Μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση «βύθισαν» στο σκοτάδι πολλές περιοχές της Βόρειας Ευρώπης αλλά και την περιοχή της Βαλτικής, λόγω των ισχυρών χιονοθυελλών που σημειώθηκαν την Δευτέρα, ενώ σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις αλλά και σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπεύθυνος  της Υπηρεσίας Εποπτείας των Δρόμων στην Σουηδία ανέφερε ότι όλα τα μέσα της χώρας κινητοποιήθηκαν για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση, ενώ στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, Αρλάντα, κοντά στην Στοκχόλμη, σημειώθηκαν καθυστερήσεις που έφθασαν και τις δύο ώρες και ορισμένες ακυρώσεις πτήσεων.

Σε κάποιες περιοχές στην Εσθονία, το ύψος του χιονιού έφθασε περίπου το μισό μέτρο και εξαιτίας της χιονοθύελλας πάνω από 33.500 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση ενώ τα πορθμεία στην Βαλτική, σταμάτησαν να εκτελούν δρομολόγια και ακυρώθηκαν πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ταλίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή στην Φινλανδία, έπεσε χιόνι που έφθασε σε ύψος τα 30 εκατοστά, ενώ οι άνεμοι στις παραθαλάσσιες περιοχές μετατράπηκαν σε θύελλα με αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις στις πτήσεις των αεροσκαφών αλλά και στις θαλάσσιες και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Πολλοί ήταν οι επιβάτες που αποκλείστηκαν στο αεροδρόμιο Βάνταα του Ελσίνκι για περισσότερο από μία νύχτα. Η υπηρεσία μετεωρολόγων YLE ανακοίνωσε ότι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, περίπου 2.000 σπίτια ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Πάνω από 25.000 άνθρωποι στη Λετονία είχαν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, η ξαφνική χειμερινή επιδρομή του Σαββατοκύριακου αύξησε τον κίνδυνο για κατολισθήσεις στις αυστριακές Άλπεις. Η περιοχή Σαλζκάμεργκουτ κοντά στο Σάλζμπουργκ,  καλύφθηκε με χιόνι που έφθασε το ενάμισι μέτρο ενώ στα ομόσπονδα κρατίδια του Σάλζμπουργκ και Βόραλμπεργκ το σύστημα προειδοποίησης για κατολισθήσεις έχει φτάσει στο επίπεδο 3 ή επίπεδο υψηλού κινδύνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης