Τώρα αρχίζει να γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής που έπληξε την Ταϊβάν, με τις κατολισθήσεις που προκάλεσε ο τυφώνας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 500.

Σημειώνεται ότι σχεδόν οι 400 νεκροί προέρχονται μόνο από ένα χωριό το Hsiaolin, το οποίο κυριολεκτικά καλύφθηκε από τη λάσπη εκτός από δύο σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι οι ελπίδες να βρεθούν άλλοι επιζώντες είναι ελάχιστες.

Συγκεκριμένα οι Αρχές της Ταϊβάν ζήτησαν την αρωγή οποιουδήποτε φορέα ή κράτους μπορεί να προσφέρει μεγάλα μεταγωγικά ελικόπτερα που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μεγάλους εκσκαφείς και άλλα μηχανήματα σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, για να βοηθήσουν στο άνοιγμα των οδικών αρτηριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης η Ταϊβάν ζήτησε την προμήθεια λυόμενων κατοικιών για να στεγάσει όσους έχασαν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες και αντιμολυσματικά φάρμακα για να προλάβει την εξάπλωση ασθενειών.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα για βοήθεια.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ma Ying-jeou, είπε ότι περιμένει δυστυχώς τον αριθμό των νεκρών να αυξηθεί και να ξεπεράσει τους 500.

Πολλοί άνθρωποι παραμένουν αβοήθητοι χωρίς προμήθειες τροφίμων και νερού, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότερα από 14.000 άτομα έχουν μεταφερθεί από αέρος από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Οι σφοδρές πλημμύρες και οι σαρωτικές κατολισθήσεις κατέστρεψαν 34 γέφυρες και ισοπέδωσαν 253 δρόμους στην Ταϊβάν, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.
 
Επίσης 3.700 άνθρωποι είναι αποκομμένοι στην επαρχία Taitung, 9.000 στη επαρχία Chiayi και άλλοι 2.000 στην επαρχία Kaohshiung, οι οποίες είναι οι περιοχές που γνώρισαν τις σοβαρότερες καταστροφές.
 
Ο τυφώνας Morakot υπολογίζεται ότι προκάλεσε βροχές τουλάχιστον 200 εκατοστών το τελευταίο Σαββατοκύριακο.
Οι καταστροφές στις υποδομές και την γεωργία της Ταϊβάν υπολογίζονται στα 637 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνολική αναδόμηση θα ξεπεράσει τα 2,54 δισεκατομμύρια ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης