Και κατά περίπτωση ξουρίζει ο Σχίζο Μπαρμπέρης της οδού Ναυσικάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περαστικά (μας) και Περαστικά (μου).

Τις τελευταίες μέρες δεν κυκλοφόρησα στην πιάτσα, εξαιτίας στομαχικών προβλημάτων. Ένα στομάχι το έχουμε… τι να πρωτοχωρέσει άλλωστε. 

Τις μέρες της αναγκαστικής κατακλίσεως, ανακάλυψα έναν καινούργιο κόσμο… Είναι σαν, σαν … να έκανα αστρικό ταξίδι… Έτσι δεν ονομάζεται η εμπειρία όπου παρακολουθείς το σώμα σου να κοιμάται και εσύ φεύγεις για… δουλειές;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΙΔΑ την Τι – Βι από τη θέση του τηλεθεατή!   

Είδα την εκπομπή για πρώτη φορά… από τη θέση του τηλεθεατή.

Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Διδακτική και διασκεδαστική ταυτόχρονα.

Είναι αυτό που λέμε ότι άλλο να είσαι «μέσα» και άλλο να είσαι «απ’ έξω».

ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ (μας) 

Θα αρχίσω με τους γυναικείους ρόλους.   

Η Ρούλα Κουσκουρή, μέσα στο παραθυράκι, είχε ενσωματώσει το ρόλο: «Είμαι η γυναίκα που ήρθα κοντά σας για να σας θυμίζω με το ύφος και το βλέμμα ότι κάθε γυναίκα μπορεί να διεκδικήσει τη διατροφή από τον ex – είτε με το νόμιμο τρόπο, τον παστρικό, τον νοικοκυρεμένο, είτε με τον μπαμπέσικο»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αναδεικνύει στην εκπομπή, το τίμημα της δόξας μιας σκληρά εργαζόμενης γυναίκας. «Τα κάνω όλα, αλλά είμαι μόνη». Το πρωί μαγείρισσα, το μεσημέρι ρεπόρτερ, το απομεσήμερο σεξ σύμπολ, το απόγευμα ραδιοφωνική παραγωγός, το βράδυ καλεσμένη για να καταλήξω νωρίς το πρωί τρέιλερ. 

Ο Άγγελος Πυριόχος έχει υιοθετήσει το στυλ «Ξέρω, αλλά… αφού δε θέλετε να ακούσετε… πριτς που θα σας πω», ο Στάθης Παπούλιας πάλι μιλάει με το «φρύδι». Πρώτη φορά είδα το πόσο εκνευριστικά εκφραστικά είναι τα φρύδια του Παπούλια.

Τον εαυτό μου τον είδα, ξαφνικά, απέναντι. Ένα βίντεο προηγούμενης μέρας, με συμπεριλάμβανε. Καταπληκτικό αφεντικό. Με έχεις προσέξει; Με είδα και… αναρωτήθηκα, πώς είναι δυνατόν να λανσάρομαι χωρίς «γουνάκι» (!!)… Με έβλεπα και θυμήθηκα τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον  Κόκκινο. Συνειδητοποίησα ότι εκείνος αποτέλεσε τελικά πρότυπό για μένα. Πώς να εξηγήσω διαφορετικά το ύφος μου, όταν ανέκρινα τη Μαριλένα Παναγιωτοπούλου για την επιλογή σαλιάρας που φόρεσε στο μωρό;

Συνεχίζω με το Στρατή Λημνιό. Όχι δεν καθόταν στο πάνελ. Τον είδα σε ρεπορτάζ. Καλά, οφείλω να ομολογήσω ότι κάθε συγγενής πρώτου βαθμού με μακαρίτη, πρέπει να δει και να ακούσει το Λημνιό, για να μάθει πώς θα κάνει δηλώσεις μπροστά στην κάμερα, μετά το… αποτρόπαιο. Ο Λημνιός με ύφος μόνιμα συντετριμμένο, μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκφωνήσει επικήδειο, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για τη δραστηριότητα, το φύλο, την ηλικία και την αιτία θανάτου του νεκρού. 

Θέλω όμως, σήμερα, πριν ξαναβρώ το πολυαγαπημένο μου στασίδι, δίπλα στο μπουκάλι με νερό που ο Στάθης Παπούλιας, φέρνει κάθε μέρα μαζί του, να βάλω κάποια θέματα για προβληματισμό, όχι βαρύ, σε όσους παρακολουθείτε τα μπικουτί.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΑΪΑΝΑ ΙΓΡΟΠΟΥΛΟΥ:

Μπορεί να έχω τα δικά μου θέματα που με κατατρέχουν, αλλά πολύ στεναχωριέμαι βλέποντας αυτό το κορίτσι. Λοιπόν. Αν το «μουρουνέλαιο» ήταν γυναίκα, θα το λέγανε «Ιγροπούλου». Φυσικά και δε δοκίμασα ποτέ μουρουνέλαιο… αλλά… μεγάλωσα με την απειλή του. Θυμάμαι τη μάνα μου που μου έλεγε: «Αν δεν πιεις το γάλα σου, θα σου δώσω μουρουνέλαιο». Είχα συνδέσει λοιπόν το μουρουνέλαιο με τη γεύση της πικρής στυφής πικρίλας φάρμακου που στοίχειωνε τη σκέψη μου σε σημείο να πίνω το γάλα, αδιαφορώντας για τις «πέτσες» που σιχαινόμουνα…

Βλέποντας λοιπόν αυτό το κορίτσι… «έσκασα». Τόση πίκρα; Τόσος πόνος ; Τόση δυσκοιλιότητα; Και το χειρότερο;… Την επόμενη ή την μεθεπόμενη των πιο αδιάφορων καλλιστείων που είδα τα τελευταία είκοσι χρόνια, την είδα με το στέμμα «περικεφαλαία», το ύφος: «μόλις έκανα γαργάρα με χλώριο» και φωνή σαν η Μίνυ Μάους να είχε «κρεατάκια»… εξαιρετικά θλιμμένη να μιλάει (;;) για την εμπειρία της. Μην αντέχοντας άλλη πίκρα… ζάπαρα και πήγα στον ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΣΜΟ.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ:

Αφεντικό, ξέρεις γιατί θέλεις να πηγαίνεις στη Μύκονο; Για να δείχνεις τα κάλλη σου (!!) και τα πλούτη σου. Καταρχάς, μην εξάπτεσαι. Δεν το λέω εγώ, αλλά ο Κώστας Λεφάκης, ο διάσημος αστρολόγος. Οι Λέοντες, είπε, (Λέων είσαι), επιλέγουν το συγκεκριμένο νησί, για τους λόγους που έγραψα. Τέτοια ψώνια είστε τελικά τα λιονταράκια; Για έναν όμως, ανεξήγητο, για τον αστρολόγο λόγο, σας αρέσει και η Χίος. (Αν το μόνο ανεξήγητο στην προσωπικότητά σου είναι αυτό, γλιτώνουμε.)

ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: 

«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες», Λάκη μας. Για δύο χρόνια ακόμη ήθελες να κάνεις τηλεόραση, για τρία υπέγραψες με τον ΑΛΦΑ. Για μένα; Χαρά μου και σε καλή μεριά. Τι ωραία πάντως που περάσαμε με το σήριαλ «συμβόλαιο του Λάκη» (!!!). Από το μήνα Γενάρη το κουβεντιάζουμε κάθε μέρα, αδιαλείπτως και ανυπερθέτως. Τις Τετάρτες μάλιστα… μετά τα τσαντίρια, είχαμε και τηλεοπτικό τέταρτο αφιερωμένο «στις τελευταίες επαφές του Λάκη», ή «στις τελευταίες κινήσεις του Λάκη» ή «στο κρίσιμο ραντεβού του Λάκη» ή «ποια κανάλια διεκδικούν το Λάκη» ή (εδώ το κάνουμε πιο κινηματογραφικό) «Ο Λάκης, ο μεγαλοεπιχειρηματίας και η ξανθιά… ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΜΗΓΟ» (;;;)…

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Όταν λέμε Γρηγόρης εννοούμε (Αρναούτογλου, φυσικά). Νομίζω λοιπόν ότι το αργότερο Δευτέρα απόγευμα θα έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία με το Μεγάλο Κανάλι, για να φτάσουμε την Τρίτη, όπου υπάρχει προγραμματισμένο κάλεσμα των δημοσιογράφων από τον κύριο Μπούτο σε ανακοινώσεις που θα αφορούν στο πρόγραμμα του καναλιού, στο οποίο ρόλο θα έχει φυσικά και ο Γρηγόρης.  

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΑΣΑ ΜΠΑΣΤΑ

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίστηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η εξέλιξη στη σχέση της καλλιτέχνιδος Σάσας Μπάστα και του επιχειρηματία Λανταβού. Οι τελευταίες πληροφορίες από τα «μέτωπα» ήθελαν να ζουζουνίζουν χαρούμενοι, πιτσιλώντας ο ένας τον άλλον στην πισίνα του Ρόδος Παλλάς. (Τώρα… αυτή τη στιγμή όλα μπορεί να έχουν ανατραπεί).

ΥΠΟΘΕΣΗ (ΑΦΕΝΤΙΑΣ ΜΟΥ)

Καταρχάς τιμή μου, που μαθαίνω ότι τα  τηλεοπτικά μου σχέδια, σχολιάζονται από αγαπημένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Απλώς για την καλλίτερη ενημέρωσή σας, να σας αποκαλύψω ότι μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχω συζητήσει απολύτως τίποτα με τη διεύθυνση του καναλιού στο οποίο βρίσκομαι. Αυτό σημαίνει ότι δε γνωρίζω τις προθέσεις και δε γνωρίζουν τις δικές μου. Πιστέψτε με ότι θα ήτο μεγάλη μαλακία του «μπικουτίου» να μη δημοσιοποιήσει πρώτο, τις αποφάσεις του. Μπορεί να μη με λένε «Νταϊάνα», μπορεί να μη με λένε «Σάσα», μπορεί να μη με λένε «Πετρούλα» αλλά… ένα μικρό ψωνάκι το διαθέτουμε, άρα θα εκτεθούμε αυθορμήτως μόλις υπάρξουν νεότερα. Βέβαια, για να πούμε και την αλήθεια, έχουμε δεχθεί πιεστικές προτάσεις από γραφεία παραγωγής εξωτερικού για διεθνή καριέρα… Αλλά είναι πολύ πιθανόν… να πάμε την εκπομπή τον Αύγουστο «περιοδεία», ξεκινώντας από Ζάκυνθο, την πατρίδα του Πυριόχου. Μας έχει κανονίσει ο Αγγελος διαμονή, φαγητό, μπάνιο και κοινό. Στα φωνητικά, ο Στρατής Λημνιός, στο μοιρολόι η Ρούλα Κουσκουρή, στα χορευτικά ο Στάθης Παπούλιας, στην πίστα πρωταγωνιστούν η Φαίη και η Σταματίνα, ο Αγγελος θα κλείσει το πρόγραμμα με ένα αφιέρωμα από το μπαούλο του, με θέμα «τι ήταν η Ζάκυνθος πριν γίνει νησί», εγώ τσεκαδόρος, ενώ η Μαρία Περδικέα, αγαπημένη καλεσμένη, θα παρουσιάσει, διάσημα ρούχα από το «μπαούλο» του Γιάννη Γαλάτη. Περαστικά μου και… καλή διασκέδαση σε όλους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης