Επειδή εγώ δεν μπορώ ποτέ να κρύψω το συναίσθημα από εσάς, επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και με καταλαβαίνετε, επειδή γελάμε και κλαίμε παρέα πριν «τρέξουμε» μαζί την επικαιρότητα, θέλω να σας πω ότι:

ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΜΕ!!!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μοιάζει πολύ λίγο για όλους εσάς που μας βοηθήσατε να φέρουμε πίσω σπίτι τον μικρούλη μας.

Σωτήρας του, κυριολεκτικά ο Σπύρος Κωνσταντίνου που το βράδυ της Τρίτης βγάζοντας βόλτα το δικό του τεριέ, τον Ντίντο, τον ανακάλυψε να περπατάει στην άκρη της οδού Σαχτούρη, στο Χαλάνδρι (!!!). Ο μικρούλης μας εντοπίστηκε από τους διασώστες του μία ώρα σχεδόν μετά την εξαφάνισή του από το σπίτι μας στου Παπάγου, χωρίς το περιλαίμιό του. Ο Σπύρος τον πήρε αγκαλιά και τον πήγε στον κτηνίατρο του Ντίντο. Βρήκανε, λοιπόν, αμέσως ότι ο Ραν είχε τσιπάκι. Σχεδόν 48 ώρες χρειάστηκαν για να επιστρέψει σπίτι. Ο «μπαμπάς» του Ντίντο επικοινώνησε μέσω κτηνιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης με τον κτηνιατρικό σύλλογο της Αθήνας για να αναφέρει τον αριθμό του τσιπ. Δυστυχώς μια διακοπή ρεύματος είχε προκαλέσει βλάβη στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και δεν «άνοιγαν τα αρχεία τους». ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την Πέμπτη το μεσημέρι η κτηνίατρος, Μαρία Καραγιάννη, με καλούσε για να μου πει «ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΑΣ!!!». Ο διασώστης του μικρού μας, λίγα χρόνια πριν, υπήρξε θύμα κλοπής του δικού του ζώου. Από τότε πέρασαν πέντε χρόνια για να αποκτήσει δεύτερο και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στον πόνο που προκαλεί η απώλεια, βρέθηκε στον δρόμο του δικού μας, για καλή μας τύχη.

Χίλια ευχαριστώ στους εκατοντάδες φίλους που προώθησαν την φωτό του μικρού μέσω διαδικτύου. Στον Σπύρο, τον Γιώργο, τα παιδιά της εκπομπής μας, στην Ελεονόρα και στους συνεργάτες της, στην Μαρίκα που βοήθησε διαθέτοντας χρόνο για να απαντάει στα τηλέφωνα εκείνων που είχανε πρόθεση να βοηθήσουν. Μας κάνατε όλοι να νοιώθουμε ότι μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων βιώνει συναισθήματα εντελώς διαφορετικά από εκείνους που αδιαφορούν, κακοποιούν, βασανίζουν και εγκαταλείπουν ζώα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Πριν περάσω στο επόμενο θέμα, μόλις μου τηλεφώνησαν και από την ασφάλεια του Παπάγου, ας είναι καλά και τα παιδιά εκεί, είχαμε δηλώσει την απώλεια στο τμήμα της περιοχής μας, για να μου πούνε ότι τους έχουνε παραδώσει μια ημίαιμη σκυλίτσα. Το πρωί της Παρασκευής θα τηλεφωνήσουν στην φιλοζωική Αθηνών για να την πάρει. Πήγαμε στο τμήμα, την είδαμε, την ταΐσαμε, φοράει πορτοκαλί λουράκι και είχε πιασμένο πάνω της τον «οδηγό» της βόλτας. Είναι περίπου έξι – επτά μηνών και πολύ παιχνιδιάρα)

ΔΥΟ ΘΡΙΛΕΡ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ!!!

Δύο είναι τα κυρίαρχα θέματα στην TV τις τελευταίες 48 ώρες. Πρωταγωνίστρια στο πρώτο θρίλερ που «παίζει» είναι η καμπίσια βλάχα η Μέρκελ και η παραληρηματική της εμμονή ότι θα μπορέσει η Γερμανία να κάνει «πασαρέλα με κατεστραμμένες μοντέλες γύρω της».

Στο δεύτερο «θρίλερ» πρωταγωνιστεί η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Θα σας γράψω λοιπόν όλη την γνώμη μου για τα γεγονότα, έτσι όπως εγώ τα «έζησα και τα είδα». Όοοοοοσο διάστημα είμαι εγώ στα παιδιά, ούτε μία μέρα, μα ούτε μία δεν υπήρξε η παραμικρή, μα η παραμικρή αίσθηση σε μένα, ότι υπήρξε δυσαρέσκεια μεταξύ Σπύρου – Γιώργου και Αργυρούς. Θα διαδώσω, μάλιστα, γιατί αυτό το είδα, το άκουσα και το έζησα, ότι και τα δυο αγόρια θέλανε να υπάρχει πάντα η «κάμερα της Αργυρώς σε ετοιμότητα» από τη στιγμή που εκείνη ήταν έτοιμη πίσω από τον πάγκο της κουζίνας, για να της δίνουν σε όλη τη διάρκεια συμμετοχής της «πάσα» και να «βγαίνει» αέρα.

