ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ!

Αν ήταν γυναίκα (η γλώσσα), θα ήταν πιο κακοποιημένη και από την Zeanne d’ Arc (πιο γνωστή σε εμάς ως Ιωάννα της Λωραίνης). Στη συνέχεια θα την κάνανε ταινία και μετά πιθανόν, αν έπαιζε η Μέριλ Στριπ, να κερδίζαμε το ΟΣΚΑΡ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο είναι οι λόγοι που τα νεύρα μου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση βλέποντας τη γλώσσα στα κανάλια να κυκλοφορεί πιο αιματοβαμμένη και από τον Μελ Γκίπσον στα «πάθη του Χριστού».

ΟΙ ΛΟΓΟΙ :

Οι αναφορές στην Αθηναΐδα Νέγκα και οι δηλώσεις της Άντζελας Δημητρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΘΗΝΑΪΣ ΝΕΓΚΑ και η ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η υπέροχη Λαίδη, για να ξεκινήσω από την αναντικατάστατη καλλιτέχνιδα, δήλωσε (ΔΗΛΩΣΕ;) ότι προτίθεται να γράψει βιβλίο.

Εγώ τώρα πώς να αντιδράσω; Αν ήμουν γλώσσα, θα έβγαζα σαράντα πόδια και θα έτρεχα, διότι, όπως αναρωτήθηκε και ο ημίθεος Αλέξανδρος Πετρίδης, «τα ψάρια έχουν πόδια;» Ευτυχώς, που τις απορίες ζωολογίας τις εξήγησε ο Λαζόπουλος, αναφερόμενος σε ένα ψάρι «κουτσό» την κουτσομούρα!

(Επανέρχομαι στο θέμα γλώσσα αφήνοντας τα ψάρια ήσυχα)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πολλή χαρά, λοιπόν, θα περιμένω να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο από την Άντζελα, γιατί, όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε, θα έχει ιδιαίτερη αξία ως συλλεκτικό έργο, αν δεν πέσουμε σε κανέναν ανόητο διορθωτή, ο οποίος θα επιμένει να διορθώνει τα ονόματα των ωκεανών, των ποταμών και των φυσικών φαινομένων.
Η Αθηναΐς τώρα με τηνσυμμετοχή της στο «Just» έχει εκνευρίσει τη Γεροθόδωρου, τον Βλοντάκη και εμένα, όταν ακούω όλους τους άλλους να κλίνουν το όνομα της συγκεκριμένης.

(ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ)

Η Αθηναΐς γεννήθηκε στην Αθήνα στις αρχές του 5ου αιώνα (φυσικά και κρύβει χρόνια). Ήταν κόρη φιλόσοφου και καθηγητή της ρητορικής στην Ακαδημία Αθηνών. Κάποια στιγμή γνωρίζει την Αυγούστα Πουλχερία, αδελφή του αυτοκράτορα Θεοδόσιου Β`, ο οποίος την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και την παντρεύτηκε…

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ!

Η κουνιάδα όμως (η Πουλχερία) ζήλεψε τη νύφη που αποκτούσε σιγά σιγά δύναμη και επιρροή, για να λυσσάξει από το κακό της, όταν ένας γκόμενος που γούσταρε η Πουλχερία, ο Μάγιστρος Παυλίνος, λιγουρευόταν την Αθηναΐδα. Τότε η αντίζηλος έστησε πλεκτάνη. Ο υπό διεκδίκηση γκόμενος δολοφονείται και η Αθηναΐδα αποσύρεται στα Ιεροσόλυμα.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ!

Με αφορμή ότι και η ΑΝΤΖΕΛΑ θα γράψει βιβλίο και επειδή ακούω διαρκώς αυτό το «απίθανο: Η Αθηναΐς, της Αθηναΐς) να ξεκαθαρίσουμε ότι στη νεοελληνική γλώσσα εκτός από τν δοτική που καταργήθηκε ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΛΙΣΕΙΣ ΖΟΥΝ. (ονομαστική, γενική, αιτιατική και κλιτική).

Η Αθηναΐς, της Αθηναΐδας ( – ος ), την Αθηναΐδα, Αθηναΐς

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΟΞΥΤΟΝΑ (όσα τονίζονται στη λήγουσα όπως «Η Ηρώ, η πειθώ, η ηχώ»)
Εδώ λοιπόν σας θέλω …Της Ηρούς ή της Ηρώς; Της Ηχούς ή της Ηχώς; της πειθούς ή της πειθώς;
Για να μην σας πονοκεφαλιάζω, γιατί έχετε και ημικρανία …στα συγκεκριμένα παίζουν και οι δύο περιπτώσεις, αλλά αν την γυναίκα τη λένε ΜΑΡΙΓΩ, είναι Η ΜΑΡΙΓΩ, ΤΗΣ ΜΑΡΙΓΩΣ (όχι της Μαριγούς), η ΜΑΝΤΩ ( της Μαντώς και όχιιιιιιι της ΜΑΝΤΟΥΣ).

Αυτή είναι η εκπαιδευτική χρήση της τηλεόρασης. Βλέπεις μια δήλωση Άντζελας και… συνεχίζεις με μια Αθηναΐδα, περνάς από Βυζάντιο και μαθαίνεις ότι ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ το Σάββατο έχει κάλεσμα στην Αθηναΐδα.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΕΦΙΑ!

Ήταν τέτοιο το απροσδόκητο χτύπημα που δεν θυμάμαι αν το άκουσα στο MEGA ή στον Αυτιά!
Τηλεθεατής, λοιπόν, θέλει να μιλήσει στον αέρα. Η επιθυμία του πραγματοποιείται και από τη χαρά του προφανώς βγαίνοντας δηλώνει : «Ευχαριστώ πολύ που είμαι εδώ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.»

Είναι παρόρμηση, φαντασία μου, ιδέα μου μόνο ή έχετε και εσείς την ίδια γνώμη, ότι «κολλητός» του ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ είναι ο Κώνστας στο δελτίο του ALTER.

Να μου το θυμηθείτε ότι ο μόνος λόγος που έχουμε γλυτώσει το να γίνουμε ολοκαύτωμα με παραγγελιά της Μέρκελ είναι ότι ζει ο Κώνστας σε ελληνικό έδαφος.

Με το που θα καταλάβω ότι ο δημοσιογράφος ΔΕΝ βγαίνει σε δελτίο και σε Υδρόγειο θα μπω στο λαγούμι μου να περιμένω το τέλος.

Η ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ πρέπει να βάψει ρίζα, η Αλεξάνδρα Τσόλκα να βάλει «φλασάκια», η Ελεονώρα να αποθεώσει τον κομμωτή της, διότι και το πιο σκούρο τής πηγαίνει θαύμα και το καινούργιο στιλ! Γεια και χαρά, προς το παρόν, και αν θέλετε να μάθετε τα θετικά της Τρόικας, δείτε Κώνστα στο ALTER.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης