Πηγή από το περιβάλλον του σχεδιαστή αποκάλυψε μόλις στο fashionista.com ότι ο Jacobs «αρνήθηκε οριστικά» να αναλάβει την θέση «στα μέσα Νοεμβρίου».

Φήμες θέλουν τον όμιλο LVMH να προσέγγισε πρώτη φορά τον Jacobs τον Ιούλιο, μετά την παρουσίαση της πρώτης haute couture συλλογής του Bill Gayten για τον Dior, η οποία απέσπασε αρνητικές κριτικές. Τότε, ο Αμερικανός σχεδιαστής φαινόταν ιδανικός για την θέση, αλλά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του CEO του LVMH, Bernard Arnault, του προέδρου του Dior, Sidney Toledano και του Jacobs ναυάγησαν, λόγω οικονομικών διαφορών, αλλά και της δημιουργικής ομάδας πίσω από τον σχεδιαστή, αφού επιθυμία του Jacobs ήταν να πάρει μαζί του στον Dior την ομάδα του από τον οίκο Louis Vuitton.

Από την ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης του θρυλικού οίκου για την απόλυση του John Galliano έως σήμερα, όλος ο κόσμος της μόδας αναρωτιέται ποιος, τελικά, θα αναλάβει την θέση. Ήδη από τότε, τον περασμένο Φεβρουάριο, είχαν κυκλοφορήσει διάφορα ονόματα πιθανών αντικαταστατών, μεταξύ των οποίων ήταν και οι Albert Elbaz, Haider Ackerman, Azzedine Alaia, Ricardo Tisci, και -φυσικά- o Marc Jacobs. Το τελευταίο όνομα που ακούστηκε ήταν αυτό του Tom Ford. Μέχρι στιγμής, όμως, κανένας από τους παραπάνω δεν έχει δεχτεί την θέση.

Άλλωστε, είναι τεράστια υπόθεση για ένα σχεδιαστή να αναδιοργανώσει τον οίκο που ακόμα είναι ταυτισμένος στο υποσυνείδητο όλων με τον John Galliano. «Πιθανότατα οι σχεδιαστές απορρίπτουν την θέση και εξαιτίας της στάσης που κράτησε ο οίκος απέναντι στον απολυμένο σχεδιαστή», ανέφεραν οι ίδιες πηγές. «Στην πραγματικότητα, αυτό που κατάφερε ο Galliano –ανεξαρτήτως του σκανδάλου- ήταν να επαναπροσδιορίσει τον ιστορικό οίκο και να του δώσει την εικόνα που διατηρεί ακόμα και σήμερα, παρά το μεγάλο σκάνδαλο. Το κοινό βλέπει ακόμα τον Dior μέσα από την εξωφρενική, ρομαντική, γοητευτική και καινοτόμα ματιά του Galliano. Ο τρόπος, λοιπόν, που οι υπεύθυνοι του οίκου τον αγνόησαν –με τόση αχαριστία-, είναι αποτρεπτικός για οποιονδήποτε σχεδιαστή έχει στοιχειώδη αυτοεκτίμηση».

Πηγή: stylista.gr