Τα αγροτικά προϊόντα του νομού Βοιωτίας είναι ασφαλή, όπως προκύπτει από δειγματοληψίες και αναλύσεις σε πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που πραγματοποιήθηκαν τόσο από υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και από τον ΕΦΕΤ, για διερεύνηση πιθανής μόλυνσης των προϊόντων αυτών από εξασθενές χρώμιο και βαρέα μέταλλα.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Δριβελέγκας, σημειώνοντας, πως οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν όχι μόνο στη Βοιωτία αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, πέραν της απουσίας βαρέων μετάλλων, έδειξαν ότι δεν υπάρχει εξασθενές χρώμιο σε κανένα αγροτικό προϊόν που παράγεται στη χώρα μας.

«Θέλω να τονίσω», κατέληξε, «ότι η ευσυνειδησία και ο επαγγελματισμός των Ελλήνων παραγωγών, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ενός από τα αυστηρότερα συστήματα ελέγχου, δεν έχουν επιτρέψει την εμπλοκή της χώρα μας σε κανενός είδους διατροφικό σκάνδαλο ή διατροφική κρίση».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης