ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΕΖΙΚΑ!!!

Με το που ξέσπασε ο όλεθρος από τα αγγούρια , το μυαλό μου έτρεξε στα «αγγούρια καλαβρέζικα»!
Αυτά γιατί κάνανε τόση μεγάλη καριέρα; Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος. Μισό αιώνα και ,κυκλοφορούν και κάνουνε φιγούρα …ήρθε λοιπόν η στιγμή της αποκαθήλωσης ! Πάντως το να πας άκλαυτος από αγγούρι είναι ξεπεσμός!

Άσε που ο κίνδυνος είναι τεράστιος γιατί το αγγούρι κυκλοφορεί σε πολλά μεγέθη και σε πολλές μορφές . Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν ο όλεθρος του αγγουριού αφορά το μακρύ χοντρό αγγούρι ή το μικρό και ζαρωμένο . Μία μέρα το τρως και σε τρεις τρως χώμα από παντού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΟ ΠΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
Είναι ότι βρέχει κάθε απόγευμα. Αν έχεις βγάλει τις μπουχάρες στο μπαλκόνι να στεγνώσουν έχεις δει στον ύπνο σου τον Μητσοτάκη.
ΟΙ ΒΡΕΤΤΑΝΟΙ ( λέει έρευνα ), ΕΙΝΑΙ 36 ΛΕΠΤΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ κάθε μέρα . Σκέφτονται τα χρέη τους , τα όσα ήθελαν να αγοράσουν και δεν μπορούν και τα κιλά τους, ενώ, το 40% πιστεύει ( στην Βρεττανία πάντα ) ότι γεννήθηκε για να ανησυχεί ! Και όλα αυτά όπως λέει η Ντίντι, η φίλη μου , χωρίς να τους έχει πιάσει μνημόνιο…
Για μας δεν έχει ακόμη προκύψει έρευνα αλλά επειδή μπαίνω στο μετρό κάθε μέρα , σκέφτομαι πολύ σοβαρά να προτείνω σε εταιρεία που διαθέτει πιεσόμετρα να τα προσφέρει δώρο με την κάρτα απεριορίστων διαδρομών …

Δεν έχω συναντήσει ποτέ, πουθενά, τόσους πολλούς μαζεμένους, θυμωμένους, έξαλλους, κακοντυμένους , σκονισμένους, τσαλαπατημένους, αρπαγμένους, αποκαμωμένους, στενοχωρημένους , ανθρώπους όσους στο μετρό. Την Πέμπτη το απόγευμα ,κάθισε στην διπλανή θέση η κυρία Σούλα.

Με χαιρέτησε η γυναίκα και με την μία μπήκε στο θέμα ( της ). Πήγαινε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα να δει την ξαδέλφη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μου είπε η Σούλα, οι γιατροί της συνέστησαν ( στην ξαδέλφη , όχι στην Σούλα ), να μείνει στο νοσοκομείο μια που βρέθηκε κρεβάτι γύρω στις 25 μέρες. Δεν θα έκανε αλλαγή φύλου η ξαδέλφη ,μια σχετικά απλή γυναικολογική επέμβαση αλλά ο αναισθησιολόγος νωρίτερα από μήνα δεν ξεμπέρδευε με τα επείγοντα … Άρα η πρόταση ήταν, μια που βρέθηκε κρεβάτι να το κρατήσει …μέχρι που…
Να σου πω Σούλα (τώρα που το σκέφτομαι), αν κάποιος θέλει να ξεφορτωθεί κάτι απλό , όπως «κρεατάκια» , δεν είναι κακή λύση να κάνει μια εισαγωγή σε ένα δημόσιο . Γλιτώνεις φως , νερό , τηλέφωνο, φαγητό, αναψυκτικά, πλυντήρια, μπαίνεις και σε διατροφή, χάνεις ένα 4 κιλό, λασκάρι το τζιν, διαδίδεις στην παρέα ότι πήγες στο spa, κάνεις φιγούρα.

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ (για να μην παρεξηγηθώ και δεν είναι εποχές για τέτοια)
Στον Πεταλωτή , αυτά που πέταξαν τελικά ήταν κάτι φυστίκια Αιγίνης , δυο αβγά και μια παντόφλα . Σκέψου να έφευγε κανένα μπρίκι από εκείνα με τον διπλό πάτο , ή κανένα τηγάνι ..Ξέρετε αυτές οι νοικοκυρές , δεν κάνω πλάκα , τις βλέπω εγώ στην πλατεία κάθε μέρα , είναι ανέλεγκτες .Προχθές μιλούσα με δύο κυρίες που είχαν έρθει από την Σαλαμίνα στην πλατεία κρατώντας σε μια σακούλα ένα τηγάνι αντικολητικό , μια κουτάλα σούπας και έναν βραστήρα …Με είδανε, τις είδα , χαιρετηθήκαμε, πιάσαμε την κουβέντα ..Ξέρετε πως είναι αυτά.

Λοιπόν, είχε πάει η μία στο μίνι μάρκετ και αγόρασε, 4 σοκολάτες γάλακτος, καπνό για τον άντρα της , μία κόκα κόλα, ένα πακέτο με έξι φέτες τυράκια, ψωμί για τοστ, 16 Ευρώ σύνολο.

Θα μου πεις η Ντίντι αγόρασε ένα πακέτο ψωμί του τοστ , παριζάκι και έξι φέτες τυριά 4,80 Ε. Η Ντίντι όμως είναι ανύπαντρη , χωρίς παιδί και με δύο συνταξιούχους γονείς που της πληρώνουν την βενζίνη για να πηγαίνει στην δουλειά γιατί είναι τρεις μήνες απλήρωτη αν και είναι η πιο καλή γκαρσόνα – καφετζού της ευρύτερης περιοχής ….

Οι νοικοκυρές λοιπόν από την Σαλαμίνα ,για να επανέλθω στο θέμα ήταν ΕΞΑΛΛΕΣ!!! Να σκεφτείς ότι μούτζωναν με τόσο πάθος , που τις πιάσανε , με το καλό, δυο παιδιά με μαλλιά ράστα και τατουάζ παντού να τις συνεφέρουν λίγο, να μιλήσουν, να τους βάλουν λίγη μουσική , να τους τρίψουν με οινόπνευμα τους καρπούς …Ξέρετε πως είναι αυτά!

Ευτυχώς που υπάρχει η πλατεία, γιατί αν εξαιρέσουμε την αφόρητη τσίκνα , βρίσκεις κόσμο κουβεντιάζεις , ξεμπουκώνεις , δεν κάθεσαι σπίτι σου παρέα με το ληξιπρόθεσμο και ένα μπουκάλι κονιάκ…

Τα μοιράζομαι μαζί σας γιατί και είστε οι δικοί μου άνθρωποι και τα νεύρα σας , μαζί με τα δικά μου , χορδές, και μια πίεση ανέλεγκτη την έχετε και στο μίνι μάρκετ πάτε και καθαριστικά αγοράζετε και μια ασπιρίνη θα την πιείτε και ένα παιδί που μεγαλώνει το πόδι του , ακόμη , μπορεί να πρέπει να το αντιμετωπίσετε ….Αυτό στ΄ αλήθεια είναι μια ακόμη τεράστια αγωνία των μανάδων τώρα που μαζέψανε τα μάλλινα και κατέβασαν τα καλοκαιρινά . Αν δεν έχεις παιδιά με τελειωμένη ανάπτυξη …όλες ο βερμούδες, τα παπούτσια, τα μπλουζάκια είναι λάθος size ….Αυτό και αν είναι αγγούρι….Λοιπόν , θα τα ξαναπούμε και στην πλατεία …Φιλιά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης