Δεν άφηναν οι Έλληνες τη διεθνή σταρ να φύγει από την σκηνή της Μαλακάσας, φώναζαν το όνομα της και χειροκροτούσαν μέχρι που η Κάϊλι εμφανίστηκε ξανά μέσα σε καπνούς, γεμίζοντας το Terravibe με χρυσόσκονη και ζητώντας από τους τεχνικούς να φωτίσει το κοινό, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι της αρέσουν τα πρόσωπα των Ελλήνων! Πάνω σε ένα σκηνικό που χρειάστηκε σαρανταοχτώ ώρες για να στηθεί, η  Μινόγκ, τα μπαλέτα και οι ακροβάτες της εμφανίστηκαν με  κουστούμια του Jean Paul Gaultier, τα οποία άλλαζαν ανά τρία τραγούδια. Από μαζορέτα και κόκκινη βερσιόν αστυνομικίνας, ναυτάκι (μόνο ο Gaultier μπορεί να κάνει ναυτική στολή μια μαύρη μακριά τουαλέτα με παγιέτες) και σόου γκερλ της Κοπακαμπάνα, σε αμαζόνα με μαύρο φράγκο και δερμάτινες μπότες μέχρι το γόνατο. Η φαντασία του Gaultier στο ζενίθ της. Να προσθέσουμε ότι και ο ίδιος ο Jean Paul Gaultier ήταν στην συναυλία και περιφερόταν με ένα τζιν-τόνικ στο χέρι μαζί με τον αγαπημένο του, ο οποίος κατάγεται από το Καρπενήσι!

Μια προσεγμένη παραγωγή που χρειάστηκε δεκατέσσερις νταλίκες για να μεταφερθεί σε οχτώ  φορτηγά ειδικά για τέτοιες τουρνέ. Μόνο ο εξοπλισμός για να έρθει η Κάιλι στην Ελλάδα ξεπέρασε τους 150 τόνους, συμπεριλαμβανομένης και της δικής της, ειδικά διαμορφωμένης, κουζίνας που, μαζί με τους μάγειρες της, θεωρείται απαραίτητη για να μπορέσει η σαραντάχρονη σήμερα σταρ να κρατήσει την καλλίγραμμη σιλουέτα της.

Όλα αυτά από μια γυναίκα που πριν από δυο χρόνια δεν ήξερε αν θα μείνει στη ζωή, πολεμώντας με όλη της τη δύναμη και πίστη την ανίατη νόσο, γεγονός που χθες το βράδυ μας έκανε να την θαυμάσουμε ακόμα περισσότερο.

Έφτασε στην Ελλάδα την Τέταρτη, πήγε κατευθείαν στο Lagonisi Grand Resort όπου και θα μείνει μέχρι το Σάββατο και βγήκε έξω μόνο για να εμφανιστεί στην συναυλία της στο Terravibe της Μαλακάσας. Μας μίλησε στα Ελληνικά, μας έκανε μαθήματα φωνητικής παρακινώντας μας να τραγουδήσουμε μετά από εκείνη, και στην κυριολεξία προσκύνησε το Ελληνικό κοινό, συγκινημένη από την αντίδραση του. Το Σάββατο αναχωρεί για την συνέχεια της παγκόσμιας της τουρνέ.


Τσίπρας εναντίον Καλομοίρας

Δουλειά δεν είχε, δουλειά βρήκε η πολιτική βερσιόν της Καλομοίρας. Η “Καλομοίρα της Αριστεράς” (όπως τον αποκαλεί η Αλέκα Παπαρήγα) θεωρεί τόσο σοβαρό το γεγονός ότι η Eurovision έχει γίνει δημοφιλής στην χώρα μας, που διοργανώνει ένα πολιτικό πάρτι εναντίον της, την “Τσιπροvision” όπως την ονομάζουμε εμείς, ‘EurovisionOff’ όπως την ονομάζει εκείνος. Oh my god! (δηλαδή “Ω θεέ μου!”) αναφωνεί το Καλομοιρακι όταν της ανακοινώνουν τον πόλεμο που έχει βαλθεί να της κάνει ο Αλέξης, ρωτώντας στην συνέχεια γιατί ένας αρχηγός κόμματος έχει στραφεί εναντίον της. Η Καλομοίρα απάντησε στον αντίπαλο της ότι καταλαβαίνει αν κάποια πράγματα που γίνονται πάνω στη σκηνή μπορεί να φαίνονται αστεία, καμιά φορά και χαζά, αλλά οποιοδήποτε είδος μουσικής ενώνει τον κόσμο και δεν είναι σωστό αυτό να το κατακρίνουμε.

Όλα ξεκίνησαν το 2006 όταν η κυβέρνηση της ΝΔ καυχήθηκε μέσα στα πολιτικά επιτεύγματα της και την νίκη της Ελλάδας στην Γιουροβίσιον. Τότε, ο δικός μας Έλληνας Φιντέλ Κάστρο, ως επικεφαλής της ‘Ανοιχτής πόλης’, της δημοτικής παράταξης του ΣΥΝ στην Αθήνα, αποδοκίμασε την εθνική διάσταση που έδωσε η ΝΔ στο ζήτημα και αποφάσισε να οργανώσει μια αντί-γιουροβισιον με συγκροτήματα μεταναστών. Η αντί-γιουροβισιον εκδήλωση συνεχίζεται και φέτος “πολεμώντας την κουλτούρα της κατανάλωσης και των πολυδάπανων εκδηλώσεων, και παράγοντας έναν διαφορετικό πολιτισμό” όπως υποστηρίζει ο Αλέξης μας.

Η “Καλομοίρα της υποκουλτούρας” πάντως δήλωσε ότι δεν θα προσπαθήσει να αλλάξει την γνώμη του κ.Τσίπρα για τη Eurovision, αλλά θα ήθελε να της πει κατ’ ιδίαν γιατί διοργάνωσε τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τσιπρα που μαζί με τα προβλήματα της πείνας, της ακρίβειας και του ασφαλιστικού, πρόσθεσε και το κρίσιμο θέμα της Eurovision στο μυαλό του Έλληνα πολίτη.