ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ότι ο Μπούτος και ο Λάτσιος «ξενυχιάζονται» για την Ευγενία τα μάθατε; Γογγύξανε οι τηλεοπτικοί δέκτες ψες! Εγώ δεν τα ήξερα μου τα πανε στο metro, δύο αδελφές από τα Καμμένα Βούρλα. Αναστατωμένες με ρωτούσανε αν θα κρατήσει ο Μπούτος την Ευγενία ή αν θα την δώσει στον Λάτσιο… Τις ηρέμησα καταρχάς γιατί μέρες χρονιάρες δεν πρέπει να παθαίνουν στερητικά οι άνθρωποι.

Πρότεινα στις αδελφές να κάνουν μια βόλτα στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι εκεί μέχρι να πάρω δυο τρία τηλέφωνα να μάθω.

Ποιος Μπούτος και ποιος Λάτσιος; Αυτοί είναι μόνο η αρχή. Μόλις τελειώνει το ένα παιχνίδι η Ευγενία στο ένα κανάλι, θα λύνει την ποδιά, θα αφήνει τις κουτάλες και θα συνεχίζει χωρίς κουζινικά στον Αντένα να χορεύει, παρουσιάζοντας, ένα διαφορετικό παιχνίδι αλλά στο ίδιο πλατό… Μόλις εκλέξει την πρώτη μπαλαρίνα, θα ξαναγυρίζει στο Mega για να σερβίρει τηγανίτες… Αυτό ως βάση. Τώρα! «Το νησί» σταματάει φέτος, για ένα και μοναδικό λόγο. Θα μπει insert η Ευγενία, να κάνει την γοργόνα στο καΐκι που θα αποκτήσει ο Μάινας. Όμως όταν ξέσπασαν αυτά τα νέα ο Μαλέλης αντέδρασε! Απαίτησε εμμέσως από την μαέστρο να πηγαίνει ένα ΣΚ το μήνα να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΤΑΡ για να του βγαίνουν τα ρεπό των υπολοίπων. Επειδή τηλεφώνησε ο ίδιος στον Άδωνη και εκείνος μεσολάβησε στην Ευγενία, εκείνη… με τον ρομαντισμό του ιχθύ και γνωρίζοντας ότι ο Σταμάτης είναι Καρκίνος στο ζώδιο, άρα ευαίσθητος, σκέφτηκε ότι «νερό με νερό» πρέπει να συμμαχήσουν. Όμως… και με δεδομένο πάντα ότι είναι πολυτάλαντη η μικρή αγαπημένη φίλη, (άλλωστε τα μισά νύχια του Μπούτου, τα έχει βγάλει με ειδική πρέσα ο Λάτσιος μέχρι να δεχθεί ο πρώτος την μισή σεζόν να την αποχωρισθεί), μπήκε και ο ΣΚΑΙ στο παιχνίδι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρονικά η ιδέα προέκυψε στα στελέχη του σταθμού όταν την είδαν να τρέχει στο Μαραθώνιο της Αθήνας. (Είναι γνωστό ότι ο σταθμός του Φαλήρου ασχολείται εκτενώς, με τον Ασωπό, τις δενδροφυτεύσεις και τους μαραθωνίους).

Το κανάλι σχεδιάζει να παρουσιάσει τους μεγάλους Έλληνες Στωικούς. Ποια λοιπόν «κουμπώνει» ως παρουσιάστρια; Δεν χρειάζεται ΚΑΝ ερωτηματικό! Το κορίτσι μας. Άλλωστε σιγά τον χρόνο ένα οκτάωρο πλατό με «Οn» και πάσες στα βίντεο! Ό,τι τώρα απομείνει στα κανάλια ακάλυπτο από παρουσιαστή υπάρχει ο Άδωνης, υπό την μορφή καλεσμένου και για ξεκάρφωμα θα «παίξει» μπάλα κάνας Χατζηνικολάου, καμιά Τρέμη άντε και η Λίτσα Πατέρα επειδή είναι θεσμός.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ AIDS

Κράμπα παραλίγο να με πιάσει βλέποντας την εκπομπή του Φώτη και της Μαρίας στο ΣΤΑΡ. Δηλαδή τι παραλίγο που με έπιασε σε δύο σημεία. Η πρώτη χτύπησε τα δάχτυλα του αριστερού παιδιού και η δεύτερη τον γοφό. Παρακολουθούσα υπομονετικά τον Φώτη και την Μαρία που επιχειρούσαν να ξεπατικώσουν το στήσιμο στον φακό δύο πρωταγωνιστών που έπρεπε με τα γυμνά τους μέλη, τσίτσιδοι οι ίδιοι, να καλύψουν τα επίμαχα σημεία. Οι παρουσιαστές λοιπόν επιχειρούσαν την πόζα με το μποτίνι της Μαρίας να παρενοχλεί τον συμπαρουσιαστή της στο «επίμαχο» μέχρι που τηλεφώνησε χορογράφος για να απελευθερώσει την σύνθεση η οποία ήταν τόσο επικοινωνιακή που χτύπησε κράμπα εμένα.

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΤΕ!

Αν είστε θυμωμένοι με το σύστημα, τους πολιτικούς, την πολιτική, τον Θεό, την μοίρα, τους γονείς σας, την γκόμενα, τον γκόμενο, τους ΒΛΑΚΕΣ που κυκλοφορούν ελεύθεροι και μεταδίδουν την βλακεία, τους κοσμικούς, τις κοσμικουίτες, το life style, θα κάνετε το εξής: Θα αγοράσετε ένα βιβλίο.

Τίτλος του: ΣΤΥΦΟΙ ΛΕΜΟΝΑΝΘΟΙ (Οδηγός για στοχαστικούς, ερωτοχτυπημένους και επίδοξους αυτόχειρες…). Συγγραφέας του ο ΙΑΤΡΟΦΙΛΟΣΟΦΟΣ Κώστας Π. Παναγιώτου.

Επιλέγω: «Η μάχη με του δαίμονές σου καταλήγει πάντα σε ήττα. Ακόμη και αν τους εξοντώσεις όλους, δεν έχεις κερδίσει παρά μια μικρή ανάπαυλα μέχρι την νεκρανάστασή τους».

«Ήταν τόσο βλάκας , που το υποδήλωνε ακόμη κι όταν κρατούσε το στόμα του κλειστό».

«Καμαριλίστας, ιντριγκαδόρος, συνωμότης, δολοπλόκος, οπορτουνιστής, εξουσιολόγος, άφιλος, καιροσκόπος, αγνώμων, οσφυοκάμπτης, φαιά προσωπικότης, ακόρεστα φιλόδοξος. Τα ως άνω προσόντα σε ποιο από τα παρακάτω επαγγέλματα παραπέμπουν κατά την γνώμη σας; Α) Βυρσοδέψη Β) Πυρηνικού Φυσικού Γ) Πολιτικού Δ) Ταχυδρομικού Υπαλλήλου».

«Είναι βλακώδες να προσπαθούν οι άνδρες να καταλάβουν το πώς σκέφτονται οι γυναίκες. Αν τα κατάφερναν, σίγουρα θα έμεναν μακριά τους».

«Οι περισσότεροι παντρεμένοι, αδυνατώντας ν’ αντιληφθούν το βάθος της γυναικείας υποκρισίας, περνούν ζωή χαρισάμενοι. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους απατημένους».

Τον Κώστα Παναγιώτου, τον συγγραφέα του βιβλίου τον γνώρισα πριν από είκοσι χρόνια. Γιατρός ακτινολόγος εργάζεται 28 χρόνια στο ΝΙΜΤΣ. Όταν συναντηθήκαμε τότε, κατάλαβα ότι είναι κυνικός, ρομαντικός, συναισθηματικός, αιρετικός, άθεος, έντιμος. Θαύμαζε Καρυωτάκη, Κάλβο, Villon, Poe, Baudelaire, Rimbaud, Wilde, Van Gogh… Θυμάμαι το σπίτι του γεμάτο έργα τέχνης, βιβλία, κομπολόγια, πέννες και… βότσαλα.

Είναι από τους Έλληνες που δεν έχουν επισκεφθεί την Μύκονο. Με θύμωνε η απολυτότητά του. Επιχειρηματολογούσε. Μέχρι σήμερα δεν έχει δει το νησί.

Εξαγριώνομαι όπως και με ορισμένα κείμενά του. Θύμωσα σε σημείο που να θέλω να του τηλεφωνήσω ξημερώματα για να τον βρίσω. Υπάρχουν όμως και κάτι στοχασμοί, κάτι αφορισμοί που υποκλίθηκα. Για το ιερατείο, για τον Θεό, για τους πολιτικούς…

Για την αυτοκτονία σε άλλα συμφώνησα σε άλλα όχι, σε άλλα σκέφτηκα, για τις γυναίκες εξαγριώθηκα αλλά… κατάλαβα που το πάει.

Στην τελική από αυτό εδώ το μετερίζι σας έχω γράψει για την εμμονή μου με τον Πασκάλ Μπρυκνέρ («Γιατί η δημοκρατία είναι μισητή: έρχεται σε αντίθεση με την πιο αυθόρμητη κλίση του ανθρώπου να συντρίψει, να κυριαρχήσει, να υποδουλώσει τους άλλους» Μελαγχολική δημοκρατία).

Έχω ενθουσιαστεί με τα «δείπνα της Εκάτης» του Λεωνίδα Καληδόνη γιατί το βρήκα δραματικά διαστροφικό και έχω προτείνει να διαβάσετε την Αλεξάνδρα Τσόλκα «με ένα πλοίο που το λέγαν Λα Λορελάι» για να αισθανθείτε πως άνθρωποι οι ήρωες της ακροβατούν μεταξύ ελπίδας και αβυσσαλέου κακού…

Αυτά… από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο του και τα ξαναλέμε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης