Η εταιρεία Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. δημιουργεί την «Αρχαία Σπορά» ένα νέο, νόστιμο ψωμί σε φέτες, με Δίκοκκο Σιτάρι, ένα σπόρο από την αρχαιότητα.

Η εταιρεία Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., συνεπής στην υπόσχεσή της να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, εισάγει στην αρτοποιία το Δίκοκκο Σιτάρι, έναν διατροφικό θησαυρό! Το Δίκοκκο Σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Ο καρπός του αποτελείται από δύο σπόρους οι οποίοι καλύπτονται από ένα σκληρό περίβλημα, στενά προσκολλημένο επάνω τους, που δεν απομακρύνεται κατά το θερισμό. Με τον τρόπο αυτό, ο καρπός παραμένει ντυμένος και προστατευμένος, διατηρώντας τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα δείγματα Δίκοκκου σιταριού βρέθηκαν σε ανασκαφές, σε έναν από τους παλαιότερους οικισμούς του Ελλαδικού χώρου, στη Μικρά Ασία, που χρονολογείται από το 12.000 π.Χ, αλλά και σε άλλους ελληνικούς προϊστορικούς οικισμούς καθώς ήταν ένα από τα πρώτα δημητριακά που καλλιέργησε ο άνθρωπος και βασικό καλλιεργήσιμο είδος της πρώιμης γεωργίας από τη Συρία ως τον Περσικό Κόλπο. Το Δίκοκκο Σιτάρι παρέμεινε για χιλιάδες χρόνια το κυριότερο δημητριακό για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την εκτεταμένη καλλιέργειά του στο παρελθόν, το Δίκοκκο Σιτάρι άρχισε σταδιακά να εγκαταλείπεται, καθώς εμφανίστηκαν ποικιλίες σταριού με μεγαλύτερη στρεμματική απόδοση, ευκολότερη συγκομιδή και επεξεργασία.

Η εταιρεία Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες των καταναλωτών και τις νέες διατροφικές τάσεις, δημιουργεί την «Αρχαία Σπορά με Δίκοκκο Σιτάρι», ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας σε δύο γεύσεις: Σταρένιο και Ολικής Άλεσης. Το ψωμί «Αρχαία Σπορά με Δίκοκκο Σιτάρι» παράγεται με φυσικό προζύμι – όπως και η υπόλοιπη σειρά ψωμιών Παπαδοπούλου – και αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες και εδώδιμες (φυτικές) ίνες, βιταμίνες όπως η θειαμίνη, καθώς και μέταλλα όπως ο φώσφορος, ο χαλκός και το μαγνήσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας, ενώ μαζί με το φώσφορο συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Ο χαλκός συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη μεταφορά του σιδήρου στον οργανισμό. Επιπλέον, το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της κούρασης, ενώ η θειαμίνη συντελεί στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.

«Αρχαία Σπορά» Παπαδοπούλου με Δίκοκκο Σιτάρι. Ένα νέο πολύτιμο ψωμί με εξαιρετική γεύση και πολλαπλά διατροφικά οφέλη.

Εμπνευσμένο από την αρχαία διατροφή για την καθημερινή σας διατροφή. Απολαύστε το!

Σχετικά με την Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε.

Η Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε, πρωτοπόρος και υπερσύγχρονη βιομηχανία τροφίμων, είναι μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία η οποία εδώ και 93 χρόνια ηγείται της Ελληνικής αγοράς μπισκότων με μεγάλη γκάμα γευστικών προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμες μάρκες, όπως: Πτι Μπερ, Μιράντα, Γεμιστά, Caprice, Cream Crackers. Κατέχει, επίσης, ισχυρή θέση στον κλάδο των αρτοσκευασμάτων με προϊόντα όπως τα Krispies και οι Χωριάτικες φρυγανιές, διαθέτει στην αγορά τις μπάρες Δημητριακών Digestive Bars, ενώ το 2013 εισήλθε στον χώρο του συσκευασμένου ψωμιού σε φέτες, με τις μάρκες Γεύση² και Χωριανό. Στα 4 εργοστάσιά της απασχολεί περισσότερα από 1.200 άτομα ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 40 χώρες. Μετρά δεκάδες βραβεύσεις σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Η εταιρεία εξέδωσε το 2013 τον πρώτο απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας. Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στο: http://papadopoulou.gr/wp-content/uploads/2014/11/ekthesi-2013.pdf

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης