένα …;Τώρα …τα μοντέλα τι ξέρουν από εκπομπές ;;; Και βρε Νανά μου, συνέχιζε η κυρία του Μπακάλη, γιατί αυτή η κοπέλα (η Καγιά), μιλούσε σαν «γκαίη»;;; Όπως μιλάνε οι γκαίη, μιλάνε τα κορίτσια …Μα είναι αυτό να βγαίνει στην τηλεόραση …; Καλή κοπελίτσα δεν λέω , αλλά ..κρίμα …κρίμα ..που προσπαθούνε τόσους μήνες και τίποτα»

 

Μεταξύ μας, τώρα, αυτή η ιστορία «του καφέ» είναι θλιβερή. Συμβαίνει μόνο σε πειραματικά, επαρχιακά κανάλια να αλλάζουνε παρουσιαστές κάθε δύο μήνες. Τι σχέση έχει στ αλήθεια , η Ζαρίφη και ο Μουτσινάς, ο  Λιανός και η Καμπούρη  με την Καγιά, και την Μανωλίδου. Το πρόβλημα πλέον δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα που είναι μπροστά αλλά με εκείνα που είναι πίσω και λαμβάνουν αποφάσεις . Είναι αδιανόητο να μην μπορούν δύο τρία χρόνια τώρα, να βρούνε παρουσιαστή ή παρουσιάστρια η αν θέλετε καλύτερα, να «χτίσουνε» μοντέλο εκπομπής με ό, τι αυτό σημαίνει ..Γνωρίζω και εγώ όπως άλλοι, ότι, η Καγιά, είχε το ελεύθερο από τον σταθμό να κάνει ό, τι θέλει στην εκπομπή . Είναι δυνατόν ;;;; Είναι δυνατόν μια ανώριμη επαγγελματίας να «έχει το ελεύθερο» να πειραματίζεται με ένα πρόγραμμα που κάποτε αποτελούσε το διαμάντι του σταθμού;…

Είναι δυνατόν …να επενδύει ένα κανάλι …σε ένα πρόσωπο που δεν χάρισε επιτυχία στο κανάλι που ήτανε, αντιθέτως, να το επιφορτίζει με το βάρος μιας ήδη κακοποιημένης εκπομπής  για να την διαχειριστεί , να την πλασάρουν «σαν το κορίτσι της διπλανής πόρτας»  που επιλέγει  το φενγκ σούι, τις  ιδέες περί θετικής ενέργειας και το σούσι ως προτάσεις που θέλει να τις μοιραστεί  η κυρία Μαρίκα και η θεία Ασημούλα, οι οποίες βλέπουν πρωινάδικα ; 

 

Από την άλλη, τώρα …γιατί υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά ….άντε και να πιστέψω ότι η Καγιά είναι το «νέο πρόσωπο του καφέ»… Μέσα σε δύο μήνες, ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΟ, δεν έγινε ΤΑΛΕΝΤΟ …Μήπως θυμάστε τι έκανε η Μενεγάκη την δεύτερη χρονιά της στον Αντένα ;; Μήπως θυμάστε ;;; Μήπως θυμάστε τι έκανε η Ελένη την πρώτη χρονιά της στον ΑΛΦΑ;; (3η τερμάτισε). Μήπως θυμάστε τι έκανε ο Λαζόπουλος την πρώτη χρονιά με το τσαντίρι στον ΑΛΦΑ; Σουρνότανε στα μονοψήφια …Αν την εκπομπή δεν την παρουσίαζε ο Λάκης, αλλά εγώ, θα με είχανε κόψει την δεύτερη εβδομάδα εκείνης της πρώτης χρονιάς.

 

 

Λυπάμαι αλλά το πρόβλημα πλέον είναι «στέρεο». Δεν φταίνε οι παρουσιαστές. Τους παρουσιαστές κάποιοι τους επιλέγουνε. Κάποια στιγμή, νομίζω ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι οδηγούνε τα καράβια στις ξέρες.Το Βικάκι , και το κάθε Βικάκι, κερδισμένο είναι στο φινάλε. Τα λεφτάκια της τα πήρε από τον ΑΛΦΑ , το συμβολαιάκι της με την πολύ καλή αμοιβή της την πήρε και από το Μαρούσι, εκπομπούλα ή παραγωγή θα έχει,  οι εργαζόμενοι για την εκπομπή τι θα κάνουνε; Θα πάρουνε πουλμανάκι να πάνε για ομαδικό γκρούπ θέραπι; Θα αλλάξουνε την θέση στο ψυγείο για να κυκλοφορεί στο σπίτι τους η ενέργεια καλύτερα; Θα αλλάξουνε επαγγελματική κατηγορία και θα γίνουνε κομμώτριες; Πήγανε οι πρώτοι, θέλανε «τους δικούς τους»…, πήγανε οι δεύτεροι παίξανε «με υπηρεσιακούς», πήγανε οι επόμενοι ζητήσανε «την ομάδα τους», έφυγε η Βίκυ για την Αμερική για να  κάνει μαθήματα τηλεόρασης και η «ομάδα» πληροφορήθηκε  ότι πρέπει να «την κάνει» γιατί θα ανανεωνότανε όλο το «θέμα»… αλλά  στην συνέχεια ξαναμάθανε ότι τελικά αλλάζει η παρουσιάστρια και να ξαναγυρίσουνε τα… ψυγεία από εκεί που τα είχανε γιατί το φενγκ σούι τελικά λειτούργησε ….

 

Πριν τρελαθούμε εντελώς …θέλω να αναδείξω και ένα ακόμη στοιχείο …Είναι κάτι περισσότερο από σαφές ότι τα «κορίτσια της διπλανής πόρτας» διαθέτουνε γραμματέα που τις ενημερώνει για τις εξελίξεις. Διάβασα με πολύ προσοχή, ότι η Βίκυ Καγιά , πληροφορήθηκε τα νέα για την εκπομπή της από την… γραμματέα της . (!!!) ..

Τη χρονική στιγμή που εκείνη σπούδαζε στην Νέα Υόρκη τηλεόραση, η γραμματεύς της μάθαινε ότι «πάπαλα»  η εκπομπή, ενώ ο αρραβωνιαστικός της έπαιζε ρακέτες στην Μύκονο, ένα βραχάκι πιο δίπλα από τον διευθυντή προγράμματος του Αντένα Γιάννη Λάτσιο, ο οποίος παραθερίζει εκεί με την οικογένεια. Δηλαδή …την στιγμή που «κόβεται»  η Καγιά από το κανάλι, ο Νίκος Κριθαριώτης, ο σύντροφός της δηλαδή, κάνει απλωτές δίπλα στον Γιάννη Λάτσιο… ένα βλέμμα δεν αντάλλαξαν; Ένα «τι κάνετε πως είναι τα παιδιά ;» τίποτα …Να φτάσουμε δηλαδή να διαβάζουμε, ενώ τους βλέπουμε όλους στο νησί, ότι η ενδιαφερόμενη μάθαινε τα νέα από την γραμματέα; Αφήστε που στο ίδιο νησί ήταν και η Ευγενία με τον Άδωνη, οι οποίοι τα «μαζέψανε» άρον των αρών … Μήπως ο Λάτσιος είναι εκεί γι’ αυτό τον λόγο; Τώρα που το έγραψα το σκέφτηκα… Μήπως συντονίζει από εκεί τα κάστ; Αφού όλοι είναι εκεί ;;;;…

 

Αλλά αυτό για την «γραμματέα» μου έκατσε βαρύ… Είναι λίγο πολύ σκληρό να σε ενημερώνει γραμματεύς για την λυπητερή …Εμείς στην εποχή μου , όταν μας  «κόβανε» τα μαθαίναμε από την ψιλικατζού που είχε διαβάσει τα κουτσομπολίστικα στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς …Όπως και να το κάνουμε ήταν πιο αυθεντική κατάσταση ίντριγκας …..

 

ΤΙ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΙΛΙΚΑΤΖΟΥ

 

Εγώ ως πηγή την εμπιστεύομαι. Καταρχάς δεν σας λέω πού είναι το μαγαζί της γιατί… θα «καρφωθώ». Από εκεί πάντως αγοράζουν καπνό, πούρα, εφημερίδες και αντικουνουπικά πολλοί διάσημοι… Έμαθα λοιπόν ότι στο ΛΑΓΟΝΗΣΙ το ξενοδοχείο , έφαγε τις προάλλες, ο διευθυντής προγράμματος του ΜΕΓΚΑ κύριος Μπούτος με το νεανικό σχήμα του «όμορφου κόσμου». (Συγχαρητήρια στον κύριο Μπούτο, είναι κιμπάρης ). Η ίδια «πηγή μου» με πληροφόρησε ότι ο Δημήτρης Παπανώτας έχει συζητήσει δύο φορές με την Ρούλα Κορομηλά την ενδεχόμενη συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΑΛΦΑ, αλλά πιθανόν και στο πρόγραμμα του ΚΑΝΑΛΙΟΥ 9. Επίσης ο μουσικός παραγωγός Κώστας Ζήκος θα συμπαρουσιάζει με την Ναταλία Γερμανού το μουσικό σόου. Αν είναι δυνατόν…πάλι η ίδια πηγή με είπε ότι η σειρά της Κοντοβά «κόπηκε» γιατί αργούσανε πολύ τα γυρίσματα… Κάνανε λέει, 18 μέρες γύρισμα για να βγάλουν ένα επεισόδιο, επειδή μπερδευόντουσαν πολλοί αποψούχοι και αργούσανε να βρούνε το σωστό μπακράουντ.

 

Θα σας αφήσω τώρα καλά μου παιδιά, γιατί επειδή δεν έχω γραμματέα, πρέπει να διευθετήσω πολλά θέματα, όπως σούπερ μάρκετ, τροφές για τα σκυλιά, λογαριασμούς ληγμένους και να δω πια ρούχα θα πάνε καθαριστήριο διότι αν μείνουνε και άλλο εκεί που είναι θα τα φάει ο σκώρος. Τα χαλιά να τα δώσω τώρα για πλύσιμο ή τον Σεπτέμβρη;  


Η ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΠΩΝΗΣ….

 

Η Ελένη μου τηλεφώνησε χτες το πρωί. Ήταν γεμάτη αγωνία γιατί, βρήκε έξι σκυλάκια πεταμένα κυριολεκτικά, στην περιοχή της Μάκρης. Στο σπίτι τους εκεί περιθάλπτουν ήδη πέντε σκυλιά, όμως επειδή τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της είναι εξαιρετικά φιλόζωοι, γιατροπόρεψαν τις ψυχούλες και τους παρέχουν προστασία, μέχρι την στιγμή που θα θέλετε να υιοθετήσετε κάποιο απ’ όλα.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Ελένης είναι στην διάθεσή σας. Σας ευχαριστούμε όλους για την ευαισθησία σας. (εκ των προτέρων).
                                        

   
   
   

Επικοινωνία: Ελένη Καπώνη: kaponieleni@yahoo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης