Ένα βιβλίο που αναμένεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για τη σχέση του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κέννεντι θα δημοσιευτεί σύντομα, διά χειρός του Αμερικανού συγγραφέα Κρίστοφερ Άντερσεν.

Ο τίτλος του είναι «Ο καλός γιος» και το βιβλίο αναφέρεται στον Τζον Φ. Κέννεντι Τζούνιορ και τη μητέρα του Τζάκι.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, η σχέση του Ωνάση, τον οποίο η οικογένεια Κέννεντι αποκαλούσε «ευρωσκουπίδι», με την Τζάκι ήταν θυελλώδης και ο ίδιος ο μεγιστάνας άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του πάνω στην πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής.

Απατούσε συνέχεια την Τζάκι

H σχέση του Ωνάση, τον οποίο οι  Κέννεντι αποκαλούσαν «ευρωσκουπίδι», με την Τζάκι ήταν θυελλώδηςΣτο βιβλίο του, ο Άντερσεν ισχυρίζεται ότι ο Έλληνας μεγιστάνας απατούσε κατ’ επανάληψη την Τζάκι, έχοντας ως ερωμένη τη σοπράνο Μαρία Κάλλας. Ακόμη και μετά τον γάμο τους, συνέχιζε να συνευρίσκεται ερωτικά με την Κάλλας και δεν είχε ενδοιασμούς, ούτε έκρυβε την παράλληλη σχέση του.

«Πη@@ω τη Μαρία Κάλλας, πη@@ω την Τζάκι Κένεντι και είμαι γ@@ω τους πλούσιους»: η έκφραση αυτή έμοιαζε να ταιριάζει απόλυτα στον Αριστοτέλη Ωνάση, σύμφωνα με το βιβλίο.

Αξιοσημείωτη είναι η περίοδος, γράφει ο Άντερσεν, κατά την οποία ο Ωνάσης, λίγο μετά τον γάμο του με την Τζάκι Κέννεντι, την εγκατέλειψε στον Σκορπιό και μετέβη στο Παρίσι.

Η Τζάκι, έχοντας διαίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, απέστειλε επιστολή στον Αμερικανό τέως αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, τον Ρόζγουελ Γκιλπατρίκ, στην οποία εξέφραζε τον έρωτά της για τον Έλληνα μεγιστάνα.

Η επιστολή έπεσε στα χέρια του Ωνάση, ο οποίος επέστρεψε στον Σκορπιό και έμεινε τρεις εβδομάδες με την Τζάκι. Ωστόσο, έπειτα από το πέρας αυτού του διαστήματος, ο Ωνάσης άρχισε να «βομβαρδίζει» και πάλι τη Μαρία Κάλλας με τριαντάφυλλα και τηλεφωνήματα, φλερτάροντάς τη στενά.

Η σοπράνο τελικά αποδέχτηκε και πάλι τον έρωτά του, όταν εκείνος ταξίδεψε μέχρι το Παρίσι και την απείλησε ότι θα κατέστρεφε μία υπερπολυτελή Mercedes που ήταν σταθμευμένη έξω από το σπίτι της!
«Συναντιόνταν μέχρι και έναν μήνα πριν από τον θάνατό του. Η αλήθεια είναι ότι η Μαρία Κάλλας ήταν η μοναδική πραγματική αγάπη στη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση. Ήταν η αληθινή σύζυγός του, ακόμα κι αν δεν παντρεύτηκαν ποτέ» αναφέρει ο σοφέρ του Ωνάση, Γιακίντο Ρόζα.

Οι επιστολές της Τζάκι και ο θυμός του Ωνάση

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, αν και τρελά ερωτευμένος με τη Μαρία Κάλλας, εξοργίστηκε όταν υπέπεσε στην αντίληψή του ότι η Τζάκι Κέννεντι συνομιλούσε μέσω επιστολών με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Αμερικής. Βρισκόταν ανάμεσα στις δύο γυναίκες και κοιμόταν το ένα βράδυ στο πλάι της Κάλλας και το άλλο δίπλα στην Τζάκι.

Ο ανδρικός εγωισμός του Ωνάση δεν μπορούσε να δεχτεί ότι η Τζάκι αντάλλασσε επιστολές με έναν άλλον άνδρα κι έτσι αποφάσισε να την τιμωρήσει. Τον Μάιο του 1970, ο Ωνάσης δειπνεί δημόσια με τη Μαρία Κάλλας σε εστιατόριο του Παρισιού. Λίγες ώρες αργότερα η Τζάκι τηλεφωνεί στον Έλληνα μεγιστάνα και του αναφέρει ότι οι φωτογραφίες του με την ντίβα έχουν δημοσιευτεί. Ο Ωνάσης παίρνει την Τζάκι και ταξιδεύουν στο Παρίσι, ενώ δειπνούν στο ίδιο εστιατόριο όπου πριν από δύο βράδια ο Έλληνας μεγιστάνας έτρωγε με την Κάλλας, αφηγείται ο Άντερσεν.

Η έξοδος αυτή οδήγησε την Κάλλας σε απόπειρα αυτοκτονίας με κατανάλωση υπνωτικών χαπιών. Τελικά, η σοπράνο επέζησε και σύντομα βρέθηκε και πάλι στο πλευρό του Ωνάση.

Οι γυμνές φωτογραφίες της Τζάκι και ο ρόλος του Έλληνα μεγιστάνα

Στο βιβλίο του ο Άντερσεν προχωρεί και σε ακόμη μία αποκάλυψη. Όπως ισχυρίζεται, οι φωτογραφίες της γυμνής Τζάκι στον Σκορπιό ελήφθησαν με… τις ευχές του Ωνάση. Ο Έλληνας μεγιστάνας φέρεται, μάλιστα, να επέδειξε ο ίδιος στους παπαράτσι το σημείο όπου θα μπορούσαν να απαθανατίσουν την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ γυμνή.

Η Τζάκι, χωρίς να γνωρίζει ότι πίσω από όλα κρυβόταν ο σύζυγός της, του ζήτησε να μηνύσει τους φωτογράφους. Ωστόσο, τα σχέδια του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν διαφορετικά: ο ίδιος ζήτησε διαζύγιο από την Τζάκι και συμφώνησε να της δώσει και 1.000.000 δολάρια περισσότερα από όσα ανέφερε το προγαμιαίο τους συμβόλαιο.


 
 

Διαβάστε επίσης:
Στα χνάρια του Ωνάση

Η κατάρα των Ωνάσηδων

Oι τελευταίες στιγμές της Ωνάση