Η  ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΙ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΑΔΩΝΗ

Η ΖΑΡΙΦΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ στο Life Style    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ…»

Αφεντικό, κάποια στιγμή σκέφτομαι να γράψω ένα κείμενο «περί προδοσίας». Τι με ρώτησες; Γιατί δεν το γράφω τώρα… Να σου πω. Θέλω να κρατήσω ακόμη αποστάσεις από τα γεγονότα. Δεν θέλω να γράφω «εν θερμώ»…

Η ιστορία πάντως μας έχει διδάξει ότι δίπλα σε κάθε ηγέτη βρίσκεται ένας προδότης. Δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικούς ηγέτες. Αναφέρομαι σε όλους εκείνους, τους χαρισματικούς ή τους λιγότερο χαρισματικούς που διαχειρίζονται θέσεις εξουσίας.

Εκεί λοιπόν, δίπλα στους «ηγεμόνες», βρίσκονται οι «στρατιώτες» τους ή «τα στρατιωτάκια» τους, οι πολεμιστές τους, οι ήρωες και οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ;

Αφεντικό, θα σου το πω και να το θυμάσαι. Η ιστορία αποδεικνύει ότι ο προδότης είναι εκείνος που βρίσκεται πιο κοντά στον ηγέτη. Πολλές φορές είναι το πιο αγαπημένο παιδί του, πολλές φορές είναι ο πιο ευεργετημένος της ομάδας, πολλές φορές είναι ο «εξ απορρήτων» του.

Από τον Λεωνίδα, το Μέγα Αλέξανδρο έως τον Χριστό… οι μεγάλοι προδότες ήταν «δίπλα» στους ήρωες. Ήταν οι «ευνοούμενοι και ευεργετημένοι»…

Αχ… αφεντικό… δεν θα υπήρχαν ήρωες αν δεν υπήρχαν προδότες, αλλά… ας θυμόμαστε όλοι ότι το κορόιδο ή ο (μαλάκας στην τρέχουσα διάλεκτο) προκύπτει από τον ήρωα. (Αυτό υποστηρίζει ο Κώστας Ζουράρις.)

Αυτές ήταν οι επιγραμματικές μου σκέψεις για την προδοσία, σκέψεις που θα αναπτύξω περισσότερο προσεχώς. Αφορμή, είναι τα όσα συμβαίνουν στον «αδυσώπητο χώρο των μίντια»… το τελευταίο διάστημα.

Οι «ηγέτες» δηλαδή μπορεί να είναι εκπομπάρχες, διευθυντές καναλιών, διευθυντές ειδήσεων, σκηνοθέτες… διευθυντές εφημερίδων, κ.λ.π.

Δυστυχώς, σύμφωνα πάντα με τον Κώστα Ζουράρι, ο ηγέτες για να διατηρήσουν τη θέση εξουσίας, πρέπει να έχουν το ταλέντο να αναπτυχθεί η έριδα. Η έριδες στις ομάδες λειτουργούν πολλές φορές προς όφελος του αρχηγού, μέχρι την στιγμή που θα προκύψει ο αστάθμητος παράγων «Χ»… Σε αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα βρει έδαφος ο προδότης να… δράσει.

Αυτά, μέχρι στιγμής, περί προδοσίας και πάμε στα ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ!!!

ΟΛΗ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ»

ΠΟΤΕ… ΜΑ ΠΟΤΕ… δεν έμοιαζαν ότι ΟΛΑ θα ήταν τόσο πολύ στον «αέρα»

Τα τελευταία 18 χρόνια που εγώ ζω τις εξελίξεις στα τηλεοπτικά δεν θυμάμαι κάτι αντίστοιχο.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό; Η ΠΑΡΑΚΜΗ.

Παρακμή, συνάδελφοι, παρακμή. Σε όλα τα επίπεδα. Πολύ σπάνια πλέον νοιώθεις ότι μπορείς να είσαι δημοσιογράφος. Μιλάω με πάρα πολλούς συναδέλφους, παλιούς και καινούργιους, τεχνικούς, διοικητικούς, επιτελικούς… ΟΛΟΙ μοιάζουν εξουθενωμένοι από τα «ΤΙΠΟΤΑ» που νομίζουν ότι είναι «ΚΑΠΟΙΟΙ»…

Χρειάστηκαν βεβαίως συντονισμένες προσπάθειες πολλών επαγγελματιών για να φτάσουμε στην δήλωση ΒΟΜΒΑ… της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΖΑΡΙΦΗ…

«ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ, ΑΡΜΕΝΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΡΑΒΑ»

Η Κατερίνα Ζαρίφη δίνει συνέντευξη στην εκπομπή Life Style του ALTER. Είναι η πρώτη της μετά την διακοπή συνεργασίας της με το κανάλι του Αμαρουσίου.

Θα σας δώσω μια πρόγευση γιατί μετά την προβολή της συνέντευξης θα έχουμε να πούμε πολλά. Όχι για την Κατερίνα. Για την νοοτροπία γενικότερα που εκφράζουν τα νέα τηλεοπτικά αστέρια.

Η Ζαρίφη λοιπόν είπε: «Ήταν στραβός ο γιαλός… αρμενίσαμε και εμείς στραβά».

Και ρωτώ εγώ, όταν η Κατερίνα μιλάει για γιαλό, ποιον εννοεί… Φαντάζομαι τον ΑΝΤ1(!!!).

«Με τον Μουτσινά ΔΕΝ ήμασταν ποτέ ΚΟΛΛΗΤΟΙ»…

«Στην τηλεόραση θα έπρεπε να ήμουν περισσότερο “σκύλα”»…

«Εγώ είμαι δημοσιογράφος, ο Μουτσινάς είναι ηθοποιός… Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία… Δουλέψαμε δίπλα στην… πρώτη (σημ.: την Ελένη Μενεγάκη), ξέραμε τι πουλάει, ο Νίκος όμως ήθελε να κάνει την ανατροπή… Έχω να του μιλήσω δέκα μέρες…

Θέλω να δείτε την συνέντευξη γιατί: Η Κατερίνα… με πληθωρικό αλλά και αμήχανο πολλές φορές τρόπο, λέει αλήθειες. Οι «αλήθειες» της φανερώνουν το πρόβλημα. Εκτιμώ ότι η συνέντευξή της, θα μπορούσε να έχει ρόλο εκπαιδευτικό για:

Τα στελέχη που τους εμπιστεύθηκαν.

Τον Νίκο Μουτσινά.

Τους συνεργάτες πίσω από τις κάμερες.

Την ίδια.

Την επόμενη παρουσιάστρια.

Όσους θέλουν να ασχοληθούν με το… «σπορ».

Την Δευτέρα θα έχουμε να σχολιάσουμε περισσότερα.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ»

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, νομίζω ότι το τηλεοπτικό τοπίο μοιάζει ως κινούμενη άμμος.

ΟΙ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ

Το ποιος θα είναι που και με ποιον για να κάνει τι… νομίζω ότι θα εξαρτηθεί από τις πρώτες καραμπόλες που θα σκάσουν… Θέλετε να αρχίσω να ρωτάω; Αρχίζω. Θα είναι η Τατιάνα Στεφανίδου στον ΑΝΤ1, την επόμενη χρονιά; Οι πληροφορίες μου θέλουν, μέχρι στιγμής τα στελέχη του σταθμού να μην έχουν προχωρήσει σε ραντεβού μαζί της για ανανέωση συμβολαίου (τον Σεπτέμβριο λήγει). Η Τατιάνα θέλει να παραμείνει στον ΑΝΤ1 και αν παραμείνει θέλει να συνεχίσει με την συγκεκριμένη εκπομπή;

ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ, λοιπόν, γράφοντας… αν… γράφω αν… η Τατιάνα ΔΕΝ τα βρει με τον ΑΝΤΕΝΑ… τι θα γίνει εκεί το απόγευμα; Τι με ρωτήσατε; Τι θα κάνει ο Νίκος Ευαγγελάτος; Μα με τον Νίκο το κανάλι έχει ζητήσει ανανέωση συμβολαίου από τα περασμένα Χριστούγεννα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή ο Νίκος Ευαγγελάτος είναι στέλεχος στο τμήμα ειδήσεων και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου η Τατιάνα Στεφανίδου θα αποφασίζει  το επόμενο επαγγελματικό βήμα της, σε    συνδυασμό με τον σύζυγό της.

Η Σοφία Αλιμπέρτη πάλι θα συνεχίσει με το πρωινάδικό της. Αν δεν συνεχίσει η Σοφία, ποιος θα το παρουσιάζει; Η Ευγενία Μανωλίδου πάλι, τι θα κάνει; Θα παρουσιάσει και δεύτερη χρονιά την «Στιγμή της αλήθειας»; Μεταξύ μας πάντως κορίτσια, χίλιες φορές προτιμούσα την Ευγενία στον «Πρωινό Καφέ» του ΑΝΤ1, παρά τη Βίκυ Καγιά. Για να μπορέσει κατά την γνώμη μου, μια φριχτά κακοποιημένη εκπομπή να ξαναβρεί την λάμψη της, δεν χρειάζεται μόνο ένα όμορφο γυναικείο πρόσωπο. Παρεμπιπτόντως… είδα και άκουσα κάποιες δηλώσεις της Βίκυς. Δεν τις σχολιάζω για να μην της «κόψω» την χαρά. Ας προσέξει όμως όταν δηλώνει ότι «θα κάνουμε ριζικές αλλαγές»… Αυτά… μπορούν να τα δηλώσουν μόνο στελέχη καναλιών.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ…

Είδα τις δηλώσεις του Αδώνιδος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Πρέπει να ομολογήσω ότι βρήκα την συνέντευξη – ανάκριση εξαιρετική. Ο Γρηγόρης έκανε εύστοχες ερωτήσεις και ο Άδωνις απαντούσε. Μπράβο στον Άδωνι , για όσα δήλωσε δημοσίως. Δεν ένοιωσα, ούτε μία φορά ότι με κορόιδευε.

Είπε καταρχάς ότι θα μπορούσε να παρουσιάζει πρωινή ενημερωτική εκπομπή. Είναι και επικοινωνιακός, έξυπνος και μιλάει πολύ καλά ελληνικά.

Είπε επίσης ότι, τον «έκαψε» η Ευγενία, αποκαλώντας τον «Μπουμπούκο», της το είπε, εκείνη στεναχωρέθηκε, αλλά… προχώρησε ο Άδωνις στο επόμενο βήμα…

Είχε το θάρρος να δηλώσει την αλήθεια για την εγκυμοσύνη της Ευγενίας και για την απόφασή του να κρατήσουν το μωρό, απόφαση που θα μπορούσε να έχει πολιτικό κόστος και… εκεί που τον παραδέχτηκα ήταν όταν ο Γρηγόρης τόλμησε να ρωτήσει αν θα ερωτευόταν την Ευγενία στην περίπτωση που την γνώριζε έγκυο και παντρεμένη με άλλον… Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε «ΝΑΙ»… συμπληρώνοντας ότι την Ευγενία θα την ερωτευόταν το ίδιο ανεξάρτητα της οικογενειακής κατάστασης στην οποία θα βρισκότανε και θα εκδήλωνε το συναίσθημά του ρισκάροντας… Για την συγκεκριμένη συνέντευξη λοιπόν, κύριε Γεωργιάδη ΜΠΡΑΒΟ σας, γιατί όποιος άντρας εκτίθεται για μια γυναίκα, χωρίς φόβο αλλά με πάθος μας αρέσει.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ… ΣΗΡΙΑΛ ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ;

Οι μισοί υποστηρίζουν ότι «έκλεισε» με ΜEGA, οι άλλοι μισοί ότι «έκλεισε» με ALPHA… Εγώ πάλι γιατί νοιώθω ότι ακόμη ο Λάκης δεν έχει ΟΡΙΣΤΙΚΑ, κλείσει με κάποιον;

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ…

ΠΟΣΕΣ ΚΛΑΙΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ με το που έσκασε η ανακοίνωση ότι παρουσιάστρια του «Πρωινού Καφέ» του ΑΝΤΕΝΑ θα είναι η Βίκυ Καγιά;;;

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις… Κορίτσια, τινάχτηκε η ντεκαπάζ στον αέρα… Ακούστε τι σας λέω… Το πρώτο επίσημο «θύμα» ήταν η Καλομοίρα. Δυστυχώς το Καλομοιράκι  «κάηκε» με τις δηλώσεις του… Τι να το κάνεις το ταλέντο, αν δεν έχεις και κάποιον να σε συμβουλεύει…

Η ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ…

Επίσης μαθαίνω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κατέβει υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Πολύ καλή επιτυχία… που θα την έχει…

ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ…

Συγνώμη κορίτσια… μήπως ξέρει καμία σωστή συνταγή για να μου πετυχαίνει το «κακάο» ή η «σοκολάτα»;;;… Τι να κάνω ρωτάω… γιατί κάθε φορά που του κατεβάζω την κούπα… μου την γυρίζει πίσω… ως «αποτυχία»… Έχω δοκιμάσει μετρητή (μια κούπα τσαγιού)… έχω βάλει τρεις κουταλιές ζάχαρη, έχω ανακατέψει τρεις κουταλιές κακάο… έχω βάλει αρχικά κρύο νερό… και μετά το βράζω… Τι κάνω λάθος και βγαίνει… «νερομπούλι»;…

Να ευχαριστήσω την πιστή φίλη και αναγνώστρια Μαριτίνα, η οποία εθελοντικά προσφέρθηκε να μαγειρεύει δύο φορές την εβδομάδα για να τρώμε σπιτικό φαγητό.

Να επισημάνω στην Έρη ότι δεν γνωρίζω αν ο Αντρέας Μικρούτσικος τα ξανάφτιαξε με την Δήμητρα και ότι επίσης δεν γνωρίζω αν θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να παρουσιάζει πρωινή εκπομπή.

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ… (εσείς με διαβάζετε τώρα, αλλά εγώ τα έγραφα λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας) ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης