Και χτυπάει κατά περίπτωση… και φυσικά απροειδοποίητα ο “σχιζο – μπαρμπέρης” της οδού Ναυσικάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Σημ.: Τις τελευταίες μέρες λαμβάνει μια “εξτρά” νοσηλεία για να μπορέσει να κρατήσει ξανά… λεπίδα, καθώς η δημοσιότητα που πήρε γράφοντας τού δημιούργησε παρενέργειες!Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος… Τα ξέρω εγώ αυτά, γι’ αυτό και δεν μπορώ να βρω συνεργάτες που να παραμένουν σεμνοί)

ΕΙΔΑ ΛΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΙΡΑ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είδα Λάκη. Αλλού βαρέθηκα, αλλού γέλασα, αλλού θύμωσα. Θα σου εξηγήσω πού θύμωσα και γιατί.

Κατάλαβα ότι ο  Λαζόπουλος, στον ίδιο < ορβά> βάζει τον Διονύσιο Σολωμό και τον Γιάννη Γαλάτη.

Ο Εθνικός Ύμνος και το <Ασπρονήσι> ευτύχησαν να κανιβαλιστούν. 

Το να επιχειρηθεί στο τσαντίρι διαπόμπευση των στίχων του Εθνικού Ύμνου, σου ορκίζομαι ότι δεν το περίμενα. Όπως δεν πίστευα ότι ο Λάκης θα αγνοούσε την διαφορά μεταξύ βίας και βιασύνης, όπως δεν πίστευα ότι θα αγνοούσε ο Αλαβάνος την ελληνική γλώσσα και θα εκτίθετο στην βουλή… Από τους πολιτικούς, ίσως δεν περιμένω τίποτα πια… από τους καλλιτέχνες, όμως, την περίοδο του σκοταδισμού και της παρακμής που ζούμε, περίμενα και περιμένω…

Πώς είναι δυνατόν, ηθοποιός – καλλιτέχνης – δημιουργός να μην γνωρίζει την διαφορά των λέξεων του ποιήματος, που έγινε σύμβολο ενός λαού ο οποίος ίσως πιστεύει ακόμη ότι του αρμόζει μια καλύτερη τύχη; Το να αγνοεί την διαφορά της ουσίας των στίχων ένας πολιτικός, με ενοχλεί αλλά δεν με αλαφιάζει… Το να βλέπω τον καλλιτέχνη Λάκη να κανιβαλίζει τον Σολωμό, και μάλιστα με το πλήθος να χειροκροτεί από κάτω, με κάνει να ντρέπομαι.   

Θεωρώ “κατάντια” το να φτάνω σήμερα από το “μπικουτί” να υπερασπίζομαι τον… Εθνικό Ύμνο και τους στίχους που έγραψε ο Σολωμός. Αν φτάνουμε στο σημείο να χρειάζεται ο ποιητής υπεράσπιση, τι περιμένει άραγε στο μέλλον τον Καζαντζάκη, τον Παπαδιαμάντη και τον Τερζάκη; Μπορεί ξαφνικά να προκύψει κάποιος, που να παραλληλίσει τον Παπαδιαμάντη με την… Ελένη Λουκά! Θα μου πεις, ότι ο Παπαδιαμάντης μπορεί να είναι τυχερός, γιατί ενώ την Λουκά την ξέρουν, οι περισσότεροι τον Παπαδιαμάντη τον αγνοούν!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το… “ντοπαρισμένο πλήθος” που αποθεώνει την αποκαθήλωση ενός συμβόλου. Και ο Ύμνος είναι σύμβολο. Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Η Ακρόπολη είναι σύμβολο. Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο είναι σύμβολο. Η Δήλος, η Κνωσός, η Ολυμπία, οι Δελφοί…

Ευτυχώς που υπάρχει στο διαδίκτυο η Μυθωδία του Βαγγέλη -έργο που παρουσιάστηκε στην Αθήνα… Το βλέπεις και νιώθεις… περισσότερο θυμωμένος για την κατάντια μας.

ΣΑΤΙΡΑ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ενός συνανθρώπου μας.

Η θρησκεία, το φύλο, η ηλικία, η καταγωγή και η φυσική “ανικανότητα” δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο κανιβαλισμού. Αν ο Λάκης προκαλεί σε ξεσηκωμό γέλιου το πλήθος με αφορμή έναν πολίτη, ο οποίος έχοντας πρόβλημα λόγου επιχειρεί να μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή, τότε τα παιδιά στο σχολείο πώς θα αντιμετωπίσουν έναν υπέρβαρο συμμαθητή τους ή ένα παιδί που φοράει γυαλιά;

Υπάρχουν πολλοί τηλεθεατές που παρακολουθούν και στην οικογένειά τους υπάρχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν τηλεθεατές που ο σύντροφός τους είναι καθηλωμένος, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, γενικώς, των οποίων η εξωτερική τους εμφάνιση είναι… μη “τηλεοπτική”(!) και που δεν τους αξίζει περιφρόνηση. Πιθανόν ο Λάκης να μην είχε πληροφόρηση για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, πιθανόν να του ξέφυγε, πιθανόν να μην κατάλαβε… όμως αν δεν είναι ευαίσθητος ο καλλιτέχνης, ποιος θα είναι, ο πολιτικός ή ο επιχειρηματίας; 

ΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ:

Τα νέα του μιντιόκοσμου έχουν ως εξής: Μια φίλη γραμματιζούμενη μου είπε ότι στην κρατική τηλεόραση γίνεται το “σύρε κι έλα”… Μου είπε, λοιπόν, ότι οι σχέσεις του προέδρου και του Προκόπη Παυλόπουλου βρίσκονται στο χειρότερο σημείο.

Αυτό δεν είναι καινούργιο, υποβόσκει εδώ και μήνες. Όμως τώρα έχει φτάσει στα κόκκινα. Με αυτή την πληροφορία, λοιπόν, καταλαβαίνω γιατί και οι καθυστερήσεις στις κουβέντες με Λυριτζή – Οικονόμου (οι οποίοι φαίνεται ότι βρίσκονται μετά από πολλά… στην τελική ευθεία συμφωνίας) όπως και με άλλα πρόσωπα της κρατικής.

Για την Πόπη Τσαπανίδου, που σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου φέρεται να μην έχει ακόμη λάβει πρόσκληση για ανανέωση συνεργασίας, μοιάζει το ραντεβού αυτό να μην θέλουν κάποιοι να δρομολογηθεί, άρα καλά κάνει η γυναίκα και συζητά. Μέχρι να θυμηθούν να την καλέσουν, μπορεί να έχουν προκάνει άλλοι. Για την Μπήλιω Τσουκαλά, εκτός από μερικές γκρίνιες που προέκυψαν με την παραγωγή της εκπομπής, μάλλον τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά. Τέλος, όλα (προς το παρόν) δείχνουν ότι θα παραμείνει στην θέση της και η Μαρία Χούκλη.  

Η ΣΟΥΛΑΡΑ…

Η φίλη η κομμώτρια, που δουλεύει με πατημένη παντόφλα σε κομμωτήριο στον Ασπρόπυργο, μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι άκουσε την κουβέντα της Ελένης Μενεγάκη με τον Νίκο Μάνεση και… αισθάνθηκε αλληλέγγυα! Καλέ αφεντικό, όχι με τον Μάνεση, με την  Μενέγω…Προφανώς, η Σουλάρα κάτι έχει πάθει από τις αναθυμιάσεις της ντεκαπάζ… γιατί μου μετέφερε ότι η Ελένη είπε στον Νίκο ότι δουλεύει για να αποκαταστήσει τα παιδιά της και ότι κάποια στιγμή μπορεί να σταματήσει από έλλειψη διάθεσης… Η Σουλάρα αναδείκνυε την κουβέντα σαν να πίστευε ότι την πρωτομαγιά η Ελένη γιορτάζει σαν εργάτρια!!! Ναι καλέ, σου λέω, η γελοία η φίλη την ένιωσε την Ελενίτσα… τύπου πολύτεκνη με τα παιδιά κρεμασμένα από πάνω της να περιμένουν να τους μοιράσει το καρβέλι στα τρία, όπως η Αλίκη στα αδελφάκια της στην ταινία του Φίνου!!!

Κλείνω για σήμερα, διότι πρέπει να πάω να βάλω πλυντήριο, να μουλιάσω τα ρεβίθια στο νερό, να θυμηθώ να γράψω ό,τι μας λείπουν -τυριά, ψωμί, φρυγανιές, μέλι και βαμβάκι- και να διαλογιστώ ότι μπορεί γύρω στη μία το ξημέρωμα να είμαι ποθητή, γλυκιά και ναζιάρα…

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΕΣ !                   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης