Και κατά περίπτωση ξουρίζει ο σχιζο- μπαρμπέρης της οδού Ναυσικάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΞΑΝΑ – ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ 

Η είδηση είναι, όπως επισήμως ανακοίνωσε ο ΑΛΦΑ, ότι ο κύριος Ρικ Σπίνερ, Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού, παραιτήθηκε. Τη θέση του θα αναλάβει ο Γερμανός «ομόλογός» του, εκ Κροατίας, ο οποίος φτάνει στην Κάντζα το φθινόπωρο.   

Η παραίτηση του κυρίου Σπίνερ προκύπτει  λίγες μέρες μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μεγάλη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απορίες και τα ερωτήματα πολλά. Απορίες που αφορούν την απόφαση παραίτησης του κυρίου Σπίνερ, παραίτηση που δείχνει και τη διάσταση απόψεων μεταξύ του ιδίου και του κυρίου Κοντομηνά.

Αποκλείεται καταρχάς η κρίση μεταξύ των δύο αντρών να ξέσπασε ξαφνικά. Μην ξεχνάμε ότι πριν από τη συνέντευξη Τύπου, είχε προηγηθεί διοικητικό συμβούλιο στο σταθμό, στο οποίο και προήδρευσε ο κύριος Κοντομηνάς. Εκεί, σύμφωνα πάντα με τις διαρροές, οι περισσότεροι μιλούσαν για «εξαιρετικό κλίμα» τόσο μεταξύ Σπίνερ – Κοντομηνά, όσο και μεταξύ διοίκησης και στελεχών τμημάτων. 

Μία εβδομάδα μετά το διοικητικό συμβούλιο, ο κύριος Σπίνερ μίλησε στους δημοσιογράφους. Δημοσιογραφικά είχαμε τότε σταθεί στα εξής σημεία:

1.    Ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού είχε ξεκαθαρίσει ότι «ήρθε για να μείνει και όχι για να φύγει» (μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις παραιτήθηκε). 

2. Ο στόχος του ήταν να «έκλεινε» την τρύπα των 40 εκατ. ευρώ που έλειπαν από το ταμείο του ΑΛΦΑ και…

 3. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είχε πει ότι η ιδιοκτησία ήταν απολύτως ευχαριστημένη με τον Λάκη Λαζόπουλο, την Ελένη Μενεγάκη και την Βίκυ Χατζηβασιλείου. Η αλλαγή επίσης της ώρας του δελτίου και οι καινούργιες παραγωγές που βγήκαν στον αέρα «την γερμανική εποχή του ΑΛΦΑ», θεωρήθηκαν άκρως επιτυχείς σε επίπεδο στρατηγικής και τηλεθεάσεων.  

Και ερωτώ εγώ τώρα. Μια συνέντευξη Τύπου δεν οργανώνεται σε μία μέρα. Υπήρξε λοιπόν ο χρόνος να ενημερωθεί η πλευρά του κυρίου Κοντομηνά, τόσο για τη συνέντευξη του διευθύνοντα συμβούλου, όσο και για το περιεχόμενο.

Και εδώ προκύπτουν δύο υποθέσεις : Ή ο κύριος Κοντομηνάς δεν είχε ενημερωθεί καθόλου, ή ήξερε και επέλεξε να απέχει διαχωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την θέση του από την «γερμανική τακτική».

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ…

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ …

Αυτή η αλλαγή δε θα έχει επιπτώσεις στην εσωτερική λειτουργία του σταθμού; Πολλοί εργαζόμενοι ήταν άκρως ενοχλημένοι από τη «γερμανική τακτική». Μια μεγάλη ομάδα απομακρύνθηκε με την εθελουσία. Μια άλλη μεγάλη ομάδα όφειλε να εργαστεί για να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις της νέας διοίκησης. Μια άλλη μεγάλη ομάδα, παρέμεινε  «παρά τον Κοντομηνά», ο οποίος για ένα διάστημα διαχώρισε τη θέση του από τους «Γερμανούς – συνεταίρους» και απομακρύνθηκε ενοχλημένος. Ορισμένοι «δικοί του άνθρωποι» έφυγαν δηλώνοντας επισήμως παραίτηση, ενώ άλλοι στενοί του συνεργάτες παραμένουν στο σταθμό.

Κάπως έτσι… έφταναν σε εμάς πληροφορίες για σχεδόν «εμφύλιο» μέσα σε ένα κανάλι, το οποίο έμοιαζε να έχει χωριστεί στα εξής στρατόπεδα: « ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», « ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ», «ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΙ», «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» και «ΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ».

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ…

Η αλήθεια είναι, και τσεκαρισμένο από παντού, ότι οι «γερμανικές παραγωγές» που βγήκαν στον αέρα, κοστίζουν ελάχιστα. Το «Κάτι ψήνεται» γίνεται περίπου με το «τίποτα» από εργατικό δυναμικό. Ούτε σκηνοθέτης, ούτε διευθυντής φωτογραφίας… ούτε… τηγάνι που λέει ο λόγος. Τηγανίζουν στα… κάρβουνα απευθείας. 

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι από την εποχή της… απεριόριστης χλιδής… φτάσαμε στο άλλο άκρο… με τις τηλεθεάσεις όμως να… «καίνε» τους άλλους. 

ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ…

Η αλήθεια είναι ότι κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις: Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι «Γερμανοί» είναι εξαιρετικοί και άλλοι ότι «μας αντιμετωπίζουν ως τριτοκοσμική χώρα και άσχετους με την τηλεόραση». Νομίζω πάντως ότι ένα «imperium» ως πολυεθνική θα την εξέπεμπαν. 

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

Καταρχάς καταλαβαίνω ότι ο κύριος Σπίνερ θα είναι, μέχρι τον Σεπτέμβριο (κάτι σαν τον Λιανό και την Καμπούρη στον Πρωινό καφέ) πριν πάει η Βίκυ Καγιά. Άρα υπερεξουσία πλέον στις αποφάσεις του προγράμματος ποιος έχει; Η «πλευρά Κοντομηνά» λέω εγώ, προς το παρόν. Αυτή η «πλευρά» τι επιθυμεί να κάνει; Μήπως επειδή μπαίνουμε σε εποχή πολιτικών εξελίξεων επιθυμεί να «παίξει» στο παιχνίδι του πολιτικού σκηνικού με δεδομένη την συμμετοχή σε ένα μιντιακό όμιλο;

Με τις κατσαρόλες , τα τηγάνια, τα αγγουράκια και την Γιουροβίζιον αποχωρεί από το παιχνίδι της επιρροής και της διαμόρφωσης γνώμης.

Από εδώ και κάτω σαφώς, κατά τη γνώμη μου θα κριθεί και η απόφαση του Λάκη, ο οποίος ως γνωστό διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Το αν θα υπάρξουν αλλαγές προσώπων… τι να πω; Το τοπίο στα μίντια είναι τόσο ρευστό  που τα φαινόμενα μονίμως απατούν.

Έχει και ανάδρομο…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης