*** Ο αγαπημένος μας Κώστας Βουτσάς βρέθηκε στο πλατό τής εκπομπής «Στη φωλιά των Κου-Κου» μαζί με τη γυναίκα του Αλίκη.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το μωρό που έχουν αποκτήσει και ο αειθαλής Κώστας εξεδήλωσε την επιθυμία του να κάνουν και δεύτερο.
Μάλιστα, με το γνωστό του χιούμορ απεδόμησε τις όποιες επιφυλάξεις τής γυναίκας του, λέγοντας..: «Αν δεν θέλει η Αλίκη δεύτερο παιδί, θα κάνω με άλλη γυναίκα…».
Χαχαχα, ρε Κώστα, μού έφερες στο μυαλό το γνωστό γηπεδικό σύνθημα που ξεκινάει με την επωδό «Μη σταματάς, μη σταματάς…»• το υπόλοιπο τού συνθήματος είναι αφιερωμένο στο αγέραστο πάθος σου για ζωή, για έρωτα και για χιούμορ.
Διότι, Κώστα Βουτσά, είσαι αναμφίβολα ένας άνθρωπος που αντιλήφθηκε σε απόλυτο βαθμό το Νόημα τής Ζωής!

* Επ’ ευκαιρία τής αναφοράς στο «πρωϊνάδικο» τού «Star», να κάνω και μία αισθητική παρέμβαση σε εκπομπή που παίζει ο εν λόγω σταθμός στο «WebTV» του. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το «Νοιάσου για την υγεία σου».
Μεταθέστε, ρε παιδιά, τον τόνο στην «υγεία», να κάνει και ομοιοκαταληξία•
φτάσατε στην Ποίηση και δεν ήπιατε ρίμα.
«Νοιάσου για την υγειά σου» είναι ο σωστός τίτλος. Μπαμ κάνει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*** Η Ναόμι Κάμπελ, η πάλαι ποτέ «γαζέλα τού Μόντελινγκ», έκανε γυμνή φωτογράφιση στα 47 της χρόνια για το περιοδικό «Love».
Και βέβαια, το πρώτο που έπραξε μόλις επέστρεψε στο σπίτι της, ήταν να ανεβάσει στο Instagram ένα βίντεο 4 δευτερολέπτων με όλες τις γυμνές πόζες (αυτή που βλέπετε είναι η πιο «σεμνή»).

* Παλιά οι μανάδες λέγαν’ στις κόρες τους «Πότε θα παντρευτείς να νοικοκυρευτείς;». Τώρα τούς λένε «Πότε θα κάνεις γυμνή φωτογράφιση να νοικοκυρευτείς;».
O Tempora, O Tsontes!

*** Γενικώς, ο σύγχρονος άνθρωπος, ο άνθρωπος τής εποχής που ζούμε, είναι βουτηγμένος στον Ναρκισσισμό και στη συμπαρομαρτούσα σάχλα.
Δεν θα κάνω ολόκληρη επιστημονική ανάλυση σήμερα (άλλωστε, έχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρότερα θέματα, όπως -για παράδειγμα- το… «Survivor»), όμως, θα πω τηλεγραφικά τα εξής…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Βλέπω (και) στο εγχώριο Instagram να αναρτώνται (από αναγνωρίσιμους και μη) και να παρελαύνουν με καταιγιστικό ρυθμό φωτογραφίες με παιδικά δωμάτια, με νεογέννητα μωρά, με φαγητά, με χαμουρέματα και με όποιαν άλλην προσωπική στιγμή δύναται να βάλει ο νους.
Και αναρωτιέμαι..:
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι εκπέμπετε αφόρητη «μικροαστίλα»;
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η ζωή σας ενδιαφέρει στην πραγματικότητα μόνο τούς ανθρώπους που βρίσκονται στο προσωπικό σας περιβάλλον και σάς αγαπάνε;
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι αναρτήσεις σας είναι «Επαιτείες Προσοχής»;
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι δεν τρέφετε το Ενδιαφέρον, παρά μόνον την Περιέργεια;

* Πιθανότατα να τα αντιλαμβάνεστε όλα αυτά (ή μέρος αυτών).
Όμως, εσείς, εκεί• Πρεζόνια τής Στείρας Προσοχής.
Δεν λέω• όλοι κάποια στιγμή θα ανεβάσουμε μία ευτυχισμένη στιγμή ή μία χαρακτηριστική στιγμή μας, την οποία θέλουμε να μοιραστούμε με τον κόσμο.
Όμως, προσοχή, διότι -για να το πω με παγανιστικό σεξουαλικό υπονοούμενο- το πολύ το Instagram τυφλώνει.

* Άντε, τώρα που διαβάσατε αυτά που σάς είπα, ανεβάστε μία φωτογραφία στο Instagram για πάρτη μου…

*** Πάμε τώρα και στην καθημερινή χορταστική τζούρα σας από «Survivor»,
για να καταπολεμήσουμε τον κίνδυνο να προσβληθείτε από «Σ.Α.Σ.» (δηλαδή, από «Στερητικό Αναγνωστικό Σύνδρομο»).

* Φίλες και Φίλοι, όλα στη ζωή διέπονται από μία ακαταπολέμητη Συμπαντικότητα.
Να, ας πούμε, στην περίπτωσή μας, η Συμπαντικότητα έχει τρία εξελικτικά στάδια όσον αφορά στην Τηλεόραση..:
Νίκολα Τέσλα και Τόμας Έντισον (εφευρέτες τού Ηλεκτρισμού) —>
Τζον Λόγκι Μπερντ (εφευρέτης τής Τηλεόρασης) —>
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στο «Survivor».
Όπως, βλέπετε, ουδέν τυχαίο, φίλες και φίλοι•
όλα λειτουργούν βάσει σχεδίου…

* Μπήκε, λοιπόν, στο παιχνίδι και η Κωνσταντίνα,
η οποία αφού για λίγους μήνες εδίδαξε ως καθηγήτρια σε Λύκειο τής Αργυρούπολης, αντιλήφθηκε μέσα από την καθημερινή της επαφή με τούς εφήβους, ότι θα μπορούσε να επιτελέσει με τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημα τού Δασκάλου εγκαταλείποντας τούς μαθητές της και μπαίνοντας στο πολυδιαφημισμένο «Survivor».
Έτσι, η Κωνσταντίνα έκανε το Κάλλιστο Δυνατό και για την ίδια και για το Λειτούργημα.

* Ο Σάκης Τανιμανίδης την υποδέχθηκε με χαρά (το παράξενο είναι ότι την υποδέχθηκε με χαρά ενώ γνωρίζονταν ήδη) και στον πρόλογό του εξετόξευσε τη φράση ««Η εικόνα που έχουμε από την Κωνσταντίνα είναι μία γλυκύτατη, πανέμορφη κοπέλα…».
Ε, μετά από αυτό που άκουσα δεν συνέχισα ν’ ακούω και έβαλα να δω μία ρομαντική κομεντί με τον Φρέντι Κρούγκερ.

* Όμως, ο συμπαθής Σάκης είχε και γλωσσικά «μαργαριτάρια» να μάς προσφέρει.
Απευθυνόμενος στην Κωνσταντίνα και στη Ζωή (τη νέα παίκτρια των «Μαχητών»), είπε..:
«Κορίτσια, Κωνσταντίνα και Ζωή, θα σάς βάλουμε απ’ ευθείας στα δύσκολα…, θα σάς βάλουμε απ’ ευθείας μέσα στο παιχνίδι…».
Όπως αντιλαμβανόμαστε, τα κορίτσια μπήκαν απ’ ευθείας στο παιχνίδι και όχι σε μαγνητοσκόπηση… (αλήθεια, η Ξένια των «Rec» τι λέει γι’ αυτό;).

* Και ο Σάκης εσυνέχισε, αναλύοντας τι φέρνουν στο «Survivor» οι νέες συμμετέχουσες..: «…υπάρχουν νέοι παράμετροι στην εξίσωση…».
«Ο παράμετρος», ε..; Καλή φάση…

*** Κατά τα λοιπά, απεχώρησε από το παιχνίδι ο πολλά υποσχόμενος Αλέξανδρος Παρθένης, προς έκπληξη των πολλών που θεωρούσαν ότι θα έφευγε ο -έως τώρα- άχρωμος, άγευστος και αόρατος Γιάννης Δρυμωνάκος.
Πάντως, δεν θα εκπλαγώ αν βρεθεί μία φόρμουλα και επιστρέψει ο Παρθένης στο «Survivor», διότι η αποπληξία άμα τω ακούσματι τού αποτελέσματος ήταν καθολική.

* Τέλος, να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια (sic) στον φωστήρα τής Ροής Προγράμματος τού «Σκάϊ», που σκέφτηκε να αντιμετωπίσει τούς τηλεθεατές τού «Survivor» ως ιθαγενείς που τούς δίνεις καθρεφτάκια και σού δίνουν τον χρυσό τους.
Και γίνομαι συγκεκριμένος…
Όπως είναι γνωστό, στην αρχή κάθε επεισοδίου ο σταθμός προβάλλει εκτενή επιλεγμένα πλάνα από την προηγούμενη ημέρα• μιλάμε για ενότητα που έχει διάρκεια 30-40 λεπτά και στο κάτω μέρος τής οθόνης προβάλλεται ο χρόνος που απομένει μέχρι την έναρξη τού νέου επεισοδίου.
Προφανώς από διάθεση να εξαπατηθεί η δικαιολογημένη αδημονία των τηλεθεατών, χθες βλέπαμε επί 27 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα ένα «super» που έγραφε «Σε λίγο νέο επεισόδιο» και κατόπιν η αντίστροφη μέτρηση εμφανίσθηκε 20 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα πριν αυτό ξεκινήσει.
Σύνολο: 47 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, όπου ο τηλεθεατής αντιμετωπίσθηκε ως χαχόλος μπάστακας.

*** Ες σήμερον τα σπουδαία, ες αύριον τα σπουδαιότερα…

*** Τα λέμε αύριο…

Ο Υπο-Κοσμικός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης