O υποτιθέμενος «τιμητής» των πάντων και κυνηγός των fake news του Διαδικτύου πιάστηκε με τη «γίδα στην πλάτη». Τα… «Zougla Hoaxes» τον έπιασαν να διαδίδει fake news και να επιδίδεται σε παραπληροφόρηση στο Διαδίκτυο. Σε βίντεο που ανήρτησε στα social media, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος, αρχισυντάκτης του site «Ellinika Hoaxes» δείχνει έναν νεαρό με ειδικές ανάγκες να πλησιάζει τον μητροπολίτη Κέρκυρας για να πάρει την ευχή του και εκείνος υποτίθεται τον διώχνει.
Στην ανάρτησή του ο εν λόγω δημοσιογράφος αναφέρει συγκεκριμένα:
Όμως, υπάρχει και άλλο βίντεο που φρόντισε να αποκρύψει ο κ. Δημήτρης Αλικάκος, όπου φαίνεται ο νεαρός να φυλάει το χέρι του Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριου και δια του λόγου το αληθές παρακολουθείστε το επόμενο στιγμιότυπο:
2o vid., το παιδάκι ΑΜΕΑ ασπάζεται το χέρι του μητροπολίτη. #Κερκυρα και το λινκ ολου του βιντεοhttps://t.co/RbUyQ9B7qJ pic.twitter.com/K7eUvM8o3X
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ— Rammelsvergite (@rammelsvergite) February 4, 2024
Μάλιστα, κάποιοι έκαναν retweet το βίντεο όπως ο χρήστης του Χ (πρώην Twitter) «κλαρινογαμπρός», που αφού κατάλαβε ότι είχε πέσει και αυτός θύμα fake news έγραψε ότι κατεβάζει και ανακαλεί το tweet του.
Κατεβάζω και ανακαλώ το προηγούμενο τουι που αναφερόταν στο συμβάν με το ΑΜΕΑ παιδάκι το οποίο είδα από ειδησεογραφικό σάιτ.Βάσει αυτού σχολίασα και καλώς έπραξα.Ευχαριστώ για την ενημέρωση αυτούς που το έκαναν κόσμια και πλόκαρα όσους στο όνομα της εκκλησίας και φυσικά της… https://t.co/xpphQL3Rmq
— 🇮🇱ΚΛΑΡΙΝΟΓΙΑΤΡΟΣ🇮🇱 (@klarinodoctor) February 4, 2024
Η απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας
Το επόμενο χαστούκι για τον εν λόγω δημοσιογράφο ήρθε από την Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, όπου σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για κλασικό παράδειγμα «fake news». Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Σε ανάρτηση ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, την οποία αναπαρήγαγαν διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δημοσιεύθηκε ότι ο Μητροπολίτης Κερκύρας έδωσε εντολή να διώξουν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες για να μην πάρει δήθεν την ευχή του κατά την τέλεση του εσπερινού της πανηγύρεως του Αγίου Σπυρίδωνος στις 11 Δεκεμβρίου 2023.
Η ανάρτηση είναι κλασικό παράδειγμα fake news. Ο συγκεκριμένος νέος βοηθά στο Ιερό προσκύνημα ως αναγνώστης και ως ιερόπαις, όπως η παράδοση της Εκκλησίας μας προβλέπει, και αυτό που του λέχθηκε ήταν να πάει στο ιερό του Αγίου, για να βοηθήσει, όπως είθισται.
Το βίντεο ανηρτήθη μονταρισμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις. Αν κάποιος έκανε τον κόπο να το παρακολουθήσει ολόκληρο λίγο παρακάτω (από το σημείο 6.13 έως το 6.15), θα διαπίστωνε ότι ο νέος που είναι ιδιαιτέρως αγαπητός και στον Μητροπολίτη και στους κληρικούς και διακονεί σε όλες τις εκκλησίες της παλιάς πόλης (υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο όμως, σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα, δεν δημοσιεύουμε, αλλά είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου), εισέρχεται στο ιερό, όπως ορίζει η τάξη της Εκκλησίας.
Εκείνη τη στιγμή δεν χρειαζόταν να πάρει ευχή από τον Μητροπολίτη, όπως και ένας άλλος νέος που ακολουθεί και εισέρχεται και αυτός στο ιερό. Επίσης, δεν έλαβαν ευχή από τον Μητροπολίτη και οι αστυνομικές αρχές της πόλης, όπως φαίνεται καθαρά στη συνέχεια του βίντεο, αλλά προσκύνησαν τον Άγιο Σπυρίδωνα και πήγαν στην καθορισμένη θέση.
Είναι προφανές ότι η πρακτική αυτή αποτελεί απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα» κατά του Μητροπολίτη, για τις απόψεις που εκφράζει το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον γάμο των “ομόφυλων ζευγαριών”».
Με τον Δημήτρη Αλικάκο και την παρέα του έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν. Έπεισαν ακόμη και επαγγελματίες του Internet πως «το μαγαζάκι» που έστησαν ανίχνευε τα fake news σε ελληνικές ιστοσελίδες, αποκαθιστώντας έτσι την ηθική τάξη. Κλασική υπόθεση που παραπέμπει στο περίφημο «Δάσκαλε που δίδασκες….», ο Δημήτρης Αλικάκος έπεσε στην παγίδα που προσπαθούσε να στήσει.