Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη αναπτύσσεται συστηματικά και με σχέδιο με έργα ανάπτυξης και εκμοντερνισμού που υλοποίησε η διαχειρίστρια εταιρεία Fraport Greece και συγκεντρώνουν πλέον το διεθνές ενδιαφέρον.

Πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό σε μια εποχή έντονου παγκόσμιου ανταγωνισμού και μεγάλων προκλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόδειξη της πολύ καλής πορείας του αεροδρομίου είναι το γεγονός ότι η Fraport Greece διακρίθηκε στα διεθνή βραβεία «2022 Airport Service Quality (ASQ) Awards», με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία αεροδρόμια στην Ευρώπη, στην κατηγορία των αερολιμένων που διαχειρίζονται 5 έως 15 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, τα ASQ Awards είναι μέρος του παγκόσμιου προγράμματος αξιολόγησης αεροδρομίων του Airports Council International (ACI), παρουσιάζοντας, κάθε χρόνο, τα κορυφαία αεροδρόμια παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κριτήρια της βράβευσης εδράζονται στην άμεση αξιολόγηση από τον επιβάτη, η οποία πραγματοποιείται την ημέρα του ταξιδιού, παρέχοντας μια πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα της ταξιδιωτικής εμπειρίας του. Οι επιβάτες δηλαδή με την αξιολόγηση τους «βράβευσαν» το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για τις υπηρεσίες που τους παρείχε και για το συνολικό επίπεδο εξυπηρέτησης.

Η ιδιαίτερη αυτή διάκριση για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», καθώς και η υψηλή βαθμολογία του αεροδρομίου στους περισσότερους από 30 δείκτες αξιολόγησης που περιλαμβάνει το σχετικό ερωτηματολόγιο των ASQ Awards, πιστοποιεί έμπρακτα την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στον αερολιμένα, ενώ αποτελεί και μέσο ενίσχυσης της διεθνούς προβολής, τόσο της ίδιας της πόλης, όσο και της Ελλάδας ευρύτερα.

Με αφορμή την εν λόγω βράβευση, ο κ. Παναγιώτης Σπυράτος, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών (COO) της Fraport Greece, δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η βράβευση του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», ως ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης, στην κατηγορία του, κατόπιν αξιολόγησης των ίδιων των ταξιδιωτών, μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια, αποτελώντας ένα σημαντικό επίτευγμα, το οποίο πιστώνονται όλοι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο. Ως Fraport Greece, δεν επαναπαυόμαστε, αλλά αντιθέτως δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτά τα πολύ θετικά αποτελέσματα, χαράζοντας στρατηγικές που θα ανταποκρίνονται στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των επιβατών μας, είτε ταξιδεύουν για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους.

Μέσα από τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειριζόμαστε στοχεύουμε στην προσφορά μιας ασφαλούς και αξέχαστης ταξιδιωτικής εμπειρίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών».

«Απογειώνεται» η επιβατική κίνηση και οι δραστηριότητες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» αναπτύσσεται σταθερά διευρύνοντας τον κύκλο των δραστηριοτήτων του και αυξάνοντας σημαντικά την επιβατική του κίνηση.

Αναλυτικότερα, ο συνολικός αριθμός των επιβατών, κατά τη χρονική περίοδο (1/1 – 31/8/2023), ανήλθε στους 4.706.261 (+20,8% έναντι του 2022 και +0,7% έναντι του 2019).

Παράλληλα, ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν σε πτήσεις εσωτερικού έφτασε τις 1.489.231 (+20,1% έναντι του 2022 και +1,3% έναντι του 2019), ενώ ο αριθμός των επιβατών διεθνών πτήσεων στις 3.217.030 (+21,1% έναντι του 2022 και +0,5% έναντι του 2019), αντανακλώντας ξεκάθαρα τη δυναμική της αγοράς της Θεσσαλονίκης αλλά και την πλήρη κάλυψη του κενού που δημιούργησε η απουσία των αγορών της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, που ήταν παρούσες το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, η σημαντική άνοδος της επιβατικής κίνησης από τις αγορές Ιταλίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Ρουμανίας, Πολωνίας, Αγγλίας και Ουγγαρίας κατά το πρώτο 8μηνο του 2023, κάλυψε πλήρως την επιβατική κίνηση που έχασε το αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Επίσης, το πρώτο 8μηνο του 2023 ξεκίνησαν νέα δρομολόγια από προϋπάρχουσες αλλά και νέες αεροπορικές εταιρίες, προς την Τιφλίδα (Aegean Group & Georgian Airways), το Βρότσλαβ (Sky Express), το Σάλτσμπουργκ (Eurowings), τα Τίρανα (Wizz Air), το Γκρατς (Smartwings) και τη Βρέμη (Sundair).

Παράλληλα, προστέθηκαν νέα δρομολόγια προς δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Κέρκυρα (Ryanair Group), η Βενετία (Aegean Group), η Κολωνία (Aegean Group), η Βιέννη (Smartwings) και το Όσλο (Norwegian), αλλά και η χώρα της Αλβανίας, η οποία δεν προϋπήρχε, ως προορισμός.

Μιλώντας για την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου κατά την τρέχουσα χρονιά, καθώς και για τη γενικότερη ανάπτυξη του αεροδρομίου, ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece ανέφερε τα εξής:

O κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece

«Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είναι ξεκάθαρο ότι η Θεσσαλονίκη ανέκαμψε πλήρως σε σχέση με το 2019 παρόλη την απουσία των αγορών της Ρωσίας. Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει την ελκυστικότητα της Θεσσαλονίκης ως μητροπολιτικού προορισμού 12μηνου, σε ένα ευρύ φάσμα διεθνών αγορών. Ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ο ολοένα αυξανόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των διαφόρων προορισμών, σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβάλει – περισσότερο από ποτέ- άμεσες και συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης που θα στοχεύουν στην αποτελεσματική προώθηση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στις αγορές του εξωτερικού.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης