ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

Η ΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΒΙΚΥ (Χατζηβασιλείου)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα κάνω αγωγή και θα ζητήσω τη φρεσκάδα μου πίσω» είπε ο Τάκης Ζαχαράτος ως Άντζελα Δημητρίου χθες το μεσημέρι στο μεσημεριανό «Κους- Κους» και απευθυνόμενη (η Άντζελα – Τάκης) στο κοινό… συμπλήρωσε ότι «ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΚΕΡΑΤΩΝΟΝΤΑΙ», σχολιάζοντας την εξωσυζυγική σχέση του Γιώργου Τρούπη.

Πόσες υποκλίσεις να κάνω και σε ποιον; Στην Άντζελα; Στον Ζαχαράτο; Στην Ντενίση;

Με το που άκουσα, όμως, τον Ζαχαράτο να μιλάει για «φρεσκάδα» θυμήθηκα να αναδείξω αυτό που ζω την τελευταία εβδομάδα με τη θεία Ασημούλα. Κορίτσια κυκλοφορεί μπλαστρωμένη με άνηθο και ντοματοπελτέ… Αυτή η (θεία) είναι αθώα η κακομοίρα! Είδε τη Βίκυ Χαντζηβασιλείου στην Τατιάνα και πιστεύει ότι η Βίκυ είναι τόσο φρέσκια, γιατί χτυπάει αυγολέμονο και το βάζει στο πρόσωπο (είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Βίκυ έχει κυκλοφορήσει βιβλίο με συνταγές ομορφιάς με υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να προλάβω τη σκέψη σας, η θεία δεν καταλαβαίνει ότι, εκτός από το αβγολέμονο, για να δείξει η ρυτίδα διάφανη, πρέπει να χαμηλώσει η κάμερα (που ζητάει και η Μιμή πάντα) ν’ ανάψουν τα «προβόλια». Η θεία το έχει δέσει πια ότι με πελτέ στον λαιμό και αυγολέμονο στα μάτια, θα μεταλλαχτεί σε Βίκυ Χαντζηβασιλείου. Κορίτσια, το αγγούρι και το γιαούρτι από μόνο του δεν κάνει τίποτα… αν βάλουμε και σκόρδο φτιάχνουμε τζατζίκι… Το φρύδι, πάντως, όσο γαρνιτούρα πιτόγυρου και αν παίξει για ενίσχυση, θέση, θεία μου, δεν αλλάζει.

ΣΤΗΣ ΕΛΕΟΝΩΡΑΣ!

Καλά… τι χλιδή στο Star! Κατ’ αρχάς έχουν στολίσει χριστουγεννιάτικο δέντρο, οικολογικό στην είσοδο του καναλιού. Του έχουν βάλει και «αστέρι» στην κορυφή και μπάλες πολύχρωμες από τις μεγάλες και τις ακριβές.

Με κέρασαν και καφέ, ωραιότατο καπουτσίνο. Επίσης, όλοι έχουν μπροστά τους ποτήρια με νερό (ναι, ναι) και τα χαρτομάντιλα στην Ελεονώρα τα έδινε η «παραγωγή» της εκπομπής.

Την Ελεονώρα τη λυπήθηκα τη γυναίκα. Το πρόβλημα στα μάτια της την ταλαιπωρεί σε σημείο που στα διαλείμματα φοράει γυαλιά ηλίου. Πολύ ωραία πέρασα. Είδα και τον Γιώργο Τράγκα ντυμένο «ΑΕΚ» και όχι τσολιά. Τσολιάς βγαίνει στο τρέιλερ για το «Crash» (καλή επιτυχία να έχει) να μας εξηγεί σε ποια σημεία του γυρίσματος και γιατί χρησιμοποίησε κασκαντέρ. Στο επίμαχο πάντως, που σηκώνει τη φούστα και αποκαλύπτεται στη Μέρκελ είναι ο εαυτός του, όπως δήλωσε, γιατί, όχι και τίποτα άλλο, να μη γυρεύει η Άνγκελα ταυτοποιήσεις και κουραστεί.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΣΟΙΩΝΑ ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!

Ευτυχώς! Η Ελένη Μενεγάκη το προηγούμενο Σάββατο, αψηφώντας το χιονόνερο, πήγε για ψώνια στην Κηφισιά (η είδηση αναδείχθηκε στο yupi). Επειδή είχαμε μια επιπλέον ανησυχία για το αν η Ελένη βγήκε για ψώνια το Σάββατο ή χουχούλιασε στο τζάκι του σπιτιού, μιλώντας στο τηλέφωνο με τον Νίκο Μουτσινά… Όμως… δεν είναι μόνο η Ελένη που ρισκάρει, είναι και ένας παπαράτσι που αντί και αυτός να χουχουλιάσει σπίτι του, μετρώντας νιφάδες, ξαμολήθηκε στα παζάρια… Τελικά -και προς όφελος του αναγνωστικού κοινού- Μενεγάκη και παπαράτσι συναντήθηκαν πέντε δρόμους κάτω από το Πεντελικόν.

«ΣΦΥΡΙΞΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ… ΔΕΣ ΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»…

Πώς περάσατε εσείς με την απεργία των μέσων μεταφοράς; Εγώ ανέλπιστα. Το πρωί ξεκίνησα από το σπίτι στου Παπάγου με ταξί να φτάσω στο Star… Μετά από δύο ώρες, και αφού είχαμε φτάσει με τον οδηγό του αυτοκινήτου να δείχνουμε ο ένας στον άλλον φωτογραφίες της οικογένειάς μας (τι τα έχουμε άλλωστε τα κινητά), έφθασα στο κανάλι. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, χρησιμοποίησα πάλι ταξί για να με «μαζέψει» από τη Λεωφόρο Κηφισίας. Στο φανάρι της «Λαρίσσης» περιμέναμε είκοσι λεπτά. Ξεχυθήκαμε μετά στη λεωφόρο. Κάναμε μία ώρα για Βασιλόπουλο στο Ψυχικό. Στη διαδρομή εξαντλήσαμε με τον οδηγό όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. Στη συνέχεια πήραμε τη γυναίκα του να της πούμε ένα «γεια», άλλωστε είχαμε γίνει φίλοι.

Αφού την κλείσαμε, μου αποκάλυψε ότι έψαχνε να της αγοράσει ένα καινούργιο κινητό. Τα αυτοκίνητα γύρω μας ακίνητα. Την πρόταση την έκανα εγώ. «Τράβα χειρόφρενο να πάρουμε καφέ και να χαζέψουμε στον ‘‘Γερμανό’’ μοντελάκια»… Αυτό έγινε. Παρκάραμε το ταξί, πήραμε καφέ στον «Βενέτη», αγοράσαμε από το βιβλιοπωλείο χαρτί περιτυλίγματος, μπήκαμε στον «Γερμανό». Εκεί αγόρασα εγώ δύο φορτιστές, γιατί ο σκύλος μου έφαγε και τον κανονικό και τη ρεζέρβα, εκείνος βρήκε ένα μοντελάκι κόκκινο για τη γυναίκα του. Μου ζήτησε τη γνώμη του.

Είχε πολύ καλό γούστο. Μετά τον ρώτησα αν θέλανε τίποτα από σούπερ μάρκετ. Δεν θυμόταν. Μπήκαμε στο μαγαζί με τους καφέδες. Πήραμε μισό κιλό εγώ με γεύση βανίλια και εκείνος με φουντούκι καραμέλα. Συνεχίσαμε τις αγορές μας στο φαρμακείο. Για ντεπόν μπήκαμε, μέχρι σπρέι υδατικό για τα μάτια και τις βλεφαρίδες πήρα. Βγήκαμε με δύο σακούλες… Απέναντι τα σουβλάκια. «Να κεράσω ;» μου είπε. «Αμέ». Εγώ διάλεξα κοτομπέικον με δυο αλάδωτες πίτες και εκείνος δύο χωρίς τζατζίκι. Φάγαμε, φορτώσαμε τις σακούλες στο ταξί και δώσαμε προορισμό Παπάγου. Μετά από μία ώρα φτάσαμε στο σπίτι μου… Εκεί χωρίσαμε, έπρεπε να φτάσει και Κερατσίνι. Α στην ευχή… όλο με την Έρη, με την Έρη, με την Έρη για καφέ… βαρέθηκα.

Τα λέμε… που λέει και η Μανίνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης