Αφεντικό, αφού τη… «βγάλαμε» το 2008… Και καλά εσύ… μαθημένος είσαι. Εγώ; Παιδιά, σας μιλάω για πολύ ξύλο! Αυτό δεν ήταν χρονιά… ο «Μαρκήσιος ντε Σαντ» σε 365 μέρες και νύχτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπόσχομαι, λοιπόν, ότι κάποια στιγμή θα παρουσιάσω από τη «Ζούγκλα», τις εμπειρίες που έζησα τον πουστόχρονο αυτό και να είστε σίγουροι ότι η Έλενα Ακρίτα θα μου χρωστάει χάρη, γιατί θα γράψει άλλα 500 επεισόδια.

Περιμένετε και θα σας εκπλήξω. Θα σας τα γράψω όλα. Όσα έζησα, δεν αξίζει να τα πάρω μαζί μου, σε καμία περίπτωση. Δεν το κάνω τώρα, γιατί θέλω να κλείσει ο κύκλος. Σας υπόσχομαι πάντως ότι θα σας αποδείξω ότι η ζωή τις περισσότερες φορές ξεπερνάει την τέχνη.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΟΥΣΚΕΣ του 2008

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφεντικό, σήμερα λέω να παρουσιάσουμε τις τηλεοπτικές εκείνες επιλογές που αποδείχτηκαν, σε σχέση με τις προσδοκίες που δημιούργησαν, Φούσκες!!! 

Μερικές μοιάζουνε λίγο σαν τους έρωτες του καλοκαιριού… ξέρεις, που ξεκινάνε με πάθος, τρέλα και αεροπλανικά και… ζαρώνουνε, σιγοσβήνοντας με το άνοιγμα του σχολείου!  

ΦΟΥΣΚΑ Νο 1

«Έχω ένα μυστικό» (ALPHA)

Το τι χλαπαταγή δημιουργήθηκε την περσινή άνοιξη για τη σειρά του ALPHA που θα ήταν βασισμένη στο βιβλίο που έγραψε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ για τη μητέρα του… δεν έχει ματαγίνει στην τηλεοπτική ιστορία. Τρεις τηλεοπτικοί μήνες τη χρονιά που έφυγε, πέρασαν με το να συζητάμε αν η Αλίκη έφτιαχνε ή δεν έφτιαχνε τηγανιτές πατάτες, για το αν ο Σπυρόπουλος κράτησε από το μπράτσο τη Δήμητρα Παπανδρέου στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν η Αλίκη ή αν την κράτησε από τη μέση, αν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ άρπαξε τις μπουρνουζοπετσέτες από το σπίτι του Θεολόγου, εν αγνοία της Αλίκης ή αν τις πήρε με δική της συγκατάθεση… Τέλος πάντων… η τηλεοπτική χρονιά ξεκίνησε και το μοναδικό που θυμόμαστε μέχρι στιγμής είναι ότι χρειάστηκαν τρεις αλλαγές βαφής στο μαλλί της Κατερίνας Παπουτσάκη, μέχρι να γίνει ξανθό και για το αν και ΠΟΥ ο Καραφώτης ήπιε μαζί της καφέ.

ΦΟΥΣΚΑ Νο 2

«Πρωινός καφές» (ΑΝΤ-1)

Το «πείραμα» δεν… έκατσε. Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή των δύο παιδιών και ο μεγάλος θόρυβος που έγινε γύρω από τη μεταγραφή τους, αφού και οι δύο υπήρξαν «οπλαρχηγοί» των δύο μεγάλων ανταγωνιστών, δημιούργησε ΜΕΓΑΛΕΣ προσδοκίες και τεράστια αναμονή κοινού… Ο κόσμος των πρωινάδικων, τους περίμενε με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, αλλά… η πραγματικότητα αποδείχθηκε σκληρή για τα δύο κεφάτα παιδιά. Λίγο πριν κλείσει η χρονιά, η λάμψη του «διαμαντιού» του ANT-1, του «πρωινού καφέ»… μοιάζει να διαθέτει τη λάμψη που έχει το μάτι του ψόφιου ψαριού…

ΦΟΥΣΚΑ Νο 3

«Χtreme make over» (MEGA)

Όταν έμαθα ότι θα βλέπαμε από το μεγάλο κανάλι τη συγκεκριμένη σειρά, ενθουσιάστηκα. Την πίστεψα πολύ τη συγκεκριμένη παραγωγή. Βρήκα επίσης τον πρώτο πρωταγωνιστή αξιαγάπητο… Θυμάστε τον «Αυτιά» που μετά τις διορθωτικές βγήκε περίπου «Νίκος Παπαδάκης»… Η συνέχεια όμως ήταν πιο αιματηρή και από τα πιο δύσκολα χειρουργεία. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν νωρίς, καθώς κρίθηκε ότι τα νούμερα τηλεθέασης ήταν πολύ ισχνά, σε σχέση με το κόστος παραγωγής.

ΦΟΥΣΚΑ Νο 4

«Υπάρχει λόγος» (STAR)

Η μεταγραφή του Δημήτρη Παπανώτα στο STAR από τον ALPHA, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η εκπομπή επικοινωνίας άρχισε  με καλά δείγματα, τα οποία όμως δεν κράτησαν ούτε εβδομάδα. Ξεχωριστές στιγμές στη συγκεκριμένη εκπομπή, οι παρεμβάσεις της Πετρούλας Κωστίδου. Οι πληροφορίες ήθελαν τον Αλέξη Κούγια να τοποθετεί «ξόβεργες» στα μηχανάκια της AGB για να αποσυντονιστούν οι δέκτες, ώστε να αποδείξει για ακόμη μία φορά ότι η πρώην σύζυγός του μπορεί να θεωρηθεί «κατσικοπόδαρη»!!

ΦΟΥΣΚΑ Νο 5

«Έχουμε και λέμε» (ΕΤ-1)

Καταρχάς , αυτή την εκπομπή και να θέλεις να την παρακολουθήσεις είναι αδύνατον, αν δεν κρατάς μπροστά σου μάσκα οξυγονοκόλλησης. Είναι τόσα τα χρώματα, τόσοι οι κύκλοι και τα σχέδια, αλλά και τόσο μπερδεμένα όλα, θέματα, απόψεις, παρεμβάσεις, που αποτελεί θαύμα το γεγονός ότι… υπάρχει 1% του πληθυσμού που την παρακολουθεί. Την παρουσιάζει η Ρίκα Βαγιάννη με άλλες τέσσερις–πέντε, δεν είμαι σίγουρη, γιατί ποτέ δεν άντεξα να παρακολουθήσω πάνω από τρία λεπτά.

ΦΟΥΣΚΑ Νο 6

«Top–stories» (ΝΕΤ)

Η Σεμίνα Διγενή κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες να παρουσιάζει μια εκπομπή που… καταφέρνει να γοητεύσει ελάχιστους τηλεθεατές, παρά το γεγονός ότι οι καλεσμένοι που κάθονται γύρω από το τραπέζι είναι «Α»-«Α»!

 ΦΟΥΣΚΑ Νο 7

«Είσαι Μέσα»; (ALPHA)

Παρουσιάστρια του σόου η Βίκυ Καγιά. Είναι τόσο παλιακιά η ιδέα και το στήσιμο που το πάρτι του ALTER, με παρουσιαστή τον Άκη Παυλόπουλο κάνει παρέλαση!!

ΦΟΥΣΚΑ Νο 8

«Σιγά μην κάτσω να σκάσω» (ALPHA) 

Τη συγκεκριμένη παραγωγή θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω «η χαρά της κουλής»!! Η αλήθεια είναι ότι θέλει ταλέντο, για να μπορέσει κάποιος να διαχειριστεί κορυφαία θέματα εμπλοκής στη ζωή μας, όπως εκείνο που είχε να κάνει με «την τέχνη του να αερίζεστε μπροστά στη σύντροφό σας»…

ΦΟΥΣΚΑ Νο 9

«Γεια σου Δαρβίνε» (ANT-1)

«Ανασύρω» αυτή την παραγωγή από το μαυροπίνακα του χρόνου, καθώς το τρέιλερ είχε βγει στον αέρα από την αρχή της περσινής σαιζόν περίπου… Έφτασε σχεδόν άνοιξη πέρσι, με το κανάλι να καλεί σε γονυκλισίες και ολονύκτιες, για να βρεθεί παρουσιαστής. Τελικά, το παρουσίασε ο Βαγγέλης Περής για πέντε έξι φορές νομίζω, γιατί μετά… του κούνησαν το μαντήλι οι τηλεθεατές.

ΦΟΥΣΚΑ Νο 10

«Γ4» (ALPHA)

Γάμα τα… θα μπορούσε να γραφτεί (και έτσι)… Ένα σήριαλ που βγήκε στον αέρα με τη στοργική υποστήριξη του Λάκη Λαζόπουλου και που μας γάμησε… τα νεύρα, για λίγο… γιατί μετά αλλάξαμε… κανάλι και γλιτώσαμε! (το τελευταίο είναι… λίγο Σιβυλλικό).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης