Η Lidl Ελλάς έδωσε δυναμικό «παρών» ως μεγάλος χορηγός στα φετινά Βραβεία Ποιότητας, τον καθιερωμένο θεσμό γαστρονομίας του περιοδικού «Γαστρονόμος» και της «Καθημερινής», που φέτος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην Αγορά Μοδιάνο – τοπόσημο και γευστικό σημείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Λόγω της επετείου 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο κλείσιμο της χρονιάς, αντί άλλης εκδήλωσης μνήμης, ο Γαστρονόμος αφιέρωσε τα 15α Βραβεία Ποιότητας στον Μικρασιατικό ελληνισμό και τίμησε παραγωγούς και επιχειρήσεις Μικρασιατών από όλη την Ελλάδα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την απονομή, ακολούθησε μια γιορτή εντός της Αγοράς με μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σεφ να ετοιμάζουν μικρασιάτικους μεζέδες για το κοινό, μεταξύ αυτών ο Σωτήρης Ευαγγέλου, ο Αστέριος Κουστούδης, ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Χριστόφορος Πέσκιας και η Νένα Ισμυρνόγλου.

Στο πλαίσιο γνωριμίας με τη μικρασιατική κουζίνα και της σύνδεσής της με τη βιωσιμότητα, η Lidl Ελλάς προσέφερε no food waste Μικρασιατικούς μεζέδες, δια χειρός Νένας Ισμυρνόγλου, φτιαγμένους από τα υπόλοιπα των υλικών των υπόλοιπων σεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tονίζοντας τη σημασία μιας πιο φιλικής προς το περιβάλλον διατροφής για το μέλλον του πλανήτη που μοιραζόμαστε όλοι, η Lidl Ελλάς έδωσε το έναυσμα στο γαστρονομικό κοινό, αξιοποίησης κάθε υλικού που περισσεύει, με στόχο την αποφυγή της άσκοπης σπατάλης φαγητού.  Άλλωστε αυτό επιτάσσει και η μικρασιατική κουζίνα, που μπορεί η έννοια της κυκλικής οικονομίας να ήταν άγνωστη στους Μικρασιάτες, αλλά η ορθή διαχείριση των πρώτων υλών, χωρίς περιττές σπατάλες, αποτελούσε σήμα κατατεθέν της κουζίνας τους. 

Η Lidl Ελλάς συνεχίζει σταθερά να αποτελεί αρωγό σε πρωτοβουλίες που προάγουν την ελληνική γαστρονομία και τη βιωσιμότητα, παραμένοντας πιστή στο όραμά της για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης