Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο του ποιοτικού ελέγχου που πραγματοποίησαν σε οπωροκηπευτικά βαθειάς κατάψυξης σε σούπερ μάρκετ στη Νίκαια, διαπίστωσαν ότι οι θερμοκρασίες που μετρήθηκαν σε κατεψυγμένα οπωροκηπευτικά και συγκεκριμένα σε φασολάκια και αρακά, που ήταν εκτεθειμένα προς πώληση στις προθήκες – ψυγεία του καταστήματος, ήταν εκτός των ορίων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Επισημαίνεται ότι, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, η εν λόγω εταιρεία εξακολουθούσε να διατηρεί τα κατεψυγμένα τρόφιμα σε ακατάλληλες θερμοκρασίες.

Μετά τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης ελέγχου, η συγκεκριμένη επιχείρηση παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή κυρώσεων, προκειμένου να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.