Η γνώμη μου, λοιπόν, είναι ότι υπήρξε από πλευράς παρουσιαστών απόλυτος σεβασμός στην προσφορά της κυρίας Μπαρμπαρίγου. (Αν δεν ήμουνα αυτόπτης μάρτυρας σε αυτό σε καμιά περίπτωση δεν θα το έγραφα. Θα επέλεγα να μην γράψω τίποτα). Τώρα το σενάριο που ήθελε την Αργυρώ να επιθυμεί να εμπλακεί στο «top chef» το ήξερα. Δικαίωμα κάθε επαγγελματία είναι να έχει φιλοδοξίες για την εξέλιξή του, αλίμονο αν δεν ήταν. Αυτή η συνεργασία, όμως, αφορούσε καθαρά τις σχέσεις καναλιού και Μπαρμπαρίγου και διόλου τις σχέσεις Σπύρου – Γιώργου και μαγείρισσας στην ζώνη 10 – 1…

Τη Δευτέρα πάντως το «κλίμα» που επικρατούσε στο πλατό πριν βγούμε «αέρα» ήταν ότι η Αργυρώ είχε προφανώς καθυστερήσει στον δρόμο με την κίνηση. Επειδή «άνθρωποι είμαστε και όλα μπορούν να συμβούν» η «σκαλέτα» της εκπομπής είναι ευέλικτη για να προσαρμόζεται στα απρόοπτα που μπορεί να τύχουν σε καλεσμένους, συντελεστές, συνεργάτες, (μπροστά ή πίσω από τις κάμερες).

Το ό,τι συνέβη, λοιπόν, για να καταλήγουμε, αφορά καθαρά την σχέση ΑΝΤ1– Μπαρμπαρίγου. Θα ήθελα, επίσης, να μεταφέρω σε όλους τους συναδέλφους που μου τηλεφωνούσαν την Τετάρτη για να ρωτήσουν ΚΑΙ εμένα για την «εξαφάνιση της Αργυρούς», ότι απάντησα σε όσους μπόρεσα, ΔΕΝ απέφυγα ΠΟΤΕ να απαντήσω στο τηλέφωνο, απλώς το απόγευμα είχα κηδεία συγγενούς. Φυσικά δεν μπορούσα ούτε στο νεκροταφείο, ούτε στο μνήμα, ούτε μετά στο καφενείο με το κονιάκ και τα κουλουράκια, ούτε και στο φαγητό με την οικογένεια, να απαντάω στο κινητό για το «νέο τηλεοπτικό θρίλερ». Είναι που είναι σουρεάλ και κωμικοτραγική η ζωή μας, αλλά να συνοδεύω τον νεκρό και να σταματάω πίσω από τα δέντρα για να ξαναλέω ότι ΔΕΝ τσακωνότανε η Αργυρώ με τον Σπύρο, ούτε με τον Γιώργο, ούτε με την Λίτσα, ούτε με την Ανθή, όπως και ότι ΔΕΝ κατάλαβα ποτέ ότι η μαγείρισσά μας , είχε απαιτήσει να παρακολουθούμε κατανυκτικά την παρουσίαση του παστίτσιου σουφλέ σαν να ακούγαμε το τροπάριο «τη ΥΠΕΡΜΑΧΩ» , δεν θα το πιστεύατε ούτε αν βλέπατε Αλμοδοβάρ!

Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΦΙΔΑ

Την Τρίτη το απόγευμα, είδα την «Μετατροπία» της Ιωάννας Καφίδα στην αίθουσα τέχνης «Γαβράς» στην Ηροδότου. Οι πίνακές της είναι …ένα ταξίδι. Το ταξίδι μας στη ζωή θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός τίτλος που θα επέλεγα για την «μετατροπία της». Αν έπρεπε να «ντύσω» τα έργα της με μουσική, θα διάλεγα Ennio Morricone και το «chi mae». Η ίδια η ζωγράφος, τώρα, είναι μια εξαιρετικά γοητευτική και σικάτη γυναίκα, ευγενέστατη, χαμογελαστή, γήινη. Συγχαρητήρια σε όλους για την φιλοξενία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Πυκνώνουν οι πληροφορίες που θέλουν ένα πολύ μεγάλο στέλεχος, μεγάλου καναλιού, να βρίσκεται σε (υπό μία έννοια) «δυσμένεια» από τον Ιούνιο που πέρασε..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης