(Και κατά περίπτωση ξουρίζει ο Σχιζο – Μπαρμπέρης της οδού Ναυσικάς)

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ – ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφεντικό, έφυγε και ο ανάδρομος. Πρέπει να καταλάβεις, ότι όοοολο αυτό το διάστημα οι αγαπημένοι πελάτες και πελάτισσες του μπικουτί, οι μούσες μου, οι τηλεαστέρες δηλαδή… αν δεν έφευγε ο πλανήτης δεν μπαίνανε σε γραφεία αφεντικών κρατώντας μον μπλαν. Μπορεί να κρατούσανε την τσάντα τους, τα κλειδιά τους, τα νεύρα τους, αλλά μον μπλαν για υπογραφή συμβολαίου δεν βγάζανε από το νεσεσέρ.

Πριτςςς… που θα σου το έλεγα νωρίτερα. Τώρα είναι η στιγμή να σου το αποκαλύψω που έφυγε. Τι νόμισες; Τυχαία δεν βλεπόμασταν; Το απέφευγα, καρδούλα μου. Εγώ και εσύ σε τρίο με τον ανάδρομο… θα καταλήγαμε να θέλω να σου κάνω περμανάντ στις βλεφαρίδες. Ναι τέτοια νεύρα μου προκαλούσε αυτός ο πλανήτης, τέτοια διαταραχή, τέτοια επιθυμία να παραφερθώ. Αλήθεια τώρα που επικοινωνώ μαζί σου, ως κομμώτρια, τι θα έλεγες αν μια φορά σου ίσιωνα το μαλλί; Το έχω απωθημένο. Θέλω μία φορά να σε δω με «πράσο». Πως τα έχει δηλαδή η Σαπουτζάκη η Ζωζώ… σε αντρικό. Σκέψου το. Χρόνια τώρα σε βλέπω με μπούκλα και τζελ. Ας τολμήσουμε μια αλλαγή.

Ειλικρινά σου το λέω δεν μπορώ όσους είστε «κολλημένοι» με το ίδιο λουκ. Βαριέμαι. Μην αντιδράς, αφεντικό, αμέσως. Θα άφηνα και κάποιους όπως είναι. Δηλαδή, ΔΕΝ  θα πρότεινα αλλαγή χρώματος σε Άννα Παναγιωταρέα, Γιάννη Πρετεντέρη, Ελένη Μενεγάκη και Γιώργο Παπανδρέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα «επείγοντα» του βαφείου για αλλαγή θα έβαζα με συνοπτικές διαδικασίες (χωρίς ρόμπα δηλαδή) τον Γιώργο Καρατζαφέρη, γιατί του έχει «αρπάξει» το σκούρο και μοιάζει στο φακό το μαλλί,  περουκίνι ενώ είναι φυσικό.  Ξέρεις υπάρχει κόλπο. Για να «δένει» το χρώμα, «πετάς φλασάκια» στους κροτάφους.  Την Αλέκα πάλι, είμαι ένα στάδιο πριν πάω σπίτι της, απρόσκλητη να βαράω τα κουδούνια. Στο συγκεκριμένο κεφάλι θα εξαντλούσα όλη μου την ενέργεια. Θα κρατούσα το σκούρο, αλλά με λιγότερο «ντουκόχρωμα» και θα εξαφάνιζα τη φράντζα που φέρνει σε… Μαλτεζάκι.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ

Καταλαβαίνεις, αφεντικό, ότι έχω επαγγελματική διαστροφή; Αντί να σου λέω το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ των διαπραγματεύσεων των τηλεαστέρων σου μιλάω για χρωμολοσιόν. Θα σου πω κάτι για να ηρεμήσεις. Έχω συμφωνήσει με όλους. Ιδιοκτήτες, διευθυντές και εκπομπάρχες. Μόλις καταλήγουν σε συμφωνία, πριν ξεβιδώσουν την μον μπλαν  θα με ενημερώνουν. Σε αυτή την συμφωνία καταλήξαμε γιατί κατάντησα να τους τηλεφωνώ «κορδέλα» όλο το εικοσιτετράωρο. Με το παιδί μου μπορώ να κάνω και τρεις μέρες να μιλήσω… με τους παράγοντες του ρεπορτάζ μου ποτέ. Να σκεφτείς ένα διακεκριμένο στέλεχος μεγάλου καναλιού, επειδή έκανα να του τηλεφωνήσω 62 ώρες έβαλε και με ψάξανε.

Πριν σου πω την είδηση – σταθμό του Σαββατοκύριακου, να σου πω για την Έλλη Στάη; Τα έμαθες τα νέα που την ήθελαν να κουβεντιάζει με τον Αντένα για διευθυντική θέση; Γράφτηκε και μεταδόθηκε. «Στα καπάκια» όμως γράφτηκε ότι συζητάει και με τον ALPHA για διεύθυνση επίσης, αλλά και για εκπομπή. Πληροφορίες την ήθελαν μάλιστα να έχει κουβεντιάσει «όλο το πακέτο» με τον Κοντομηνά. Το πρώτο συμπέρασμα δηλαδή ήτο ότι η κυρία Στάη πάει για διευθύντρια σε δύο κανάλια. Ξεκίνησα και εγώ να το κοιτάω το θέμα… μήπως και βγω εγώ στην πιάτσα «καθυστερημένη». Ψάχνω καταρχάς στον ΑΝΤΕΝΑ. Ψάχνω στην Κηφισίας, ψάχνω στο «Κάπα», ψάχνω στο Αgora Center και ΤΙΠΟΤΑ. Δεν προέκυψε καμία ένδειξη ότι το κανάλι και η Έλλη Στάη συζητάνε. Φεύγω από το Μαρούσι, πάω Κάντζα. Εκεί να δεις

μπέρδεμα. Μου πήρε ώρες. Ποιoν να πρωτορωτήσω και σε ποια γλώσσα. Τέλος πάντων ΔΕΝ μου προέκυψε καμία ένδειξη για επιστροφή της Έλλης στο κανάλι. Τι με ρώτησες; Τι, πού καταλήγω; Καταλήγω ότι μπορεί σε κανένα τραπέζι στην Μύκονο να είπε κάποιος «υψηλόβαθμος» καναλιού στον διπλανό του, «βρε τι γίνεται η Έλλη;» και …ο άλλος να απάντησε «να την πάρουμε τηλέφωνο να δούμε αν ήρθανε με τον Μιχάλη;» και από εκεί και πέρα… να φτάσαμε ότι η Στάη επιστρέφει σε δύο κανάλια, ως διευθύντρια, όμως ταυτόχρονα.

Στο Μεγάλο Κανάλι πάλι αυτή η εβδομάδα θα «γεννήσει» εξελίξεις καθώς   προετοιμάζεται συνάντηση Μπούτου – Αρναούτογλου για να καταλήξουνε πως θα προχωρήσουνε την συνεργασία τους την επόμενη σαιζόν.

Στον ALPHA, από σήμερα φτάνει ο «Κροάτης», ο οποίος και θα αποφασίσει για το τι θα «παίξει» και τι «δεν θα παίξει» στο κανάλι.  

Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ όμως έρχεται από το STAR…

Ποια Siemens και ποιες Ευρωεκλογές; Εγώ ως ώριμος άνθρωπος επέλεξα για την ενημέρωσή μου το Σάββατο το δελτίο του STAR.  Καταρχάς, αφεντικό, είδα ότι θα φορεθεί το «βραζιλιάνικο μπικίνι». Τι με κοιτάς; Συγνώμη αλλά… θα βγω εγώ στην πλαζ με το λάθος κορδόνι να με λοιδορεί ο Τσιλιμπουνιδάκης.  

Αφού είδα λοιπόν και ρεπορτάζ με διάφορους φλωρο – μπάκουρες που παίζανε ρακέτες στην πλαζ, έφτασε η στιγμή της αποκλειστικότητας

Το κρόουλ στην βάση της οθόνης «έτρεχε» απελπιστικά απειλητικά…  Κάποια στιγμή… το δελτίο φτάνει στην κορύφωση του σασπένς  Πρωταγωνίστρια της είδησης η ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ! Τι ποια; Η Αδελφή της Τζούλιας.  Τι λες μωρέ, Μάκη.  Όχι της Τζούλιας Παπαδημητρίου, αφού σου λέω Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Α Τ Ο Υ ! Η Άρτεμις είναι η «μαλωμένη» αδελφή της Τζούλιας. Πως δεν ξέρεις. Η Τζούλια είναι θεόφαλτση τραγουδίστρια – ηθοποιός – μοντέλο – κασκαντέρ – σεξ-σύμπολ – ψηλή – ξανθιά και λίγο αγουροξυπνημένη! Η Αρτεμις είναι αδελφή της Τζούλιας, τραγουδίστρια, καστανή, κοντή σε σχέση με την αλόγα και λιγότερο φάλτσα νομίζω από την ψηλή.  Την δεύτερη την μάθαμε εξαιτίας της πρώτης.  Έτσι γίνεται συνήθως στα μίντια. Μόλις ξετσουπώνει ο ένας της οικογένειας, σε λίγο εμφανίζεται όλο το παρεάκι των συγγενών.  Πρώτες βγαίνουν οι γιαγιάδες… που κλαίνε συνήθως για τις ξανθιές καταξιωμένες εγγόνες τους και μετά… οι υπόλοιποι.  

Η ΑΡΤΕΜΙΣ, λοιπόν, με την ιδιότητα της μαλωμένης αδελφής της Τζούλιας, η οποία τραγουδάει, δήλωσε… δηλαδή τι δήλωσε… απλώς δήλωσε; ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ότι: ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗ!!!!!!!!

Να σου πω τώρα ότι το περίμενα; Σκέφτηκα προς στιγμή να τηλεφωνήσω στον Μαλέλη.  Περίμενα ξέρεις να μην είναι τόσο… παρτάκιας. Τον γνωρίζω από το ‘90.  Μπορεί να έχουμε διαφωνήσει πολλές στιγμές… μπορεί να έχουμε πει και δύο κουβέντες παρα πάνω… αλλά ρε Σταμάτη… δεν θα φτωχύνεις αν τηλεφωνήσεις σε δέκα ανθρώπους να πεις την είδηση πριν τα ακούσουμε απότομα στον αέρα!

Η Αρτεμις δεν μιλάει για την προσωπική της ζωή;;; Και εμείς τι κάνουμε, Σταμάτη;  Να μαζευτούμε να την κάνουμε να «σπάσει»…  Παιδιά πέντε «πατριώτες» μείναμε στο ρεπορτάζ… Πως είναι δυνατόν η Άρτεμις να εμφανίζεται «κλειδωμένη» απέναντι στο μικρόφωνο του STAR και να μην παρεμβαίνει κανείς πριν πάρει το θέμα τέτοια εξέλιξη… Καλά αυτή το ήθελε… Ο Ιορδάνης τι κάνει; Ο Τσιλιμπουνιδάκης… έπαθε «λοβοτομή»;… Οι δίδυμες; Η Ελισάβετ; Τίποτα κανείς; Μαλέλη, δεν σε βλέπω καλά με τους ρεπόρτερς. Να σου στείλουμε εμείς δικά μας παιδιά… πρόθυμα να την κάνουν να μιλήσει να το λήξουμε και  να το παίξουμε ταυτόχρονα και εμείς και εσείς; Δεν υπάρχουνε ρεπόρτερς αποφασισμένοι, αφεντικό.  Φανταζόσουνα εσύ ότι θα έβγαινε στο δελτίο του STAR, προσωπικότητα, με την δήλωση ότι «ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ»; ΟΧΙ. Νομίζω ότι μετά από το δελτίο του Σαββάτου θα πρέπει ο ίδιος ο Μαλέλης να δώσει συνέντευξη Τύπου.  Κύριοι, λυπάμαι… για τη διακριτικότητα που χειριστήκατε το θέμα σας.

Μετά… έκλεισα την τηλεόραση και το κινητό. Δεν ήθελα να μάθω τίποτα.  

ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ:

Άπο εδώ και κάτω δίνω «σκυτάλη» στον Σχιζο – Μπαρμπέρη.  Αναδεικνύει σήμερα μια επέτειο που πέρασε στα «ψιλά». Μου αρέσει που υπάρχει με την «λόξα του» σε σημείο που όταν δεν είναι δίπλα μου να νοιώθω…λίγη!         

Ο ΣΧΙΖΟ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑΣ

Ξουρίζει Ο Μάκουλας. Παπαπαδόσηφος Το Χοντρό.

ΑΛΩΣΙΣ!

Άλωσις… Πόσοι χρόνοι πάνε, ρε σεις; 556, θαρρώ… Κι έχω πιάσει στο μπαρμπέρικο, λίγο προτού να κλείσω, το κιτάπι με το Χρονικό τής Αλώσεως, τού προσωπικού γραφιά τού Αυτοκράτορα, Φραντζή. (Το Μπαρμπέρικο διαθέτει βιβλιοθήκη πλουσία, φίλε, μην απορείς!). Σκηνές… ίσως και θύμησες, μού χαρακιάζουν το μεδούλι… Θύμησες; Ναι… Διότι, ρε μάγκες, καμμιά φορά, νοιώθεις τόσο οικεία με μια ιστορική κατάσταση, σαν να ‘σουν ο ίδιος εκεί… Ανεξήγητο; Ίσως ναι, ίσως όχι…

Περιγράφει, λοιπόν, ο Φραντζής, το ξημέρωμα τής Τρίτης, 29 Μαΐου 1453… Και ιστορεί τον τελευταίο περίπατο που έκανε με τον Αυτοκράτορα, στις 3 το πρωί θαρρώ, λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη επίθεση… Η άλλοτε σφύζουσα από ζωή Πόλη, αντηχούσε τώρα μόνο τα ποδοβολητά τών αλόγων τών δύο ανδρών, και την αγωνία τους… Την αγωνία, όχι για την έκβαση τής μάχης, αλλά για την τύχη τού Ελληνισμού… Την έκβαση την ξέρανε.

Στρίβω ένα τσιγάρο… Στο πρώτο φύσημα τού καπνού, η εικόνα γίνεται πιο ξεκάθαρη… Η θολούρα τού καπνού, κάποτε βοηθάει να ξεθολώσει η ψυχή. Βλέπω τον Αυτοκράτορα με το βάρος τής Ιστορίας να έχει σκοτεινιάσει τη ματιά του… Τα λόγια που λέει στον Φραντζή, δεν τα καλοακούω, μα η κάθε λέξη στάζει αίμα… Το αίμα που ξέρει ο Αυτοκράτορας ότι θα χυθεί, όχι μοναχά στην επερχόμενη μάχη, μα και στους αιώνες που θά ‘ρθουν… Γιατί ΑΥΤΟΣ είχε πάρει την απόφαση να μην παραδώσει την Πόλη… «Δεν είναι δικαίωμα μου να σού την δώσω…», είχε αποκριθεί στον Σουλτάνο. Δεν είναι δικαίωμα μου να σού την δώσω… Άκου, ρε φίλε… Αυτός, ο Αυτοκράτορας, έτσι τό ‘νοιωσε… Πως ΔΕΝ είχε δικαίωμα πάνω στην Πόλη, την οποία ο ίδιος διαφέντευε…

…Αισθανόταν όμως βαθιά το καθήκον… Ο άνθρωπος αυτός, ΕΙΧΕ κι άλλη επιλογή! Να πάει να ζήσει άρχοντας στο Μυστρά. Να παραδώσει την Πόλη, δίχως να χυθεί σταγόνα αίμα. Να κοιτάξει την πάρτη του.

Ό, τι ανθίζει, είναι μοιραίο να μαραίνεται… Ο Αυτοκράτορας, καλά το εγνώριζε… Διάλεξε, όμως, πριν φύγει, αντί να στείλει την Πόλη και τον Ελληνισμό στο χρονοντούλαπο τής Ιστορίας, να αφήσει σπόρους, που αργότερα γίνηκαν δέντρα, δάση… που αιώνες ποτίζονταν μ’ αίμα… Το κατάφερε αυτό με τη θυσία του, διότι περί θυσίας επρόκειτο, τόσο τού ίδιου, όσο και τών υπερασπιστών τών τειχών.

Αν αυτός ο γίγαντας, ο τόσο αδικημένος από την Ιστορία, είχε παραδώσει την Πόλη αμαχητί, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υπήρχαμε ως Έθνος την σήμερον. Έστω και ως έθνος που ακόμα αλληλοτρώγεται κι επιμένει να ξεχνά πράγματα εξόχως σπουδαία. Αυτός, λοιπόν, είπε το μεγαλύτερο και πιο βροντερό «ΟΧΙ» τής Ελληνικής Ιστορίας! (Ο Λεωνίδας, ΔΕΝ είχε άλλη επιλογή. Οι νόμοι, και πάνω απ’ όλα η νοοτροπία τής Σπάρτης, δεν τού το επέτρεπαν, ακόμα κι αν το ήθελε.).

Μοναδικό παράδειγμα ηγέτη, ο οποίος υπήρξε ανιδιοτελής και ΚΑΛΟΣ. Ναι, υπήρξαν και καλοί αυτοκράτορες. Αυτός, τουλάχιστον, ήταν! Αν, τέτοιας κολοσσιαίας σημασίας γεγονότα και στάσεις ανθρώπων, πάψουμε να τα βλέπουμε από «δεξιά», ή από «αριστερά», ή, από… οπουδήποτε αλλού, τότε πολλά έχουμε να διδαχθούμε, πάνω απ’ όλα για το ανθρώπινο είδος. Τις αρετές του, πχ, και πώς μπορεί να τις αναπτύξει. Μία απ’ αυτές, είναι η γενναιότητα, η οποία βρήκε απόλυτη έκφραση στο πρόσωπο εκείνου, που ο μύθος αργότερα βάφτισε «Μαρμαρωμένο Βασιλιά». Και η οποία, αν εφαρμοζόταν στην καθημερινότητα μας, στις απλούστερες τών δραστηριοτήτων μας, πολύ αλλοιώτικα θά ‘μασταν… Μόνο σε τούτον τον τόπο, είμαστε τόσο βλάκες, ώστε να κρίνουμε τέτοια γεγονότα, έχοντας μοναδικό γνώμονα την πολιτική αφετηρία τού καθενός μας… 

–          ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΤΙ ΡΩΤΗΣΕΣ;;; ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ;;;

–          ΤΩΡΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΗΚΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝ!

–          ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ… ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ.

Χαίρετε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης